Piernik drożdżowy – kuchnia podkarpacka
Piernik drożdżowy – kuchnia podkarpacka
Piernik drożdżowy - kuchnia podkarpacka Piernik to ciasto kojarzące się nieodmiennie z zimą i świętami za sprawą aromatu miodu, cynamonu i goździków. Zwykle bywa przełożone powidłami śliwkowymi, ale w tradycyjnych przepisach przekłada się je również masą maślaną z kaszy manny. Proponowany przeze mnie piernik drożdżowy to specjał kuchni rzeszowiackiej, który przełożony jest zarówno powidłami, jak i masą z kaszy manny. Jest miękki, wilgotny i bardzo smaczny. Jego dodatkową zaletą jest fakt, że nie wymaga długich... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
piernik, ciasto, kasza, drożdżowe, placki, polewa czekoladowa, ciasto drożdżowe, roladki, ciasta z masa, ciasto ucierane , ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, krem czekoladowy, jajka na święta
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję