smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki dla 4 osób : 2 golonki indycze 0,6 kg shitake 2 marchewki 1 pietruszka-korzeń 1 cebula 2 kostki rosołowe drobiowe 50 ml słodkiej śmietanki 30 % ( można dać chudą ale ta smakuje lepiej ) 1 łyżka masła sól , pieprz do smaku Cebulkę siekamy , podsmażamy na maśle na złoty kolor , przekładamy do garnka . Shitake
Ogrodnik w podróżySkładniki 1 kg ziemniaków 1,5 litra wywaru drobiowego z domowej kostki rosołowej 1 mała marchew 2 ząbki czosnku 1 cebula 5 łyżek startego parmezanu garść posiekanego szczypiorku ok 100 g boczku pokrojonego w cienkie plastry 3 duże łyżki śmietany 18% gałka muszkatołowa pieprz sól oliwa lub masło do smażenia Przygotowanie Do 1,5 litra wody dodajcie łyżkę domowej
OliveandThymezostało w lodówce 1 duża , świeża, kapusta biała 1/2 szklanki ryżu – surowego 1 mała cebulka sól , pieprz do smaku 50 ml słodkiej śmietanki 12 % 1 kostka bulionowa drobiowa lub szklanka rosołu mąka rozprowadzona w wodzie do zagęszczenia sosu . koperek do posypania Pieczarki z cebulką drobniutko kroimy , wręcz siekamy i podsmażamy na złoty kolor na patelni . Odstawiamy do wystygnięcia . Mięso
Ogrodnik w podróżycebula (M)* 3 ząbki czosnku (M) 2 szkl. pokrojonego jarmużu (M) 7 szklanek bulionu warzywnego (w wersji wege) lub drobiowego (W)* 1 szkl. przecieru pomidorowego (passata pomidorowa) (D)* 1/2 łyżki oliwy (Z) 2 listki laurowe (M) 1/3 łyżeczki cukru trzcinowego (Z) szczypta suszonego rozmarynu
Codziennik KuchennySkładniki: -1/2 wątróbki drobiowej -3 duże cebule -olej do smażenia -sól, pieprz do smaku Wątróbkę dokładnie oglądamy, czy aby nie ma śladów żółci. Zalewamy zimną wodą i odstawiamy na pół godziny. Następnie odcedzamy z wody i osuszmy ręcznikiem papierowym. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i obsmażamy wątróbkę z dwóch stron. Pamiętajmy, aby podczas smażenia jej nie mieszać, ponieważ
Kulinarne przemysleniaklarowanego - 1 łyżka masła - 1 średnia cebula - 1 ząbek czosnku - 2 szklanki wody z 3 łyżkami sosu sojowego lub ugotowanego wywaru warzywnego lub drobiowego - 130 g zielonego groszku (mrożonego) - 3 średnie marchewki - 2 - 3 łyżki śmietanki 30% - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka mąki
Calzonella.comjest kremowa i bardzo smaczna! Składniki: 1/2 kg selera naciowego 1 mała cukinia 3 ziemniaki 1 cebula 100 serka topionego śmietankowego 2 łyżki klarowanego masła 1,5 litra bulionu drobiowego-domowego sól morska do smaku gałka muszkatołowa do smaku pieprz świeżo mielony do smaku kilka plastrów parzonego boczku Jak wykonać ? Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę, tak samo cukinię
Wanilia i KardamonPyszny pomysł na zdrowy, aromatyczny obiad :) SKŁADNIKI (dla 4 osób- 1 porcja - 278 kcal) 2 większe pojedyncze piersi z kurczaka (600 g) 8 suszonych pomidorów
Moje Kuchenne Rewelacjezabieganym tygodniu. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Azjatycka wołowina z jarmużem i grzybami (4-6 porcji) Składniki: 1/4 szklanki jasnego sosu sojowego 2/3 szklanki bulionu wołowego lub drobiowego 2 łyżki octu ryżowego 2 łyżki skrobi lub mąki kukurydzianej 1 1/2 łyżki świeżego imbiru, startego na tarce 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu 2 łyżki oleju roślinnego 1/2 cebuli, drobno posiekanej
karmelowyMielone ,serowe , kotlety z piersi kurczaka Kurczak , często kości na naszym stole i czasami już wymęcza , więc ciągle , trzeba szukać nowych sposobów na jego podanie . Dobrym
Ogrodnik w podróżyporze roku — dzięki dodatkom imbiru i chilli — rozgrzewająca Składniki: 200 krewetek obranych ze skorupek 200g łososia pokrojonego w kostkę 400 ml mleka kokosowego 400 ml rosołu drobiowego 3 cebule dymki – ok 60 g 2 łyżeczki startego imbiru 4 ząbki czosnku posiekanego 3 łyżki soku z limonki chilli do smaku szczypiorek 60g oleju kokosowego Krewetki rozmrozić (jeśli mrożone), osuszyć, usunąć ogonki
Ola la LCHFPamiętacie roladki drobiowe z fasolką szparagową ? Dzisiaj polecam Wam kolejną wersję roladek z piekarnika. Tym razem do środka dałam suszone śliwki a roladki owinęłam wędzonym boczkiem. Gotowe roladki podałam z pesso oraz sałatką z roszponki i pomidorków skropioną olejem rydzowym. składniki: 2 podwójne duże piersi z kurczaka (ok 1,2 kg) ok 220 g boczku wędzonego parzonego w cienkich plastrach
Monia miesza i gotujeBardzo aromatyczna zupa z białych warzyw. Seler i pietruszka są warzywami o bardzo wyrazistym smaku. Łagodzi je delikatny kalafior. 1,5 l wody 2 skrzydełka drobiowe 1 kostka rosołowa warzywna 1 łyżeczka przyprawy do zup 1 por (biała część) 7 pieczarek 2 korzenie pietruszki ¼ korzenia selera 1 główka kalafiora 1 cebula Sól Pieprz 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki
VioletoweKucharzenieCałość jest delikatna w smaku, jednak bardzo pożywna i rozgrzewająca w zimowe dni. Składniki 50 g masła 1 cebula 1 łyżka masła 750 g kalafiora 1,4 l bulionu drobiowego 150 g sera masdamer groszek ptysiowy natka pietruszki pieprz czarny mielony Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Posiekaną cebulę szklimy na maśle, dodajemy mąkę
R'n'G Kitchenwołowiny, pokrojonej w grubą kostkę 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/2 szklanki białego wina wytrawnego 4 szklanki bulionu drobiowego lub wołowego sól, pieprz i cukier do smaku 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 3 ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę 500 ml passaty pomidorowej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki
karmelowy