jest kremowa i bardzo smaczna! Składniki: 1/2 kg selera naciowego 1 mała cukinia 3 ziemniaki 1 cebula 100 serka topionego śmietankowego 2 łyżki klarowanego masła 1,5 litra bulionu drobiowego-domowego sól morska do smaku gałka muszkatołowa do smaku pieprz świeżo mielony do smaku kilka plastrów parzonego boczku Jak wykonać ? Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę, tak samo cukinię
Wanilia i KardamonPyszny pomysł na zdrowy, aromatyczny obiad :) SKŁADNIKI (dla 4 osób- 1 porcja - 278 kcal) 2 większe pojedyncze piersi z kurczaka (600 g) 8 suszonych pomidorów
Moje Kuchenne Rewelacjezabieganym tygodniu. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Azjatycka wołowina z jarmużem i grzybami (4-6 porcji) Składniki: 1/4 szklanki jasnego sosu sojowego 2/3 szklanki bulionu wołowego lub drobiowego 2 łyżki octu ryżowego 2 łyżki skrobi lub mąki kukurydzianej 1 1/2 łyżki świeżego imbiru, startego na tarce 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu 2 łyżki oleju roślinnego 1/2 cebuli, drobno posiekanej
karmelowyMielone ,serowe , kotlety z piersi kurczaka Kurczak , często kości na naszym stole i czasami już wymęcza , więc ciągle , trzeba szukać nowych sposobów na jego podanie . Dobrym
Ogrodnik w podróżyporze roku — dzięki dodatkom imbiru i chilli — rozgrzewająca Składniki: 200 krewetek obranych ze skorupek 200g łososia pokrojonego w kostkę 400 ml mleka kokosowego 400 ml rosołu drobiowego 3 cebule dymki – ok 60 g 2 łyżeczki startego imbiru 4 ząbki czosnku posiekanego 3 łyżki soku z limonki chilli do smaku szczypiorek 60g oleju kokosowego Krewetki rozmrozić (jeśli mrożone), osuszyć, usunąć ogonki
Ola la LCHFPamiętacie roladki drobiowe z fasolką szparagową ? Dzisiaj polecam Wam kolejną wersję roladek z piekarnika. Tym razem do środka dałam suszone śliwki a roladki owinęłam wędzonym boczkiem. Gotowe roladki podałam z pesso oraz sałatką z roszponki i pomidorków skropioną olejem rydzowym. składniki: 2 podwójne duże piersi z kurczaka (ok 1,2 kg) ok 220 g boczku wędzonego parzonego w cienkich plastrach
Monia miesza i gotujeBardzo aromatyczna zupa z białych warzyw. Seler i pietruszka są warzywami o bardzo wyrazistym smaku. Łagodzi je delikatny kalafior. 1,5 l wody 2 skrzydełka drobiowe 1 kostka rosołowa warzywna 1 łyżeczka przyprawy do zup 1 por (biała część) 7 pieczarek 2 korzenie pietruszki ¼ korzenia selera 1 główka kalafiora 1 cebula Sól Pieprz 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki
VioletoweKucharzenieCałość jest delikatna w smaku, jednak bardzo pożywna i rozgrzewająca w zimowe dni. Składniki 50 g masła 1 cebula 1 łyżka masła 750 g kalafiora 1,4 l bulionu drobiowego 150 g sera masdamer groszek ptysiowy natka pietruszki pieprz czarny mielony Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Posiekaną cebulę szklimy na maśle, dodajemy mąkę
R'n'G Kitchenwołowiny, pokrojonej w grubą kostkę 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/2 szklanki białego wina wytrawnego 4 szklanki bulionu drobiowego lub wołowego sól, pieprz i cukier do smaku 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 3 ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę 500 ml passaty pomidorowej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki
karmelowysmak..... mmmmm, brak słów. Kiedy tylko wystygł, dziecko oczywiście zgarnęło piętkę i jemu brakło słów. Taki był pyszny! A jedliśmy go z kremowym domowym pasztetem z wątróbek drobiowych, który tamtego dnia przygotowałam. Kawałek zostało nam na drugi dzień i jeśli chodzi o świeżość, to następnego dnia jest równie smaczny i mięciutki. Tu po przepis wpadłam do Pawła z bloga Chleby
Blondynka Gotujerożnie, ale stwierdziłam że spokojnie mogą być nogi kaczki upieczone w piekarniku. Kaczka lub 4 nogi kaczki, 2 -2,5 łyżki skórki pomarańczowej kandyzowanej* , 200 ml mocnego bulionu (najlepiej drobiowego – domowego), 100 ml śmietany 18%, 1 żółtko, 1 płaska łyżka cukru, sól Nogi kaczki oczyścić z resztek piór, oprószyć solą, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (papier do pieczenia
królestwo garówząbki czosnku 2 cm kawałek świeżego imbiru skórka otarta z 1/2 cytryny 3 łyżki karry (proszek) 1 łyżka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżka mielonej kolendry 1 l bulionu drobiowego 800 g mleczka kokosowego 3 suszone liście kaffiru skórka otarta z 1 limonki sok z 1 limonki 200 g mrożonego bobu dodatkowo: pęczek kolendry pęczek dymki Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić
Pożeraczka, czyli raz adobrzetylko smaczne, ale również... - na prawdę proste w przygotowaniu. Wystarczą chęci, małe wskazówki i możemy się rozkoszować pysznym smakiem mięska. Poniższy przepis jest bardzo łatwy, a wędlinka drobiowa reeewelacyjna w smaku. Mięso jest dobrze doprawione i ma odpowiednią, zwartą konsystencję. Dodatkowo doskonale się kroi, nie rozpada i posiada smakowitą galaretkę. Jeśli nie macie szynkowara, to mogę polecić Wam sklep: tradismak
Di gotujesuchego kotleta ;p ). Niesamowity aromat uwalniający się z suszonych pomidorów wprost do wnętrza burgera sprawia, że nabierają one charakteru i w niczym nie przypominają zdrowych i nudnych pulpetów drobiowych ;p Zresztą, spróbujcie sami i oceńcie, czy mięso z indyka w połączeniu z cukinią i suszonymi pomidorami może je przypominać? Jako dodatek możecie ugotować trochę ryżu lub kaszy gryczanej i przygotować
Eat me! Fit me!Wpadam na chwilę tylko, zostawiam Wam przepis na przepyszne kotleciki drobiowe i zmykam do obowiązków:) Składniki: 400g filetu z kurczaka 100g żółtego sera 1 łyżka majonezu 1 duże jajko 2 łyżki kaszy manny 1 szalotka sól pieprz tymianek bułka tarta do panierowania olej do smażenia Mięso pokroić w bardzo drobną kostkę. Ser zetrzeć na dużych oczkach. Szalotkę posiekać drobno. Wszystkie
Obiad gotowy