przygotować każdy amator kuchenny, polecam każdemu! SKŁADNIKI: - 350 g ryżu arborio - 2 chlusty białego wina - 4 gałązki rozmarynu - 2 łyżki masła - 3 łyżki oliwy z oliwek - 1/3 buteleczki bulionu drobiowego Krakus - plaster delikatnego podpuszczkowego sera francuskiego - sól, odrobina gałki muszkatołowej - 3 gruszki konferencje - 4 łyżki syropu klonowego - 2 chlusty wermutu lub białego wytrawnego wina Na patelnię dodaj łyżkę masła
SMYKWKUCHNIpodane jaja są niesamowite, warte wypróbowania. Do przygotowania dania potrzebna jest wątróbka drobiowa, która jest przepyszna tak podana i wszystkich którzy nie przepadają za wątróbką zapewniam że tak podana jest rewelacyjna. Zachęcam do spróbowania. Jaja sadzone po staropolsku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekostkę 1 gałązka selera naciowego, pokrojona w plasterki 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 papryczka chili, pokrojona w drobną kostkę 1 pomidor, pokrojony w kostkę 1 l bulionu drobiowego lub warzywnego 1/2 szklanki śmietanki 36% listki z kilku gałązek tymianku lub ½ łyżeczki suszonego olej do smażenia sól i pieprz Przygotowanie: W średnim rondelku rozgrzej łyżkę oleju, wrzuć cebulę i podsmaż
karmelowyotoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Odsączyć usmażone kotleciki z nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku. Schować drobiowe kotlety i farsz (osobno) do lodówki. Na drugi dzień podgrzewam lekko farsz i smakuję – ewentualnie doprawiam wtedy do smaku jeszcze solą, pieprzem lub cukrem i sokiem z cytryny
Kulinarne PrzebojeMój mąż bardzo lubi wątróbkę drobiowa, dlatego oprócz tradycyjnie smażonej na patelni staram się ją robić mu też w formie pasty na kanapki. Tym razem do wątróbki użyłam wina, kaparów i filecików anchois co dodało zmieniło jej smak na bardziej wyrazisty. Polecam, bo pastę robi się szybko i może być bardzo fajnym elementem ekspresowej przekąski dla gości czy kolacji
Bernika - moj kulinarny pamietnikpatelni. Do zeszklonej cebuli dodajemy pokrojone grzyby leśne doprawiamy solą, pieprzem i smażymy do momentu aż większość wody odparuje a grzyby będą miękkie. W rondlu przygotowujemy 2 L buliony drobiowego lub warzywnego, dodajemy podsmażone grzyby i obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, następnie wywar gotujemy do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Całość miksujemy blenderem na gładką masę, doprawiamy solą, pieprzem
Księga-Smakuzamiast przecieru, świeże pomidory dodatkowo marchew i pesto i miłe smakowite zaskoczenie gotowe. Włoska zupa krem z pomidorów z dodatkiem pesto Składniki: 1kg świeżych pomidorów 1l bulionu warzywno-drobiowego 1 marchew 1 cebula 1 nać selera naciowego 1,5 łyżki mąki oliwa Sól Pieprz pieprz cayenne lub ostra papryka ½ łyżeczki cukru Mini kilki sera mozzarella Śmietana 18% Pesto
Księga-Smakumacie pomysłu na obiad to polecam Wam takie pyszne i szybkie w wykonaniu danie z sosem meksykańskim, klopsikami drobiowymi i delikatnym w smaku ryżem jaśminowym. Przyznam się szczerze, że do tej pory takie gotowe sosy omijałam w sklepie szerokim łukiem, jakoś nie byłam do nich przekonana, a teraz w ramach współpracy otrzymałam od JAMAR właśnie taki
IzabelawkuchniBlog Kuchnia MagdaLeny obchodzi swoje 1 urodziny :-) Czas szybko leci....za nami 366 dni i prawie 250 przepisów. A oto 3 najpopularniejsze przepisy tego roku: 1) CYTRYNÓWKA 2) STROGONOW DROBIOWY 3) MUSZTARDOWE KOTLETY Z KURCZAKIEM Z tej okazji mam dla Was przepis mojego autorstwa na Tort Pralinowy o smaku orzechowym. Kakaowe ciasto biszkoptowe przełożone pralinową, orzechową masą i orzechowo-kokosową
Kuchnia MagdaLenybulionu 1 łyżka masła 2 garście suszonego majeranku sól i pieprz 4 ząbki czosnku 2 cebule Ciasto; mąka pszenna - 500 g woda ciepła - 1/2 szkl sól Dodatkowo; bulion-koncentrat drobiowy do kołdunów Przygotowanie: Farsz; Mięsa mielone przełożyć do miski, dodać łój z nerki cielęcej. Następnie obrać ząbki czosnku i cebulę, czosnek przecisnąć przez praskę, cebulę pokroić w kostkę, zeszklić
Kuchnia Danusitego aromatyczny, śmietanowy sos ... i do tego kurki! ❤💗💚 Dla mnie nie ma nic lepszego 😋 Taki obiad to przysłowiowe "niebo w gębie"! Składniki: 250 g mięsa drobiowego (u mnie filet z kurczaka) 250 g łopatki 1 cebula garść oczyszczonych kurek 1 jajko 1 marchewka 2 łyżki kaszy manny ziele angielskie liść laurowy majeranek sól pieprz 1 łyżka mąki
Walijskie Pichcenietyle, żebym w razie czego nie żałowała, ale tutaj faktycznie pasuje doskonale:) 500 g pokrojonej w kostkę dyni (waga po obraniu i usunięciu pestek) 550-600 g drobiowego mięsa mielonego 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 i 1/3 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1/3 łyżeczki papryki mielonej ostrej 1/3 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego (kuminu
Smaki Na Talerzupierogi są przepyszne! Bardzo ciekawie wyglądają w tej zielonej odsłonie. Smak szpinakowych pierogów idealnie łączy się z nadzieniem z wątróbki drobiowej i sosem koperkowym. Koniecznie musicie kiedyś spróbować, tym bardziej jeżeli kochacie pierogi. A więc zapraszam po przepis! :-) SKŁADNIKI Na pierogi: 200 g mąki pszennej typ 500 130 g mrożonego szpinaku 30 g masła 1 łyżka kwaśnej śmietany
Passions hobbies lifeowczego sera ;) Ta zupa gwarantuje eksplozję smaków, aromatów i włoską przyjemność jedzenia! Bazyliowy krem z cukinii z pieczonymi pomidorami i pecorino Potrzebujesz: 1kg obranej cukinii 400ml bulionu warzywnego lub drobiowego 1 małą cebulę 2-3 ząbki czosnku garść świeżych liści bazylii 1 łyżeczka suszonej bazylii 2 łyżeczki soku z cytryny sól i pieprz Pomidory: 2 duże pomidory olej rzepakowy
Kuchnia w Słońcu Skąpanaostro. Zupa cygańska najlepiej smakuje kiedy się przegryzie po ugotowaniu, po ponownym podgrzaniu jest aromatyczna i bardzo wyrazista w smaku. Zupa cygańska Składniki: 1,5 l rosołu, bulionu drobiowego lub ostatecznie 2 kostki warzywne 1 duża czerwona papryka 25 dag boczku wędzonego 1 sztuka ok. 200 g kiełbasy zwyczajnej 1 duża cebula 1 papryczka chili 5 ziemniaków sól i pieprz
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię