użyjcie zamiast niego galangal) i sokiem z limonki, możecie także dodać nieco trawy cytrynowej. Azja na Waszym stole w kilkanaście minut :) Składniki: 200g makaronu ryżowego 1,5 l bulionu drobiowego 2 papryczki chili plus 1 do przybrania 2 ząbki czosnku 1 łyżka świeżo startego imbiru – można zamienić na galangal 60 ml soku z limonki 1 łyżeczka startej skórki
Pociąg Do Kuchnidodatkowo wzbogacić warzywami. Składniki (na ok. 6 porcji): 1 kg serduszek indyczych 500 g pieczarek 2 średnie cebule ok. 2-3 łyżki mąki pszennej ok. 0,7 l bulionu drobiowego sól pieprz olej (do smażenia serduszek) 2 łyżki masła (do smażenia pieczarek) Wykonanie: Serduszka myjemy pod bieżącą wodą, następnie dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym i oczyszczamy z niepotrzebnych błonek, przerostów
MyCookBook.plKluski: 80 dag gotowanych ziemniaków 30 dag mąki ziemniaczanej Sos: ½ kg mięsa z uda kurczaka bez skóry 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki klarowanego masła ½ litra bulionu drobiowego 1 łyżka sera mascarpone 10 dag kremowego sera gorgonzola 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Sól himalajska do smaku Świeżo zmielony pieprz do smaku Świeżo posiekany koperek Sposób przygotowania: Przygotowanie sosu: Mięso
Wanilia i KardamonBardzo proste i szybkie danie, które jest w pełni wartościowe i zawiera pożyteczne kalorie. Idealne na zimowe dni, bo bardzo szybko rozgrzewa i syci. Składniki: 100g mięsa mielonego drobiowego 100g jarmużu 100g passaty pomidorowej 3 łyżki kaszy owsianej 1 łyżka oleju przyprawy: jarzynka i suszone pomidory Sposób przygotowania: Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy jarmuż i mięso mielone. Uważamy
Truskawkowa Fiestamasła 3 białe części pora 2 ząbki czosnku 200 g brązowych pieczarek 2 łyżki koncentratu pomidorowego 50 ml białego wytrawnego wina 150 g pęczaku 2 l bulionu drobiowego natka pietruszki Klopsiki: 500 g mięsa mielonego z indyka 50 g startego parmezanu 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki natki pietruszki 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz Przygotowanie Normal
R'n'G KitchenPyszna, delikatna w smaku zupa serowa z brokułami. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 4 porcje Składniki: 1 l bulionu warzywnego lub drobiowego 200 g brokułów świeżych 200 g serka topionego (2 bloczki) pieprz, sól Przygotowanie: Ugotować bulion. Do gorącego buliony dodać serki topione i wymieszać, aż serki całkiem się rozpuszczą. Z brokuła wyciąć niewielkie
KuchniaWeDwoje.plKrucha rolada z indyka z gęstym sosem serowym idealnie sprawdzi się na niedzielny obiad oraz inne spotkania w gronie rodziny i przyjaciół. Mięso drobiowe jest dość suche, dlatego warto podawać do niego sosy lub surówki. W tym przypadku sos serowy jest najlepszym pomysłem, ponieważ idealnie współgra z pieczarkowo – serowym farszem. Czas
KuchniaWeDwoje.plduże lub 4 mniejsze porcje): kilka łyżek masła szalotka ząbek czosnku 3/4 szklanki ryżu Arborio 50 gram parmezanu 1 lampka białego wina, wytrawnego 500 ml bulionu warzywnego lub drobiowego 1 szklanka mrożonego groszku 4-5 łyżki serka kremowego naturalnego szczypta soli świeżo zmielony pieprz rukola do dekoracji szczypta oregano i bazylii Na łyżce masła podsmaż posiekaną szalotkę i ząbek czosnku
Mango Papajaniego zrobić. Królik wylądował w pasztecie :) Taki domowy pasztet jest najlepszy! Składniki: 1 królik (1 kg) 1/2 kg surowego lub parzonego boczku (ewentualnie surowego podgardla) 40 dag wątróbki drobiowej 2 suche bułki 3-4 cebule 3 jajka majeranek bułka tarta sól, pieprz ziele angielskie liść laurowy 1-2 ząbki czosnku mielona słodka czerwona papryka smalec natka pietruszki gałka muszkatołowa Sposób
Kuchnia domowa Ani500g pieczarek 1 cebula duża sól, pieprz 1 łyżeczka papryki mielonej 1łyżeczka czubricy czerwonej 1/2 łyżeczki bazylii 2 łyżki oliwy lub oleju 2 łyżki mąki pszennej 700 ml bulionu drobiowego Opcjonalnie natka pietruszki do posypania Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, dodać sól, pieprz, paprykę mieloną, czubricę, bazylię i odstawić na minimum 30 minut. Cebulę pokroić
Fabryka pomysłówmięsa: pyszne małe pierożki! składniki: ciasto: 250 g maki pszennej ok 250 ml kefiru (dałam jogurt naturalny) nadzienie: ok 500 g gotowanego mięsa (moje z rosołu: pół na pół drobiowe i wołowe) duża cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku 3 łyżki oleju ponadto: ok 1 l rosołu Cebule obrać, pokroić w kosteczkę, zeszklić na rozgrzanym oleju. Zdjąć
6nieboPrzyprawa uniwersalna typu Kucharek 2 cebule 10 pieczarek 1 korzeń pietruszki Kawałek korzenia selera 10 różyczek kalafiora 100 g kremowego serka topionego 4 łyżki śmietany 18% 1 szklanka bulionu drobiowego Olej do smażenia Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną. Seler oraz pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę kroimy w kosteczkę
VioletoweKucharzeniewydaniu bardzo mi smakuje. 250 g mięsa z piersi kurczaka 100 g kaszy pęczak 250 g pieczarek 1 mała natka pietruszki 1 mała cebula 2 szklanki bulionu drobiowego łyżeczka masła 50 g parmezanu sól i pieprz do smaku Pierś kurczaka umyć, oczyścić i pokroić na drobne kawałki. Cebulę dokładnie posiekać w kostkę. Na patelni rozpuścić masło. Cebulę podsmażyć. Dodać kurczaka
Bulliososie pomidorowym. Przyznać trzeba, że właśnie gotowane mięska są najzdrowszym ich wydaniem więc w naszym domu często takowe gości. Dzisiaj przygotowałam je z drobiu. Polecam tę wariację smaków. Drobiowe pulpeciki z suszonymi pomidorami w sosie pomidorowym Składniki : 500 g mięsa mielonego z indyka 5-6 suszonych pomidorów 1 czerstwa kajzerka 1 jajko 1 ząbek czosnku 1 mała cebula sól, pieprz
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiimbiru. My takie gęste zupki uwielbiamy jeść z kubków, oglądając np jakiś ciekawy film, albo czytając. Drukuj Rozgrzewająca zupa krem z buraków i soczewicy Składniki 1l bulionu (u mnie drobiowy) 0,5 kg buraków 200 g czerwonej soczewicy 1 cebula 2 plastry fety 4 łyżki słonecznika 4 ząbki czosnku szczypta papryki ostrej, szczypta imbiru, sól, pieprz 2 łyżki masła klarowanego
Mieszam w Garnku