Składniki: żołądki drobiowe 1 kg, woda 2,5 litra, ziele angielskie 5 sztuk, liście laurowe 3 sztuki, włoszczyzna 1/2 opakowania/mrożone, kostka rosołowa 1 sztuka, kucharek 1 łyżeczka, przyprawa do flaków 1 opakowanie, zasmażka: - w opisie, majeranek 2 łyżki, przyprawa do zup i potraw w płynie - ile potrzeba żołądki gotowane w szybkowarze są bardzo miękkie i dość krótko gotowane, pamiętać
W Mojej Kuchni Lubięczarne oliwki marchewka sól i pieprz do smaku opcjonalnie sos z mango i tamaryndowca lub sos miętowy Przygotowanie Kaszę gotuję i pozostawiam do wystudzenia. Mięso drobiowe (gotowane lub zgrillowane) kroję na niewielkie kawałki. Natkę pietruszki (lub miętę) drobno siekam. W małych szklaneczkach układam warstwami: ugotowaną kaszę, natkę pietruszki albo miętę, kawałki kurczaka, ozdabiam oliwkami i plasterkami surowej
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataemocje, które odczuwamy, jedząc potrawy z dzieciństwa. A te często niestety do najlżejszych nie należą. Rozwiązaniem są modyfikacje – z pewnością znacie pieczone placki ziemniaczane, czy pyzy z mięsem drobiowym. Ja proponuję szaloną propozycję na knedle, w których przemycony jest szpinak, brokuły, szczypiorek. Do tego, żeby nie było nudno i tylko zielono, dodałam chrupiące orzechy włoskie (pełne dobrych tłuszczy), rozpływający
Eat me! Fit me!uwierzcie mi, że najlepiej wychodzi z młodej kapusty. Zupa z młodej kapusty Składniki: 1/2 średniej młodej kapusty 1 marchewka 4 młode ziemniaki 2 łyżki masła 2 litry bulionu (najlepiej drobiowego) pieprz sól Do podania: śmietana natka pietruszki Marchewkę i ziemniaki obieramy. Marchew kroimy na plasterki, a ziemniaki w kostkę. Z kapusty usuwamy wierzchnie liście, dzielimy na pół i szatkujemy
PatiGotujeobiedzie.Podana z pysznym sosem miodowo - musztardowym.Polecam ja także na imprezy i spotkania towarzyskie. 4 ugotowane małe młode ziemniaki 1 pętli obranej że skórki dobrej kiełbasy cienkiej( u mnie drobiowa) 1 puszka kukurydzy ser cheddar do posypania sałatki koperek sól i pieprz 1 łyżka majonezu 1 mały pojemnik jogurtu naturalnego 1 łyżeczka miodu 0.5 łyżeczki musztardy ************************************ Ugotowane ziemniaki obrać , pokroić
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiKolejny przykład wartościowego śniadanka :) 😉 ✅ pół kulki mozzarelli ✅ 60 g wędzonego fileta drobiowego ✅ 1 awokado ✅ 1 pomidor ✅ oliwa i zioła do smaku Przygotowania chyba że nie muszę przedstawiać 🤓 😁 Po takim śniadanku z pewnością będziecie mieli mnóstwo energii i zaczniecie pozytywnie dzień 👍 💼 🌞 Makro: 336,0 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzuTradycyjny rosół wcale nie musi być nudny… i nie musi być drobiowy. Polecam ten przygotowany na wołowinie z dodatkiem szpinaku i groszku. Ma bardzo wyrazisty smak a z dodatkiem ryżu stanowi pełnowartościowy posiłek. Składniki: 500g ligawy wołowej 2 łyżki oliwy z oliwek Biała cebula 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1 pietruszka 250g szpinaku (świeży lub mrożony) 1,5l bulionu warzywnego
