drożdżowe - 16813 przepisów (strona:107/1121)

Bułeczki drożdżowe z nadzieniem 206

Bułeczki drożdżowe z nadzieniem Mięciutkie i chrupiące bułeczki drożdżowe z pysznym farszem, to ciekawy pomysł na śniadanie, kolacje lub piknik. Jako nadzienia możemy tutaj użyć dowolnych ulubionych składników, może to być na przykład podsmażony filet z kurczaka, pieczarki czy kukurydza. Polecam!     Składniki na ciasto: 400 g mąki pszennej (użyłam mąki typ 650 ) 2 płaskie łyżeczki soli(...)piekarniku nagrzanym do 180’C przez 15 – 20 minut, do zrumienienia *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: MINI BAGIETKI CZOSNKOWE PRZEPIS TUTAJ PALUCHY SEROWE Z WĘDZONYM BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ BUŁKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ Artykuł Bułeczki drożdżowe z nadzieniem pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Jabłkowo - imbirowy drożdżowiec z masą serowo – cynamonową 120

Wyśmienite drożdżowe ciasto jabłkowe przesiąknięte wyrazistym imbirem oraz aromatycznym cynamonem. Wszystkie smaki idealnie się komponują co sprawia, że drożdżowiec smakuje nieziemsko. Składniki: Ciasto drożdżowe: 3 szklanki mąki pszennej 125g masła extra 2 jajka 4 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki mleka 50g świeżych drożdży szczypta soli Masa serowa: 300g półtłustego białego sera 2 żółtka 3 łyżeczki cukru pudru starta skórka(...)świeżego imbiru 4 łyżki brązowego cukru 3 łyżeczki przyprawy do szarlotki masło do wysmarowania formy kasza manna do posypania formy cukier puder do posypania ciasta Wykonanie: 1.  Ciasto drożdżowe W mleku rozrobić drożdże, masło rozpuścić w rondelku. Mąkę przesiać do miski, dodać cukier puder, jajka, szczyptę soli, wlać masło oraz dodać drożdże. Składniki zagnieść i wyrobić na jednolite ciasto

Szalona Kuchnia Eweliny
Paluchy drożdżowe z makiem 147

Paluchy drożdżowe z makiem zrobiły oszałamiającą furorę na instagramowym profilu onijki . Postanowiłam również je upiec i nie żałuję. Wyszły pyszne. Miękkie, zrumienione z dużą ilością maku. Tak jak lubię. Przepis na paluchy jest bardzo prosty i nawet dziecko nie powinno mieć z nim problemu. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Świeże, pachnące domowe pieczywo skusi niejednego niejadka. Paluchy drożdżowe z makiem(...)przykryciem do ponownego wyrośnięcia na około 20 minut. Wyrośnięte paluchy i bułki posmarować rozmąconym jajkiem i posypać makiem. Piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. Paluchy drożdżowe z makiem By Published: Total time: Calories per serving: Fat per serving: Ingredients: Thinly-sliced Price: Directions: ... Artykuł Paluchy drożdżowe z makiem pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa

Pieguskowa Kuchnia
Paluchy drożdżowe z sezamem lub makiem | z czosnkiem lub ziołami 221

Witam serdecznie Tym razem chciałabym zaproponować przepis na paluchy drożdżowe, paluchy są bardzo proste w przygotowaniu i smaczne, możemy do nich dodatkowo dodać zioła lub czosnek. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania paluchów będziemy potrzebowali: 300 g mąki pszennej (typ 450, 500 lub 550) 175 ml letniej wody (175 gramów) 2 łyżki oleju (około 20 gramów) 15 g drożdży świeżych(...)pomalowania paluchów przed pieczeniem sezam lub mak do posypania paluchów dodatkowo do ciasta możemy dodać zioła lub czosnek granulowany (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przygotowaniem: Paluchy drożdżowe Przygotowanie: Najpierw przygotuję rozczyn: Do miski rozkruszam drożdże, dodaję cukier, łyżkę mąki i około 50 ml letniej wody i mieszam. Miskę nakrywam ściereczką i odstawiam na około 15 minut w ciepłe

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Pesto z suszonych pomidorów 145

solo, jak i z dodatkiem kurczaka lub ugotowanej cieciorki. Doskonale sprawdza się w tym wydaniu do lunchboxa. Do swojego pesto możecie dodać klasycznie parmezan, a jako wegański odpowiednik płatki drożdżowe nieaktywne, które mają serowy posmak. Bez względu na to, którą wersję wybierzecie, obie smakują wybornie i szybko je przygotujecie. Pesto można także zamrozić, wystarczy je tylko podzielić na porcje, ewentualnie(...)kokilkę pesto: 80g suszonych pomidorów (mogą być także z zalewy)* 2 ząbki czosnku 10 dużych listków bazylii 2 łyżki  startego parmezanu (ewentualnie innego twardego sera) lub płatków drożdżowych nieaktywnych ** 1-2 łyżki  orzeszków piniowych (można zastąpić płatkami migdałów lub ziarnami słonecznika) Oliwa z oliwek (ok. ¼-1/2 szklanki) – ilość zależy od konsystencji jaką chcecie uzyskać i jak mocno

