Witam Kochani, dziś przychodzę do Was z przepisem na bardzo dobre ciasto. Składa się ono z orzechowego ciasta, kremu z mlekiem w proszku i ciastek
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuMasz ochotę na smaczny obiad? Spróbuj przygotować pierś z kurczaka w piekarniku z panierką z chipsów. Wystarczy obtoczyć mięso w mące, jajku, a następnie w drobno
Programista w kuchniTaką karkówkę można jeść na zimno jak i na ciepło. Bardzo prosta w wykonaniu. Karkówkę umyć i osuszyć. Miód wymieszać razem z musztardą w małej miseczce
Kuchnia PokoleńŁatwy do przygotowania a zarazem efektowny kurczak nadziewany suszonymi pomidorami, fetą i świeżą bazylią. Kurczaka smażę na patelni. Ważne aby dość cienko go rozbić, żeby dobrze
BullioPrzepis na quesadillę był już na moim blogu, ale w czerwonym wydaniu. Dziś.. fajita chicken. Podpatrzony na wakacjach, często przewijający się na różnych stronach. Wyrazisty
CzarnawisienkaŁatwy do przygotowania a zarazem efektowny kurczak nadziewany suszonymi pomidorami, fetą i świeżą bazylią. Kurczaka smażę na patelni. Ważne aby dość cienko go rozbić, żeby dobrze
BullioLato to czas, kiedy stronimy od ciężkich obiadów. Zwłaszcza jeśli lato jest tak upalne i dokuczliwe jak to miało miejsce w tym roku. :-) Obiad składający się
Szefowa kuchniTo prosty sposób na zrobienie paprykarza rybnego. Potrzebujemy niewiele składników by zrobić go sobie samemu. Na pewno będzie smaczniejszy od tego kupnego :) Składniki : 4-5 filetów
Proste PotrawySkładniki na jedną tartę: 1/2 opakowania ciasta francuskiego XXL* 3 gruszki 1 łyżeczka brązowego cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego szczypta cynamonu Masa twarogowa: 100 g twarogu
My Culinary Artskładniki * 1 kg łopatki wieprzowej * 2 papryki czerwone * 2 młode cukinie * 5 marchewek * szczypior z 1-2 cebulek * 1/2 puszki kukurydzy * 1 ostra papryczka * 1 dojrzały
Mix smakuWiem, wiem. Zewsząd dociera do nas wiosna. Ale póki w ogródku nie mam własnych warzyw to nadal posiłkuję się potrawami jednogarnkowymi, typowymi na zimę. Uwielbiam fasolkę
Bon Appetit MałgorzatySmażone placuszki serniczki to pyszna przekąska, którą łatwo przygotować i sprawić przyjemność swoim bliskim. Serniczki powinny posmakować osobom lubiącym dania przygotowane z białego sera. Placuszki serniczki są bardzo popularne na Podlasiu. Placuszki serniczki to smak mego dzieciństwa i przygotowuję je zawsze z wielką przyjemnością. Do przygotowania serniczków, należy użyć prawdziwego tłustego lub półtłustego sera twarogowego (może być w kostce(...)patelnię z niewielką ilością masła klarowanego. Placuszki smażyć z obu stron do przyrumienienia, po położeniu na rozgrzaną patelnię pozwolić serniczkom, aby się zapiekły, inaczej trudno będzie je obrócić na drugą stronę. Placuszki podawać z ulubioną konfiturą, ewentualnie z wymieszaną z cukrem śmietaną. Serniczki dobrze smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Zobacz również: racuchy z gruszką na maślance
Kuchcik gotujesody skórka otarta z cytryny krem: 250 twarogu śmietankowego 50ml mleka 250ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru (dałam Diamant) sok z połowy cytryny frużelina: 300g drobnych owoców jagodowych (dałam porzeczki, truskawki, maliny) 2 łyżki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 50ml wody Dodatkowo: owoce do dekoracji sok z połowy cytryny + 50ml wody do nasączenia ciasta (lub likier limoncello(...)ubitą śmietankę delikatnie wymieszać. 2 łyżki kremu odłożyć do dekoracji. Blat ciasta nasączyć wodą z sokiem z cytryny, wyłożyć połowę kremu, na śmietanę wyłożyć kleksami połowę frużeliny, przykryć drugim blatem. Blat również nasączyć, wyłożyć resztę kremu i resztę frużeliny, posypać pokruszonym ciastem i lekko docisnąć, żeby okruszki się trzymały. Z wierzchu udekorować pozostałym kremem i owocami. Tort wstawić
Obiad gotowymasą toffi dosłodzone 🍭🍬🍯. Migdały zanim drobno pokroiłam, wcześniej uprażyłam, na masę dodałam i za jedzenie się zabrałam 🍴. Raz w roku mam dzień pączkowy 🍩, czyli wszystkie dania 🍞🍝🍗🍊 z głowy 👱, bo one każdy posiłek (no prawie każdy 👅) mi zastępują i w tym dniu, jak nigdy najlepiej smakują 👄. Składniki ok. 25 szt: ciasto(...)pionowo do dna garnka, powinny pojawić się bąbelki wokół wykałaczki, wówczas temp. jest odpowiednia. Pączki wkładamy partiami do oleju i smażymy na wolnym ogniu. Kiedy będą rumiane odwracamy na drugą str. Wyjmujemy za pomocą łyżki cedzakowej i układamy na ręcznik papierowy do odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Całe migdały (mogą być ze skórką) prażymy na suchej patelni, studzimy i kroimy
Moniki Smakołykiidealnie aksamitnym, kwaśnym i perfekcyjnie gładkim sosem z rabarbaru. Całość podana z grillowaną łodygą rabarbaru dla przełamania struktur i pyszną, duszoną na maśle ze świeżymi ziołami, fasolką szparagową. Danie godne polecenia i warte wypróbowania, nawet dla opornych na nowości. Składniki (na 2 porcje): Grillowany łosoś: 300 gram filetu z łososia 1 łyżka soku z cytryny(...)gładkiego puree. Filet z łososia doprawiam sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dzielę na dwa kawałki i grilluję przez 3 minuty z jednej strony a następnie minutę z drugiej. Na koniec posypuję szczyptą czosnku niedźwiedziego. Na maśle i oleju smażę fasolkę szparagową. Doprawiam szczyptą soli i pieprzu. Dodaję posiekane świeże zioła i ściągam fasolkę z ognia. Łodygę rabarbaru
Mango Papaja