idzie - obniża ciśnienie krwi. Warzywa te to również istna bomba witaminy C i błonnika. A co najważniejsze - mają tylko 18 kcal w 100 g produktu. SKŁADNIKI: 2 l bulionu drobiowego lub warzywnego (może być to przecedzony rosół) 1 puszka pomidorów 200 ml przecieru lub pasaty pomidorowej (ewentualnie 1 łyżka koncentratu) 1 czerwona papryka 3 ząbki czosnku oliwa 1/2 łyżeczki mielonego
Kuchnia od dwojgawiele. Uwielbiam kurczaka w porach , którego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Mój mąż z kolei przepada za daniem chińskim . Przychodzi jednak czas, kiedy chce mi się zjeść zwykłego kotleta drobiowego. Jale jak go urozmaicić, żeby do kuchni nie wdarła się nuda? Najlepiej poszaleć z przyprawami. Kurczak przygotowany w ten sposób jest pyszny i bardzo aromatyczny. Wspaniale smakuje w towarzystwie ziemniaczanych
Pobite gary BarbaryPierś z kurczaka z pysznym farszem. Choć papryki nie lubiłam, ani jej zapachu to jednak to się zmieniło. Polecam na obiad czy kolacje. Składniki: filet drobiowy 2 szt. papryka czerwona 1 szt. ser feta 4 plastry papryka słodka mielona 1 łyżka sól 1 łyżeczka pieprz 1 szczypta szczypiorek do posypania oliwa 1 łyżeczka do posmarowania Sposób
Kuchnia Paulettessezamu 3 łyżki posiekanego szczypioru 1.5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka soli (do fasolki) 1 łyżeczka soli himalajskiej ( do kurczaka ) 1 szczypta pieprzu świeżo zmielonego ziołowego 500 ml. bulionu drobiowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 2 łyżki oleju Sposób przygotowania: 1. Filety umyć, osuszyć i pokroić w bardzo cienkie paseczki. Umieścić w misce i doprawić solą himalajską, pieprzem
Kuchnia Paulettesolej 2 łyżki + 2 łyżki sól 3/4 łyżeczki kalafior mały 1 szt. brukselka 1 szkl. marchew 2 szt. liście lubczyka/ magi 4-5 szt. bulion drobiowy 300 ml. garść koperku do posypania pieprz do smaku Metoda: Boczek kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy papryką ( 1 łyżeczka ). Wrzucamy na rozgrzany olej w rondelku, po chwili dodajemy posiekaną cebule
Kuchnia Paulettesolej 2 łyżki + 2 łyżki sól 3/4 łyżeczki kalafior mały 1 szt. brukselka 1 szkl. marchew 2 szt. liście lubczyka/ magi 4-5 szt. bulion drobiowy 300 ml. garść koperku do posypania pieprz do smaku Metoda: Boczek kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy papryką ( 1 łyżeczka ). Wrzucamy na rozgrzany olej w rondelku, po chwili dodajemy posiekaną cebule
Kuchnia Paulettesśredniej główki filety z piersi kurczaka 3 szt. sos sojowy jasny 1 łyżka sos sojowy ciemny 1 łyżka pieprz 1 szczypta marchew 2 szt. brokuł 1 mała szt. bulion drobiowy 3 łyżki sól, pieprz do smaku cebula prażona 3 łyżki liść laurowy 2 szt. ziele angielskie 2 kulki olej ryżowy 3 łyżki ( znajdziesz go tutaj -> http://olejeswiata.pl