Fabryka pomysłów
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami 124

Drożdżowe paszteciki z dobrze doprawionymi pieczarkami to idealny, wegetariański dodatek do wszelkich zup. Sprawdza się podczas Świąt Bożego Narodzenia do barszczu, czy jako przekąska na sylwestra. Wcześniej przygotowane bardzo dobrze się przechowuje – można je przygotować dzień wcześniej, przechować w lodówce, a następnie odgrzać w piekarniku. Ciasto drożdżowe: 500g mąki pszennej 300ml mleka 2 łyżki masła 35g świezych drożdży(...)pieprz czarny do smaku 2 płaskie łyżeczki suszonego majeranku   Dodatkowo: 1 jajko 2 łyżki wody ziarna sezamu do posypania   Mąkę przesiewamy, dodajemy sól. Przeczytaj cały przepis - Paszteciki drożdżowe z pieczarkami at AleTorcik

AleTorcik
Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 280

Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Tarta z dynią i szpinakiem Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka tarta z warzywami Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Focaccia z oliwkami Ryby Śledzie w sosie musztardowym Śledź z cebulą i jabłkiem(...)Churros con chocolate Donaty (donuts) Faworki, czyli chrust II Churros Roscon de Reyes Magos, czyli hiszpańskie ciasto Trzech Króli Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową Chrupiące ciasteczka imbirowe Pierniczki lebkuchen Drożdżowy wieniec z bakaliami i czekoladą Świąteczne markizy Imbirowe gwiazdki z kremem czekoladowym Pierniczki katarzynki Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Brownie z Kinder Bueno Tęczowy tort (rainbow cake

Kulinarne przygody Gatity
Drożdżowa gwiazda z makiem 156

Drożdżowa gwiazda z makiem do nic innego jak makowiec, tyle że w nieco innej formie niż zwyczajowa strucla zawijana. Można ją wykonać dowolnej wielkości, choć przepis przewiduje średnicę około 25cm (przed wyrośnięciem). Gwiazdę po upieczeniu można tak jak ja oprószyć cukrem pudrem lub oblać lukrem. Drożdżowa gwiazda z makiem Składniki: CIASTO 320g mąki pszennej 120ml wody lub mleka 1 jajko(...)napuszenia - wyrośnięte ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, piec przez 25-30 minut do zrumienienia - upieczoną gwiazdę ostudzić, oprószyć cukrem pudrem - przechowywać pod przykryciem, żeby ciasto drożdżowe nie wyschło

Smakołyki Bereniki
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami 564

Rześkie powietrze. Świąteczny nastrój. Pierwsze przygotowania. Wpadam do Was z poślizgiem z przepisem na paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami. Jest to idealna przekąska do barszczu. Pulchne ciasto drożdżowe i aromatyczny farsz z kapusty kiszonej i grzybów. Wprawdzie nie potrafiłabym zajadać się tym codziennie bo mój żołądek by zastrajkował, ale na święta czy sylwestra będzie w sam raz :) Farsz możecie(...)wówczas paszteciki nie będą się wydawały takie pracochłonne a składniki farsz dobrze się przegryzą. Przepis na ciasto pochodzi z tej strony ( klik ) a farsz zrobiłam po swojemu. Składniki: Ciasto drożdżowe: 500 g mąki 250 ml ciepłego mleka 15 g świeżych drożdży 2 małe jajka 1,5 łyżeczki soli 1,5 łyżeczki cukru 50 g stopionego masła Farsz: 500 g kiszonej

My simple kitchen
ROGALIKI DROŻDŻOWE Z MASĄ MAKOWĄ Z BAKALIAMI 140

Jedni pieką teraz makowce a ja upiekłam rogaliki drożdżowe z makiem :) Oczywiście skorzystałam z mojego niezawodnego przepisu na ciasto drożdżowe. Rogaliki wyszły przepyszne, pulchne, mięciutkie, pełne nadzienia makowego, polane lukrem.  Przygotowanie rogalików może i jest trochę pracochłonne, ale są tego warte. Polecam :) Składniki na ciasto drożdżowe: (przepis tutaj) * 1/2 kg mąki * 1 jajko * 40 g świeżych drożdży bądź(...)Orzechy drobno posiekać. W garnku rozpuścić masło, dodać miód i podgrzać wszystko. Kolejno dodać do garnka bakalie i mieszając chwilę "podsmażać". Na końcu wsypać przemielony mak, wymieszać. Ostudzić. Ciasto drożdżowe podzielić na 3 części. Każdą rozwałkować na kształt koła o grubości około 4-5 mm. Podzielić je na 8 trójkątów. Przy brzegu każdego trójkąta układać nadzienie makowe. Zwijać w rulonik

