drożdżowe - 16813 przepisów (strona:100/1121)

Racuchy drożdżowe 90

Smak mojego dzieciństwa – racuchy drożdżowe, posypane cukrem pudrem. Takie puszyste i grubiutkie, jakie pamiętam ! Lubicie? Takie smaki, w dorosłym, życiu powodują, że człowiekowi o wiele lepiej się na sercu robi. Najlepsze racuchy drożdżowe robiła moja babcia – szkoda, że nie mam już szansy zapytać się jej o przepis. Ten z którym się z Wami dzielę poniżej, jest prawie identyczny(...)cukry, dodajemy jajko i ciepłe mleko. Mieszamy łyżką do połączenia składników – ciasto będzie dosyć rzadkie. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1h, tak aby ciasto na drożdżowe racuchy podwoiło swoją objętość. Na patelni rozgrzewamy olej (tak żeby było ok 3 mm oleju). Dwie suche łyżki, maczamy w oleju z patelni i nabieramy ciasto z miski. Przekładamy

CookYourself
Paszteciki drożdżowe z mięsem mielonym 106

Paszteciki drożdżowe z mięsem mielonym to pyszna przekąska, którą można podać na imprezie albo wziąć ze sobą jako lunch do szkoły czy pracy. Wychodzą miękkie i puszyste, a robi się je stosunkowo szybko, nie licząc czasu jaki trzeba poświęcić na wyrośnięcie ciasta. Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno.   Składniki na paszteciki drożdżowe z mięsem mielonym: Ciasto(...)roztrzepanym jajkiem, można też posypać sezamem albo innymi ziarnami. Podrośnięte paszteciki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut, aż nabiorą ładnego złotego koloru. Paszteciki drożdżowe z mięsem mielonym Zobacz inne przepisy na paszteciki: Paszteciki z kapustą i grzybami Szybkie paszteciki z kapustą i pieczarkami Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami Sakiewki z ciasta

e-PrzepisyKulinarne
Domowe bułeczki z parówką – parówki w cieście drożdżowym 140

Domowe bułeczki z parówką – parówki w cieście drożdżowym Dziś mam dla Was przepis na pyszne domowe bułeczki z parówką w środku. Takie parówki w cieście drożdżowym śmiało zastąpią tradycyjne hod-dogi. Pyszne i szybkie w przygotowaniu – ciasto nie wymaga wyrastania. My je uwielbiamy. Takie domowe bułki z parówką, to idealny pomysł na śniadanie czy kolacje. Śmiało można(...)zabrać ze sobą do pracy, a nawet w trasę. Sprawdzają się też na przyjęciach. Spróbujcie. Składniki: Składniki na ciasto drożdżowe: około 300 g mąki + do podsypania 0,5 szklanki mleka 1 opakowanie drożdży instant 8 g 1 łyżka cukru szczypta soli 1 jajko klasy M Dodatkowo: parówki wiedeńskie z szynki Olewnik 1 jajko do posmarowania bułeczek sezam do posypania Przygotowanie

Słodkie okruszki
Maślane wielkanocne babeczki drożdżowe 71

Pyszne maślane babeczki drożdżowe. Idealne do wielkanocnego koszyczka. Jeszcze ciepłe rozpływają się w ustach i trudno się nim wtedy oprzeć 🙂 Wielkanocne babeczki to nasz must have każdej Wielkanocy 🙂 Składniki: 200 g kwaśnej śmietany (używam śmietany 18 % z Piątnicy) 2 łyżki masła 1/4 szklanki wody 2.5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 paczka drożdży instant (7 g) 1 łyżeczka soli(...)gorąca – ani też zimna) . Mąkę przesiać do misy, dodać cukier, sól, drożdże, jajo oraz ciepłą mieszaninę maślano-śmietanową. Wyrobić ręcznie lub przy pomocy miksera z hakiem do ciast drożdżowych. Przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce bez przeciągów, aż ciasto podwoi swoją objętość – minimum na 1 godzinę (ja wstawiam do ziemnego piekarnika z włączoną żarówką -> ciepło jest

Moja Delicja
Drożdżowe twisty à la pizza – pizza twists 69

Dziś mam dla Was świetny pomysł na imprezową przekąskę. Pamiętacie hot dogi w cieście drożdżowym – roll dogi ? Oba przepisy łączy jedno ciasto drożdżowe, które jest niezwykle proste w wykonaniu i wychodzi ZAWSZE. Wykonując twisty możecie posłużyć się ulubionymi przyprawami i składnikami, tak jak podczas przyrządzania pizzy. Samo w sobie ciasto drożdżowe świetnie sprawdzi się nie tylko do twistów i roll(...)dwukrotnie wzdłuż osi i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 7. Wszystkie smarujemy roztrzepanym jajkiem za pomocą silikonowego pędzelka i posypujemy sezamem. Pieczemy 9-10 minut. Smacznego! Artykuł Drożdżowe twisty à la pizza – pizza twists pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Racuchy drożdżowe z jabłkami i czekoladą 72

