Dobrej kaczki nie należy przesuszyć, musi być soczysta, a skórka powinna być lekko chrupiąca. Wystarczy, że podczas pieczenia systematycznie będziemy podlewać ją wytapiającym się tłuszczem, a wyjdzie idealnie.Składniki:ok. 2 kg kaczka1 łyżka estragonu2 łyżki majeranku3-4 łyżki oliwy z oliwek 2 jabłkasólpieprz Dobrym dodatkiem do kaczki będzie również żurawina. Przyprawy i dodatki znajdzie u sprawdzonego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl.1. Kaczkę dokładnie umyć, do dużej miski nalać zimnej wody z dodatkiem... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...