Pyry na Gazmielonego mięsa (np. z indyka lub szynki wieprzowej), 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 jajko, 1 łyżka sosu sojowego, 3 łyżki bułki tartej, 1 i 1/2 szklanki bulionu drobiowego, 1/2 łyżeczki papryki w proszku. Dodatkowo: mąka pszenna, mąka ziemniaczana, 2-3 łyżki śmietanki 30%, oliwa, sól, pieprz i papryka. Dzisiejszą moją propozycją na danie obiadowe, są delikatne
Świat Domowej KuchniPotrzebujemy: pęczek zielonych szparagów 1 puszka pomidorów krojonych 4 jajka 1 cebula 15 dkg wędliny drobiowej pokrojonej w kostkę garść posiekanego szczypioru łyżka masła liście bazylii do dekoracji sól i pieprz Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końce (same złamią się w odpowiednim miejscu) i obieramy do połowy długości jeżeli posiadamy grube okazy. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło i blanszujemy szparagi
Kolejny blog o gotowaniuczasie, kiedy sezon na bób w pełni. Wspaniale smakuje z młodymi ziemniakami :) 2 filety z kurczaka 3 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki mąki pszennej 2 szklanki bulionu drobiowego 1/3 szklanki kremówki 30% 1 łyżka posiekanego koperku 200 g bobu 2 pomidory sól pieprz kolorowy mielony papryka słodka mielona olej rzepakowy do smażenia Bób ugotować w wodzie z dodatkiem soli
https:KKuchniaMniamProponuję Wam dzisiaj delikatne zieloności na talerzu, które świetnie sprawdzą się jako samodzielny posiłek, lub dodatek do głównego dania, na przykład mięsa drobiowego. Oczywiście takich sałatek jest wiele. Właściwie zmieniony jeden, malutki składnik, zmienia cały smak. Można ją potraktować jako bazę, dowolnie modyfikować i udoskonalać. Sałata, świeży ogórek, słodka papryka i orzechowa nuta i kwaskowy sos- bardzo orzeźwiające połączenie. Czytaj
PichceniomaniaSkładniki: 340 g świeżych zielonych szparagów 2 szalotki 2 ząbki czosnku 200 g ryżu Arborio 1 lampka białego wytrawnego wina około 1 litr wywaru warzywnego albo drobiowego 50 g masła 1 łyżka oliwy sól morska do smaku oraz świeżo zmielony pieprz 3 garści startego parmezanu Wykonanie: Szparagi opłukać, odciąć drewniane końcówki, podzielić
Wino Francja Kuchniabyła w naturalnym jelicie, a nie w sztucznej osłonce. Nie powinna być za chuda, ale nie może być też za tłusta. Dlatego najlepszym wyborem będą kiełbaski wieprzowe, bądź wieprzowo-drobiowe.” – mówi Piotr Laskowski Dyrektor Marketingu i Sprzedaży z JBB. Na grilla nadaje się również kiełbasa biała – jej aromatyczny smak doskonale uwydatnia się podczas grillowania. Jak grillować , by było smacznie
Kuchnia MagdaLenyeleganckich przyjęciach. Zupę krem z białych szparagów można podać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Składniki: pęczek białych szparagów (ok. 40 dkg) 1 biała cebula 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego (ew. bulion warzywny z kostki BIO) 1/2 łyżeczki cukru 1 płaska łyżka masła 2 łyżki śmietany do zup (18%) sól do smaku do podania zupy: oliwa truflowa lub oliwa
Codziennik KuchennySkładniki około 2,5 - 3 litra wywaru drobiowego,lub warzywnego 2 sztuki liść laurowy 3-4 ziarna ziele angielskie 2 1/2 łyżki oleju kokosowego ,lub innego 1 średnie cebula śmietanka jajka duży pęczek szczawiu świeżego 6-8 sztuk liście szałwii kawałek boczku,kiełbasy Wykonanie Umyć ,osuszyć ,pokroić szczaw. Cebulę obrać i pokroić w kostkę . Olej rozgrzać,podsmażyć
w mojej kuchni