problemem fasola). Tortilla z nadzieniem paprykowo-pomidorowo-fasolowym 2015-05-12 11:52:09 Tradycyjna meksykańska tortilla wypełniona kolorowym, choć nie całkiem meksykańskim nadzieniem. Łatwe i szybkie w przygotowaniu danie, może służyć zarówno za szybki obiad jak i przekąskę o innej porze. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 2 duże pszenne lub mieszane tortille(...)podgrzewamy tortille. Powinny zrobić się gorące, ale nie powinny się wysuszyć. Tortille kładziemy na płaskiej powierzchni. Na jednej połówce placka układamy farsz i przykrywamy go częściowo porcją żółtego sera. Drugą połówkę placka zakładamy na farsz z serem i od razu podajemy. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-106 {margin: auto;} #gallery-106 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text
Kulinarna PokusaDziś Dzień Dziecka. Świętuje go prawie każdy z nas - ze swoimi dziećmi, chrześniakami... generalnie z kim się da. Bo (ups ... nie zaczyna się zdania od bo) każdy z nas chce poczuć się dzieckiem choć przez chwilę nawet jeśli oddech trzydziestki na karku - jak to jest w moim przypadku. Aby przypomnieć sobie smak swojego dzieciństwa postanowiłam wskrzesić przepis na Chatkę Baby(...)się 6-7 herbatników ułożonych po długości (przy siedmiu herbatnikach jest niewielki deficyt kremu) . Na rozłożone herbatniki wykładamy krem kakaowy i delikatnie rozsmarowujemy nożem na całość. Na to układamy drugą warstwę herbatników. Z resztą cóż ja będę tłumaczyć - wygląda to tak: Herbatniki przełożone kremem kakaowym... Następnie wykładamy pozostały krem i rozprowadzamy równomiernie: ...i pokryte kremem śmietankowym Pozostaje
Kuchnia po mojemupowstały budyń przykryć i wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch. Stopniowo dodawać wystudzony budyń. Na koniec wlać likier i krótko zmiksować. Krem wyłożyć na placek z jabłkami, przykryć drugim plackiem z bezą i lekko docisnąć. Ciasto wstawić na 2 godziny do lodówki. Smacznego :) nut -apple Ingredienti: meringa 1 cucchiaio(...)tagliare il burro freddo , aggiungere i tuorli e impastare rapidamente la pasta . Pasta lavorata , avvolgere nella pellicola e mettere in frigo per 30 minuti . In questo momento , i carta da forno carta placca dimensioni 26x 34 centimetri . Dividere la pasta in due parti . Una parte del rotolo sottilmente fuori e posizionarlo nella parte inferiore del modulo . Nella parte superiore delle
w mojej kuchnimożna dosłownie szaleć z dodatkami, układać wszystko to na co mamy ochotę i to co lubimy. Dziś pokażę Wam moje 2 wariacje. Jedna dość klasyczna z dodatkiem suszonych pomidorów, druga z dodatkiem śliwki suszonej. Obie wyśmienite!Składniki:500 g mąki pszennej 450250 ml ciepłej wody30 g świeżych drożdży półtorej łyżeczki solipół łyżeczki cukru3 łyżki oliwy z oliwek EXTRA(...)dodatki.Np. Pieczarki, pokrojona w cienkie półplasterki cebula, pomidory suszone pokrojone w paseczki, boczek i kiełbasa, oliwki. Pomidory PONTI są naprawdę rewelacyjne w smaku. Idealne jako dodatek do różnych dań, jak również do wyjadania od razu ze słoika.Kolejna moja propozycja o dość ciekawym smaku.Ser zamknięty w obrzeżu pizzy, sos pomidorowy na środek, ser żółty, boczek pokrojony w paseczki
Malinowe PocałunkiTo mocno maślane, delikatne ciasto ciężko jest zrobić inaczej, niż w misie robota. Zagniatanie ręczne może nie przynieść nawet w ułamku podobnych rezultatów – długie maszynowe wyrabianie
Karo in the Kitchenwychodzą bardzo dobre. Jeśli masz obawy o dobre wyciśnięcie soku z ziemniaków możesz dodać 3 łyżki mąki ziemniaczanej, dzięki której z pewnością masa ziemniaczana nabierze spoistości. Uwaga z pokusą dania większej ilości maki, nasze ciasto byłoby wówczas gumowate. Całość mieszam ze sobą i wyrabiam jak ciasto. Krok 5. Przygotowuję farsz. 250g mięsa z łopatki lub szynki mielę lub korzystam(...)Ilość farszu wewnątrz pyz według uznania. Ja do swoich dużych pyz wkładam porcję farszu o wielkości orzecha włoskiego w skorupce . Część pyz możesz zrobić bez mięsa , do innych możesz dać większą ilość. Domownicy mają różne upodobania. Zalecam na początku nie robić zbyt dużych kulek z mięsem, aby surowe mięso zdążyło się ugotować razem z masą ziemniaczaną, bez jej rozlecenia. Podczas
Ania gotujeTradycyjna rodzinna zupa ogórkowa gotowana na wołowinie lub łopatce. Osobiście wolimy łopatkę lecz zupa wyjdzie równie smaczna na wołowinie. Nie wymaga wielu umiejętności kulinarnych, a smakiem
