Piersi z kurczaka w cieście czosnkowo-ziołowym to pyszna propozycja na soczyste kotlety w chrupiącej, naleśnikowej panierce :) Polecam je jako alternatywę dla tradycyjnych kotletów drobiowych, czy schabowego ;) Polecam również przepisy na kotlety siekane i na kotlety zapiekane z pieczarkami i serem ;) Piersi z kurczaka w cieście czosnkowo-ziołowym – Składniki: 2 duże filety z […] The post Piersi z kurczaka
Kulinarne Przebojesosie śmietanowym z kurczakiem i brokułami Składniki na 4 porcje: opakowanie makaronu Czanieckiego kokardki 1 cebula 1 podwójna pierś z kurczaka szklanka śmietany 18% pół szklanki bulionu drobiowego kilka różyczek brokuły przyprawy: sól, pieprz, łyżeczka przyprawy gyros łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki mąki pszennej garść startego żółtego sera lub parmezanu (opcjonalnie) Wykonanie: Mięso kroimy w cienkie
Smak mojej kuchniPasztet domowy Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 1 kg surowego boczku (z tłuszczykiem) 1 królik/ 1 kaczka / 1 kurczak (można dać same udka, 4 sztuki) 300g wątróbki drobiowej 4 czerstwe bułki 4 cebule 4 jajka garść suszonych grzybów 3 łyżki kaszy manny przyprawy: sól, pieprz, majeranek, gałka muszkatołowa w całości, 5 ziaren ziela angielskiego, 4 listki laurowe pęczek
Smak mojej kuchnidowolną kaszą. Eskalopki z indyka w sosie śmietanowym z porem Składniki na 4 porcje: 8 plastrów filetu z indyka 1 cebula ząbek czosnku szklanka śmietany 18% szklanka bulionu drobiowego 1 nieduży por przyprawy: sól, pieprz Wykonanie: Mięso oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. Przekładamy do garnka. Na tej samej patelni
Smak mojej kuchniSznycle grzybowe - kuchnia podkarpacka Sznycle grzybowe to bardzo smaczny pomysł na urozmaicenie obiadu. Przygotowuje się je z drobno pokrojonego mięsa drobiowego, pieczarek, cebuli, żółtego sera i jajek. Przepis na sznycle grzybowe pochodzi z Głogowa Małopolskiego, a znaleźć go można w „Wielkiej księdze tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego”. Składniki (na 4 porcje): 2 filety z piersi kurczaka 2 jajka 1 cebula
Trzeci talerzPowoli zaczynamy przygotowania do Świąt Wielkanocnych! Serie przepisów z tej okazji rozpoczną drobiowe jajeczka w galarecie;) Robiliście już kiedyś takie? Nie??! Zróbcie koniecznie na te Święta efekt gwarantowany! Składniki: 10 wydmuszek z jajek 2 duże udka z kurczaka włoszczyzna 8-9 łyżeczek żelatyny na 1 litr płynu warzywa do dekoracji kukurydza,groszek,marchewka,natka pietruszki
Życie zaczyna się w kuchniJakoś ostatnio tak się stało że jadaliśmy mało mięsa drobiowego. W daniu orientalnym nie mogło go jednak zabraknąć. Użyłam tutaj polędwiczek z kurczaka a jeśli nie uda się zakupić to filet też się nada. Cały sekret dania leży w pikantnej marynacie. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Orientalny kurczak paprykowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieogródka. Niestety nie każdy posiada swój własny warzywnik, dlatego kupujmy warzywa polskie od lokalnych dostawców. Co powinno znaleźć się w rosole? mięso to podstawa , najlepiej jeżeli będzie to zarówno drobiowa porcja rosołowa połączona z kawałkami wołowiny, która nada głębokiego smaku warzywa – duża ilość marchewki, pietruszki, seler, kawałek kapusty włoskiej, cebula, por zioła i przyprawy – świeży lubczyk, natka pietruszki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ilość: 8 sztuk Czas przygotowania: 10 min + 20 min pieczenia Składniki: – 1 op. ciasta francuskiego – 1 op. serka kremowego Arla Apetina MUSZTRADA I MIÓD – szynka drobiowa – pieczarki – cukinia Przygotowanie: 1. Szynkę, cukinię i pieczarki pokroić w cienkie plasterki. 2. Gotowe ciasto francuskie rozwinąć i pokroić w pasy o szerokości ok. 4cm, krojąc wzdłuż krótszego boku
PodwójnaporcjaSkładniki 170 gr. łopatki wieprzowej ugotowana 330 gr piersi kurczaka ugotowane 250 gr. boczku wędzonego 250gr. Warzyw z rosołu 80gr cebuli 1 sztuka 300gr. wątróbka drobiowa 2 czubate łyżki bułki tartej 2 jajka 50 gr. słoniny sol,pieprz ,gałka muszkatołowa do smaku tłuszcz i bułka tarta do formy Wykonanie Słoninę pokroić w kostkę i stopić na patelni. Odłożyć na osobny
w mojej kuchniSzukacie pomysłu na obiad, który pokochają dzieciaki i dorośli nie odmówią dokładki? A co powiecie na kotlety z siekanego fileta drobiowego? Te kotleciki posmakują zarówno małym, jak i dużym smakoszom. Soczyste, delikatne mięso wręcz rozpływa się w ustach. To potrawa, która w zależności od przypraw zmienia swój charakter: wielbiciele czosnku mogą dodać kilka ząbków więcej, miłośnicy ostrych smaków niech dosypią
Obiad gotowyłyżka oliwy z oliwek 1 opakowanie kremowego serka Arla Apetina o smaku pomidorów i bazylii 1 łyżka śmietany 30% 1 lampka białego wina 1/2 szklanki bulionu drobiowego lub warzywnego Młode ziemniaki szoruję i gotuję w całości przez 20-25 minut do miękkości. Piersi kurczaka myję, osuszam, doprawiam solą, pieprzem, papryką wędzoną i słodką. Układam na nich
Mango PapajaPomysł na ekspresową przekąskę na imprezę. Do wykonania tego dania użyłam cienkich, drobiowych kiełbasek, ale możecie również wykorzystać parówki. Składniki podaję bez ilości, bo wszystko zależy od tego jakiej wielkości ciasta francuskiego oraz parówek/kiełbasek użyjecie. Składniki: płat ciasta francuskiego kilka cienkich kiełbasek lub parówek kilka plastrów żółtego sera 1 jajko ziarna czarnuszki Plastry sera pokroić na pół
BullioCieniutko rozbity kotlet cielęcy lub opcjonalnie drobiowy (wówczas będzie to kotlet a'la wiedeński) smażony w panierce na dużej ilości klarowanego masła. Soczysty w środku, chrupiący na zewnątrz. Podawany tradycyjnie z ziemniaczkami posypanymi natką pietruszki, sałatą z ogórkiem i śmietaną oraz cząstkami cytryny do wyciśnięcia. Panierka pełni rolę "skórki" i chroni przed wysuszeniem mięsa. Bułka nie powinna być dociskana
cool and mintyprosto się robi, bez gotowych kostek (ale z nimi też daniem nie pogardzę, używam tak sporadycznie, że jak nie mam rosołu to idę na łatwiznę i rozpuszczam kostki drobiowe). Proporcje, jakie podaję niżej to te, z których korzystam zazwyczaj. Na zdjęciu w naczyniu są tylko 4 pałki (no tyle akurat było;)), ale najlepiej pokryć nimi całą powierzchnię w naczyniu
Kolorowy Przepisownik