drobiowe - 5743 przepisów (strona:113/383)

Gulasz z grzybami w chlebie 110

dyni h 20 dkg podgrzybków 1 cebula 1 papryka czerwona sól, pieprz przyprawa do gulaszu papryka wędzona 1 łyżeczka krupczatki płaska 1/3 szklanki śmietany 30 % 1/2 litra bulionu drobiowego Mięso kroję w kostkę małą. Cebule drobno kroję przesmażam na oleju, dodaję łopatkę i dalej smażę około 5 minut, solę, pieprzę. Zalewam bulionem i gotuję około godzinę aż mięso będzie miękkie

wesoła kuchnia
Zupa z selerem naciowym 132

gałązki selera naciowego 2 marchewki 4 ziemniaki 1/3 selera korzenia 1 papryka czerwona 1/2 papryki zielono czerwonej sól, pieprz 2 liście laurowe 2 ziela angielskie 1 litr bulionu drobiowego masło klarowane natka pietruszki Ziemniaki, marchew, seler obieram.Ziemniaki kroję w kostkę, marchew na talarki, a seler korzeń ścieram na race jarzynowej. Paprykę kroję w paski, seler naciowy kroję na małe kawałki

wesoła kuchnia
Zupa imbirowa 123

Rozgrzewający rosół z lekko orientalnym akcentem. Składniki 2 udka z kurczaka 20 g suszonych grzybów mun 1 mała puszka groszku 1,5 l bulionu drobiowego 4 dymki szczypiorek 3 cm świeżego imbiru 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso kurczaka gotujemy do miękkości w lekko

R'n'G Kitchen
Jak połączyć posiłki, żeby były zdrowe? 176

czasem zastępuję je nasionami chia (1 łyżka nasion, to jedno jajko, poza tym chia to też substytut siemienia lnianego). Chia można dodawać do pieczenia pieczywa. 🍎   Mięso tak: wołowe, drobiowe - jest naprawdę dużo sposobów na przygotowanie takich mięs, żeby mi się nie znudziły. Różnie przyprawiam, zmieniam dodatki. Gotuję, piekę, smażę na zdrowym tłuszczu: maśle klarowanym lub oleju kokosowym. 🍎   Używam

Szczęśliwa kuchnia
Pomidorowa z opalana papryka 107

idzie - obniża ciśnienie krwi. Warzywa te to również istna bomba witaminy C i błonnika. A co najważniejsze - mają tylko 18 kcal w 100 g produktu. SKŁADNIKI: 2 l bulionu drobiowego lub warzywnego (może być to przecedzony rosół) 1 puszka pomidorów 200 ml przecieru lub pasaty pomidorowej (ewentualnie 1 łyżka koncentratu) 1 czerwona papryka 3 ząbki czosnku oliwa 1/2 łyżeczki mielonego

Kuchnia od dwojga
Kurczak w ziołowej panierce 171

wiele. Uwielbiam kurczaka w porach , którego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Mój mąż z kolei przepada za daniem chińskim . Przychodzi jednak czas, kiedy chce mi się zjeść zwykłego kotleta drobiowego. Jale jak go urozmaicić, żeby do kuchni nie wdarła się nuda? Najlepiej poszaleć z przyprawami. Kurczak przygotowany w ten sposób jest pyszny i bardzo aromatyczny. Wspaniale smakuje w towarzystwie ziemniaczanych

Pobite gary Barbary
FASZEROWANE FILETY PAPRYKĄ I SEREM FETA 143

Pierś z kurczaka z pysznym farszem. Choć papryki nie lubiłam, ani jej zapachu to jednak to się zmieniło. Polecam na obiad czy kolacje.  Składniki: filet drobiowy 2 szt.  papryka czerwona 1 szt.  ser feta 4 plastry papryka słodka mielona 1  łyżka sól 1 łyżeczka pieprz 1 szczypta szczypiorek do posypania oliwa 1 łyżeczka do posmarowania Sposób

Kuchnia Paulettes
KURCZAK W SEZAMIE Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 117

sezamu 3 łyżki posiekanego szczypioru 1.5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka soli (do fasolki) 1 łyżeczka soli himalajskiej ( do kurczaka ) 1 szczypta pieprzu świeżo zmielonego ziołowego 500 ml. bulionu drobiowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 2 łyżki oleju Sposób przygotowania: 1.  Filety umyć, osuszyć i pokroić w bardzo cienkie paseczki. Umieścić w misce i doprawić solą himalajską, pieprzem

