Jagodzianki z kruszonką

Jagodzianki z kruszonką

Jagodzianki z kruszonką

Przepis na : deser

Pierwsze tegoroczne jagodzianki upiekliśmy w rodzinnym domu z naszego przepisu ( klik ). Po drugiej wyprawie do lasu na jagody, za jagodzianki zabrała się Mama, która oczywiście zamierzała robić wszystko na oko. Stanęłam jednak obok niej przy kuchennym blacie i pilnowałam, aby ważyła i liczyła wszystkie użyte do zrobienia jagodzianek składniki. Po kilku dolewaniach mleka lub dosypywania mąki uzyskała odpowiednią konsystencję, a ja proporcje. Muszę powiedzieć, że ciasto na jagodzianki mojej Mamy jest nieco luźni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu niecodziennikpary

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.