Racuchy drożdżowe z jabłkami i czekoladą to niewielka modyfikacja mojego ulubionego i niejednokrotnie sprawdzonego przepisu mojej mamy na Racuchy z jabłkami - klik . Są naprawdę przepyszne i za każdym razem znikają ekspresowo! Bo kto się oprze miękkiemu placuszkowi, który cudownie pachnie i jest nadziany jabłkami z czekoladą? Polecam! Racuchy drożdżowe z jabłkami i czekoladą - składniki: (ponad 20 sztuk) 250g mąki pszennej(...)szczypta soli 4/5 szklanki mleka (1 szklanka = 250 ml) 1 jajko Dodatkowo: 2-3 jabłka około 60g czekolady Ponadto: olej do smażenia cukier puder do posypania (opcjonalnie) Racuchy drożdżowe z jabłkami i czekoladą - przygotowanie: Mąkę przesypać do miski. Dodać pokruszone drożdże, cukier oraz szczyptę soli. Całość zalać ciepłym mlekiem i odstawić na czas przygotowania jabłek z czekoladą (*). Jabłka obrać

Di gotuje
Jedzenie w podróży – co przygotować? Zbiór pysznych inspiracji 156

można zapakować sałatkę, jogurt z musli, ryż na słodko lub wytrawnie, pudding z chia ( klik ), a nawet owsiankę. Opcji jest wiele, warto z nich korzystać. Domowe mini bułeczki lub drożdżowe paluchy Bułeczka w rączkę i jest pysznie Moje dzieci uwielbiają domowe bułki, my zresztą też. Zamiast tradycyjnych kanapek wolę zapakować takie świeżo upieczone bułeczki. Dla męża bułka z wędliną(...)dzieci z warzywami. A czasem po prostu bułeczka bez dodatków plus jogurt i nic nam więcej nie potrzeba. Przepis na pyszne mini bułeczki znajdziecie tutaj ( klik ). Polecam Wam też drożdżowe paluchy ( klik ). Też idealnie sprawdzą się na drogę, ale warto je wówczas przygotować w wersji mini – zróbcie je po prostu krótsze. A może coś słodkiego? Czemu nie Słodkości też

Słodkie okruszki
Racuchy drożdżowe ze śliwkami 70

Racuchy drożdżowe ze śliwkami to nasza propozycja na słodką przekąskę lub podwieczorek. Właśnie teraz śliwki są idealne do wypieków . Są jeszcze nie w pełni dojrzałe i dzięki temu odpowiednio zachowają się w czasie podgrzania. Racuchy ze śliwkami to świetna propozycja dla tych, którzy chcą klasyczny przepis z jabłkami nieco odmienić. Racuchy to bezsprzecznie tradycja kuchni polskiej. W moim domu rodzinnym(...)których też się zaliczam. A Wy z czym wolicie racuchy? Jakie są Wasze ulubione i z czym je podajecie? Podzielcie się w komentarzach pod postem lub na Facebook . Racuchy drożdżowe ze śliwkami składniki: 1 szklanka mleka 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 1 jajko 2 łyżki oleju 1 łyżeczka drożdży ok. 1,5 szklanki mąki szczypta soli kilka śliwek cukier

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto drożdżowe ze śliwkami 77

Jeśli lubicie ciasto drożdżowe, a mieliście problem z jego zrobieniem to właśnie jest przepis dla Was. Ciasto robi się łatwo, a do tego wyjątkowo smaczne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto drożdżowe ze śliwkami Składniki Składniki na ciasto: 300 g mąki 2 -3 łyżki cukru 100 g miękkiego masła 2 całe jajka 1/4 szklanki mleka 40 g świeżych drożdży szczypta soli(...)Pieczemy około 40-50 minut do czasu aż ładnie się zrumieni. Podany czas jest orientacyjny i może być inny dla każdego piekarnika. to_co_lubie_gotuje_i_polecam_Ciasto_drożdżowe_ze_śliwkami Artykuł Ciasto drożdżowe ze śliwkami pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto drożdżowe z cynamonem 76