Klasyka GotowaniaPyszna sycąca zupa z wołowiną, papryką, fasolą i kukurydzą. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki: 2 łyżki oleju 1 czerwona cebula, drobno posiekana 2 ząbki
My Culinary Artprzez naturalną zawartość równomiernie, marmurkowo rozłożonej tkanki tłuszczowej są zawsze kruche i soczyste. Dodajcie jeszcze krewetki i frytki – żyć nie umierać! Surf and turf to połączenie w głównym daniu mięsa – najczęściej właśnie wołowiny w postaci soczystego steka – i czegoś, co pływało – krewetek, ryb, homara, małży, przegrzebków, etc. Najbardziej znane połączenie to pieczony ogon homara podawany z filet mignon(...)mięsie, a mięso zostawiły suche i łykowate. Po 3,5 minutach smażenia na patelnię dodajemy pozostałe masło, listki rozmarynu i grube plastry czosnku. Steki odwracamy i na drugiej stronie dosmażamy je kolejne 3,5 minuty. Solimy i pieprzymy po usmażeniu. Ściągamy steki na deskę, dajemy mięsu odpocząć ok. 4-5 minut – czekamy aż soki przestaną buzować i rozłożą się
Karo in the Kitchenpopularności. Nie bez powodu :) To smaczne, jarskie danie dla wielbicieli kaszy. Dominuje w nich smak prażonej kaszy gryczanej. Tarte surowe ziemniaki pełnią w tym daniu rolę spoiwa i praktycznie nie są wyczuwalne w gotowych gołąbkach. Jeśli macie ochotę na urozmaicenie swoich obiadów, gołąbki z kaszą gryczaną i ziemniakami podane z sosem z suszonych grzybów będą(...)układamy pojedyncze liście. Do garnka wlewamy bulion, przykrywamy pokrywką i naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 180 stopni (grzałka góra-dół) na 1 godzinę. Gołąbki najlepiej smakują na drugi dzień, po odsmażeniu. Do gołąbków polecam s os z suszonych grzybów ! Zapraszam również na podkarpackie podkarpackie gołąbki z kaszą jęczmienną i z suszonymi grzybami Oraz na gołąbki z młodej kapusty
Trzeci talerzszparagową Koniec zimy to okres kiedy szczególnie należy zadbać o dietę. Absolutnie nie może w niej zabraknąć ryb, ani warzyw. Dlatego dziś przedstawię proste ( można by powiedzieć postne ) danie, które swym delikatnym smakiem z pewnością zachwyci, wszystkich amatorów rybich potraw. składniki dla czterech osób cały szczupak o wadze około półtorej kilograma 5 łyżek masła(...)patelni, związujemy rybę sznurkiem i smarujemy łyżką masła. Siekamy drugą cebulę w ósemki , wkładamy do miski, dodając resztę fasolki, dwie łyżki stopionego masła, sól, oraz pieprz. Całość mieszamy a następnie układamy warzywa po obu stronach szczupaka. Rybę nakrywamy drugim kawałkiem aluminiowej foli i całość wstawiamy
Miód i pieprzWitajcie :) zapraszam dzisiaj na tartę z pieczarkami kurczakiem i jajkami . Pyszna , w
Sama słodycz i szczypta chilireszty świątecznych przepisów. W pierwszej kolejności na domowy pasztet wieprzowo-drobiowy z owocami. W zasadzie to wcale nie zamierzałam go piec, ale po przejrzeniu zapasów w zamrażarce uznałam, że da się z nich wykombinować coś smacznego. I udało się, a oto mój pasztet, tadam! Składniki: 95 dag karkówki wieprzowej 1,35 kg udek z kurczaka 65 dag chudego boczku(...)dolać wody), a kiedy zmiękły, lekko je odcisnęłam. W maszynce z założonym średnim sitkiem zmieliłam dwukrotnie: uduszone boczek i karkówkę, mięso z kurczaka, sparzoną wątróbkę, zeszkloną cebulę, 1 marchewkę (drugą zostawiłam w rosole), pietruszkę, selera i namoczone bułki. Do masy dodałam jajka, pieprz, gałkę muszkatołową i sól do smaku. Ja dosypałam około 4 łyżeczek soli, ale mięso z kurczaka
Kuchenne zapiski EdytyNam smakował z jajkiem ugotowanym na twardo, pieczonymi ziemniakami (z lubczykiem i majerankiem), wędzonym tofu i wędzonym twarogiem (z Lidla). Składniki: 2 marchewki 1 pietruszka 1
Qlinarnie i Qlinarniefali produkcji dań strączkowych wpłynęły do mojej kuchni również kotlety z ciecierzycy. Najpierw zobaczyłam je u Rodzynki , a potem jeszcze w kilku miejscach. Składniki były prawie takie same, różnica była w sposobie upieczenia: w piekarniku albo na patelni. Mnie spodobała się bardziej wersja z piekarnika. Zrobiłam je dwa razy i oba, choć różniły się dodatkami, miały(...)smażyłam z obydwu stron do zrumienienia. Można opanierować, ale ja nie widziałam potrzeby. To była pierwsza wersja ; zjedliśmy z papryką konserwową i surówką z kapusty kiszonej. Druga wersja różniła się dodaniem do masy kilku suszonych pomidorów w oliwie i pora zamiast cebuli. Tym razem zaserwowałam je z dodatkiem przesmażonych z porem pieczarek. I ta wersja była jeszcze lepsza
Zdrowa Kuchnia Sowy