Zrób to smacznie
Drożdżowy warkocz z bakaliami 167

Drożdżowy warkocz z bakaliami. Thermomix przepisy. Składniki: 300 g mąki pszennej 15 g świeżych drożdży 100 g mleka 1 jajko 10 g masła 30 g cukru ziarenka z pół laski wanilii składniki na nadzienie: 100 g suszonych moreli 100 g suszonych fig 80 g orzechów włoskich 20 g miodu 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu ziarenka z pół laski wanilii(...)szklanka soku pomarańczowego dodatkowo: cukier puder Drożdżowy warkocz z bakaliami. Thermomix przepisy. Wykonanie: Przed wykonaniem ciasta morele i figi zalewamy ciepłym sokiem pomarańczowym i zostawiamy najlepiej na kilka godzin. Owoce wtedy ładnie zmiękną i nasiąkną sokiem. Do naczynia Thermomix wlewamy mleko, dodajemy cukier i drożdże. Mieszamy czas 2 min/temp 37/obr.3. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto czas 3 min/Interwa

Themo przepisy
Piernik drożdżowy – kuchnia podkarpacka 154

Piernik drożdżowy - kuchnia podkarpacka Piernik to ciasto kojarzące się nieodmiennie z zimą i świętami za sprawą aromatu miodu, cynamonu i goździków. Zwykle bywa przełożone powidłami śliwkowymi, ale w tradycyjnych przepisach przekłada się je również masą maślaną z kaszy manny. Proponowany przeze mnie piernik drożdżowy to specjał kuchni rzeszowiackiej, który przełożony jest zarówno powidłami, jak i masą z kaszy manny. Jest(...)ilość składników by była bardziej odpowiednia do standardowych brytfanek 25x35 cm. Dzięki temu warstwy piernika będą odrobinę cieńcze niż zaprezentowane na zdjęciach, a wielkość piernika bardziej proporcjonalna.)   Piernik drożdżowy - kuchnia podkarpacka Składniki: ciasto na 2 brytfanki 25x35 cm: ¾  szklanki oleju ¾  szklanki miodu 150 g cukru 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka przyprawy do piernika szczypta amoniaku

Trzeci talerz
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami 217

swój ulubiony, z kartonika. Tak, tak, z kartonika Ale trochę głupio tak sam gorący barszczyk konsumować, więc często w zimie goszczą u nas paszteciki w różnych odmianach. Najczęściej paszteciki drożdżowe z kapusta i grzybami. Taki zwykły klasyk, a po spacerze podgrzewamy barszczyk, wrzucamy do mikrofali lub piekarnika paszteciki i mamy całkiem sycący posiłek w kilkanaście minut. O walorach smakowych(...)sposób przygotowania farszu, nie pozostaje bez znaczenia. Ja lubię takie mięciutkie paszteciki, pełne nadzienia. W sumie nie ważne jakiego nadzienia, o ile jest ono dobrze przyrządzone i doprawione. Takie drożdżowe poduszeczki z barszczykiem…mniam. Ja zwykle robiłam takie bułeczki w postaci rulonu, który cięłam w poprzek i takie plastry kładłam na blaszce i piekłam. Przypadkiem w sumie, podejrzałam

Mieszam w Garnku
Ciasto drożdżowe z wiśniami i kruszonką 135

Ciasto drożdżowe z kruszonką i wiśniami Ostatnio brakowało mi czasu na pichcenie w kuchni, ale mam nadzieję, że w najbliższym czasie w końcu, będę mogła zabrać się za to co najbardziej lubię. A na rozgrzewkę przed tłustym czwartkiem i ogólnie karnawałowym pichceniem, stwierdziłam, że może powalczę trochę z ciastem drożdżowym i tak postało te proste ciasto z niewielkim(...)nakładem pracy. Składniki: Na ciasto drożdżowe: 350 g mąki pszennej 30 g drożdży 65 g cukru 1 jajko 60 g masła 0,5 szkl. mleka szczypta soli Na kruszonkę: 250 g mąki 125 g cukru 125 g masła Dodatkowo: Dżem wiśniowy  Przygotowanie: Ciasto drożdżowe: Wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową. Masło roztopić i przestudzić. Mleko lekko podgrzać (jednak

My sweet a life
Kołocz z serem 159

przyjęło, że rodzice pary młodej dzielą się  kołoczem,  by podzielić się szczęściem z bliskimi i znajomymi.  Składniki: (na dużą formę z piekarnika) Na ciasto drożdżowe: *Zaczyn: 50 g drożdży świeżych 1 łyżka cukru 0,5 szklanki mleka 1,5 łyżki mąki *Ciasto właściwe: 50 dag mąki 20 dag cukru szczypta soli 400 ml mleka 90 g masła(...)posypkę): 250 g mąki 185 g cukru pudru 1 żółtko 65 g margaryny 100 g masła 1 łyżeczka cukru wanilinowego Dodatkowo: Jajko do posmarowania Cukier puder  Przygotowanie: Ciasto drożdżowe: *Zaczyn  Drożdże rozkruszyć do wysokiego naczynia, dodać łyżkę cukru, letnie mleko i połączyć. Następnie wsypać 1,5 łyżki mąki i przemieszać. Naczynie przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce

My sweet a life

Proponowane wyszukiwania