Kuchnia Paulettes
MAKARONOWE DANIE Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM- JEDNOGARNKOWE 144

olej 2 łyżki + 2 łyżki sól  3/4 łyżeczki kalafior mały 1 szt. brukselka 1 szkl.  marchew 2 szt. liście lubczyka/ magi 4-5 szt.  bulion drobiowy 300 ml. garść koperku do posypania pieprz do smaku Metoda: Boczek kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy papryką ( 1 łyżeczka ). Wrzucamy na rozgrzany olej w rondelku, po chwili dodajemy posiekaną cebule

Kuchnia Paulettes
MAKARONOWE DANIE Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM- JEDNOGARNKOWE 144

olej 2 łyżki + 2 łyżki sól  3/4 łyżeczki kalafior mały 1 szt. brukselka 1 szkl.  marchew 2 szt. liście lubczyka/ magi 4-5 szt.  bulion drobiowy 300 ml. garść koperku do posypania pieprz do smaku Metoda: Boczek kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy papryką ( 1 łyżeczka ). Wrzucamy na rozgrzany olej w rondelku, po chwili dodajemy posiekaną cebule

Kuchnia Paulettes
AZJATYCKI BIGOS 104

średniej główki filety z piersi kurczaka 3 szt. sos sojowy jasny 1 łyżka sos sojowy ciemny 1 łyżka pieprz 1 szczypta marchew 2 szt. brokuł 1 mała szt. bulion drobiowy 3 łyżki sól, pieprz do smaku cebula prażona 3 łyżki liść laurowy 2 szt.  ziele angielskie 2 kulki olej ryżowy 3 łyżki ( znajdziesz go tutaj ->  http://olejeswiata.pl

Kuchnia Paulettes
ROLADKI Z PAPRYKĄ I OGÓRKIEM KONSERWOWYM W SOSIE POMIDOROWYM 122

aromatycznym sosie pomidorowym obsypane dużą ilością szczypioru ! Bardzo rozgrzewające ! Składniki: schab bez kości 10 grubych plastrów sól do oprószenia papryka słodka mielona 3-4 łyżki olej do smażenia bulion drobiowy 600 ml.  przecier pomidorowy 1 mały słoiczek cukier 1 łyżka pieprz do smaku mąka 1.5 łyżki sól do smaku papryka konserwowa 1 słoik ogórek konserwowy 4-5 szt. dymka

Kuchnia Paulettes
JAJKA FASZEROWANE PASZTETOWĄ I PIECZARKAMI 121

także na różne imprezy jako przystawka. Farsz jest tak delikatny, że aż niemal aksamitny pomijając kawałki pieczarek i cebulki. Próbujcie ! SKŁADNIKI: jaja ugotowane na twardo 10 szt. pasztetowa drobiowa 150 gram pieczarki 250 gram cebula 1 szt. pieprz do smaku sól 1 szczypta majonez do dekoracji oliwa z oliwek do smażenia 2 łyżki METODA: Pieczarki i cebulę obieramy. Pieczarki

Kuchnia Paulettes
KURCZAK W PANIERCE TROPIKALNEJ 189

przekąska jak i dla dzieci niejadków. Wiórki nadają kurczakowi fajny orzechowy posmak, a to, że były marynowane sprawia, że mięsko w środku jest soczyste, a nie suche. SKŁADNIKI: filety drobiowe 4 szt. sól 1 łyżeczka chili 1/2 łyżeczki pieprz mielony 1/3 łyżeczki czosnek granulowany 1 łyżeczka wiórki kokosowe 100 gram jaja 2 szt. olej do smażenia METODA: Filety umyć, osuszyć

Kuchnia Paulettes
KURCZAK PO CHIŃSKU ZE SMAŻONYM MAKARONEM RYŻOWYM 158

Zatem zapraszam na pysznego kurczaka ! SKŁADNIKI NA 4 PORCJE: filety 3 szt. miód 1 łyżka sos sojowy ciemny 2 łyżki pieprz 1/3 łyżeczki przyprawa 5 smaków 1/3 łyżeczki bulion drobiowy ciepły 300 ml. papryka czerwona 1/2 szt. papryka zielona 1/2 szt. papryka żółta 1/2 szt. cebula 1/2 szt. marchew 2 małe szt. brokuł kilka różyczek dymka cebuli 1 szt. pieczarki

Kuchnia Paulettes