Zrobienie ciasta drożdżowego wydawało mi się strasznie trudne, ale mając dobry mikser i świeże drożdże to naprawdę nic trudnego. Do porannej kawy pycha. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto drożdżowe z cynamonem Składniki Składniki na ciasto: 400 g mąki 75 g cukru 50 g roztopionego masła 2 jajka 40 g drożdży 140 ml ciepłego mleka duża szczypta soli Składniki na nadzienie(...)piekarnika nagrzanego do 170 C. Pieczemy około 30-40 minut. Wystudzone ciasto polewamy lukrem. Do cukru pudru dodajemy sok z cytryny i mieszamy do uzyskania lejącego lukru. Ciasto_drożdżowe_z_cynamonem_To_co_lubie_gotuje_i_polecam Artykuł Ciasto drożdżowe z cynamonem pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Bułeczki drożdżowe z truskawkami i kruszonką. 88

Zapraszam Was dzisiaj po przepis na pyszne drożdżówki z truskawkami i kruszonką. Puszyste drożdżowe bułeczki wypełnione pachnącymi truskawkami i posypane chrupiącą kruszonką. Oblane słodkim lukrem, przełamanym kwaśnym sokiem z cytryny. Po prostu pycha. Idealne na podwieczorek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Bułeczki drożdżowe z truskawkami i kruszonką. Porcje 12 Składniki Składniki na drożdżówki: 300 g mąki pszennej 25 g drożdży świeżych(...)ładnie się zrumienią. Czas pieczenia będzie różny dla każdego piekarnika dlatego trzeba pilnować żeby się zbyt mocno nie przypiekły. Upieczone bułeczki przekładamy na kratkę i polewamy lukrem. Smacznego. Bułeczki drożdżowe z truskawkami i kruszonką to co lubie gotuje i polecam Artykuł Bułeczki drożdżowe z truskawkami i kruszonką. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Jagodzianki z kruszonką 106

lekki ogień. Najważniejsze jednak, że drożdże zaczęły pięknie pracować i szybko podwoiły swoją objętość. Chyba sama muszę popracować z tym przepisem i zrobić kolejne jagodzianki z kruszonką lub inne drożdżowe bułeczki np. z borówkami. Udostępnij Jagodzianki z kruszonką – składniki Rozczyn: 50 g świeżych drożdży 200 ml mleka w temperaturze pokojowej 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki Drożdżowe ciasto(...)odstawić do wyrośnięcia. Kruszonka: Do miski wsypać mąkę oraz cukier, dodać pokrojone na kawałki zimne masło. Rozdrabniać między palcami, aby składniki się połączyły i powstała kruszonka. Wstawić do lodówki. Drożdżowe ciasto: W czasie wyrastania rozczynu żółtka oraz jajko ubić z cukrem na białą masę oraz rozpuścić masło. Do miski wsypać mąkę, wlać mleko, ubite jajko z żółtkami oraz wyrośnięty rozczyn

niecodziennikpary
Drożdżówki z budyniem agrestem i kruszonką 75

Bułki drożdżowe z budyniem i owocami Domowe drożdżowe bułeczki nadziane budyniem i agrestem z dużą ilością kruszonki. Drożdżówki są mięciutkie, puszyste i bardzo smaczne.   Ciasto drożdżowe możemy przygotować według podanego przepisu lub po wyrobieniu poczekać, aż wyrośnie i wstawić na noc do lodówki. Wystarczy wówczas na drugi dzień wyjąć ciasto z lodówki, podzielić na porcje, uformować kulki i odstawić

Tajemnice Smaku
Drożdżówki z serem 251

Ciasto drożdżowe od zawsze jest jednym z moich ulubionych ciast. Kiedy chodziłam do szkoły pyszne drożdżówki można było dostać w pobliskim sklepie. Nic jednak nie pobije smaku własnych drożdżowych wypieków. Kremowy ser, kruszonka i to pyszne pulchne ciasto. Spróbujcie :)   Składniki (9 sztuk):   2 i 1/4 szklanki mąki pszennej 60g roztopionego masła szczypta soli   1całe jajko + 1 żółtko(...)wykładamy na blachy w sporych odstępach. Przykrywamy ściereczką i pozostawiamy jeszcze na około 15 minut do drugiego rośnięcia. Po tym czasie spodem szklanki wykrawamy wgłębienia w lekko spłaszczonych kulkach drożdżowych. Napełniamy je masą serową po brzegi.. Brzegi smarujemy jajkiem i posypujemy kruszonką. Przygotowane bułeczki wstawiamy do piekarnika na około 17-18 minut. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem

ChilliJemy

Proponowane wyszukiwania