Kuchnia Paulettesaromatycznym sosie pomidorowym obsypane dużą ilością szczypioru ! Bardzo rozgrzewające ! Składniki: schab bez kości 10 grubych plastrów sól do oprószenia papryka słodka mielona 3-4 łyżki olej do smażenia bulion drobiowy 600 ml. przecier pomidorowy 1 mały słoiczek cukier 1 łyżka pieprz do smaku mąka 1.5 łyżki sól do smaku papryka konserwowa 1 słoik ogórek konserwowy 4-5 szt. dymka
Kuchnia Paulettestakże na różne imprezy jako przystawka. Farsz jest tak delikatny, że aż niemal aksamitny pomijając kawałki pieczarek i cebulki. Próbujcie ! SKŁADNIKI: jaja ugotowane na twardo 10 szt. pasztetowa drobiowa 150 gram pieczarki 250 gram cebula 1 szt. pieprz do smaku sól 1 szczypta majonez do dekoracji oliwa z oliwek do smażenia 2 łyżki METODA: Pieczarki i cebulę obieramy. Pieczarki
Kuchnia Paulettesprzekąska jak i dla dzieci niejadków. Wiórki nadają kurczakowi fajny orzechowy posmak, a to, że były marynowane sprawia, że mięsko w środku jest soczyste, a nie suche. SKŁADNIKI: filety drobiowe 4 szt. sól 1 łyżeczka chili 1/2 łyżeczki pieprz mielony 1/3 łyżeczki czosnek granulowany 1 łyżeczka wiórki kokosowe 100 gram jaja 2 szt. olej do smażenia METODA: Filety umyć, osuszyć
Kuchnia PaulettesZatem zapraszam na pysznego kurczaka ! SKŁADNIKI NA 4 PORCJE: filety 3 szt. miód 1 łyżka sos sojowy ciemny 2 łyżki pieprz 1/3 łyżeczki przyprawa 5 smaków 1/3 łyżeczki bulion drobiowy ciepły 300 ml. papryka czerwona 1/2 szt. papryka zielona 1/2 szt. papryka żółta 1/2 szt. cebula 1/2 szt. marchew 2 małe szt. brokuł kilka różyczek dymka cebuli 1 szt. pieczarki
Kuchnia Paulettessosów ok. 100 ml. koper suszony 1 łyżka sól, pieprz do smaku masło 1 łyżka chleb razowy 2 kromki czosnek 3 ząbki oliwa z oliwek 2 łyżki filet drobiowy 2 szt. sól 1/2 łyżeczki czosnek granulowany 1/2 łyżeczki pieprz 1 szczypta zioła prowansalskie 1 łyżka olej 2 łyżki METODA: Cukinię obrać i zetrzeć na tarce o grubych
Kuchnia Pauletteskiedy jestem daleko od rodziny, robię sama pyzy, ale z babcinnego przepisu. SKŁADNIKI: ziemniaki ugotowane 7 szt. ziemniaki surowe 7 szt. mąka 5-6 łyżek pasztetowa drobiowa 300 g. sól 1/2 łyżeczki kiełbasa śląska lub ulubiona 1-2 pętko cebula 1 szt. olej do smażenia masło 1 łyżka METODA: Ziemniaki ugotowane powinny być bardzo dobrze
Kuchnia Paulettesdanie to moja własna kompozycja na danie, które nasyci i będzie przy tym dobrze smakować. Potrawa składa się z chudego mięsa drobiowego, świeżej, młodej cukinii i makaronu. Sos jest na bazie białego wina wytrawnego i sera feta, dzięki czemu danie jest aromatyczne, apetyczne i dobrze doprawione. SKŁADNIKI: Sos: cukinia 1 mała, młoda szt. bulion
Kuchnia Pauletteskulek, otulone sosem z dodatkiem ziół. My takie klopsiki lubimy jeść z makaronem, ale można także z ryżem. SKŁADNIKI: Klopsiki: mięso mielone wieprzowe 300 g. mięso mielone drobiowe 200 g. czosnek 1 ząbek sól 1/2 łyżeczki kucharek 1/2 łyżeczki pieprz 1/3 łyżeczki czosnek granulowany 1/2 łyżeczki suszona natka pietruszki 1 łyżeczka jajko kasza manna 1 łyżka olej
Kuchnia Paulettes