drobiowe - 5743 przepisów (strona:82/383)

Rozmarynowe risotto z gruszką w solonym karmelu! 174

przygotować każdy amator kuchenny, polecam każdemu! SKŁADNIKI: - 350 g ryżu arborio - 2 chlusty białego wina - 4 gałązki rozmarynu - 2 łyżki masła - 3 łyżki oliwy z oliwek - 1/3 buteleczki bulionu drobiowego Krakus - plaster delikatnego podpuszczkowego sera francuskiego - sól, odrobina gałki muszkatołowej - 3 gruszki konferencje - 4 łyżki syropu klonowego - 2 chlusty wermutu lub białego wytrawnego wina Na patelnię dodaj łyżkę masła

SMYKWKUCHNI
Jajka sadzone po staroplolsku 162

podane jaja są niesamowite, warte wypróbowania. Do przygotowania dania potrzebna jest wątróbka drobiowa, która jest przepyszna tak podana i wszystkich którzy nie przepadają za wątróbką zapewniam że tak podana jest rewelacyjna. Zachęcam do spróbowania. Jaja sadzone po staropolsku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pikantna zupa grzybowa z łososiem / Spicy mushroom soup with salmon 172

kostkę 1 gałązka selera naciowego, pokrojona w plasterki 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 papryczka chili, pokrojona w drobną kostkę 1 pomidor, pokrojony w kostkę 1 l bulionu drobiowego lub warzywnego 1/2 szklanki śmietanki 36% listki z kilku gałązek tymianku lub ½ łyżeczki suszonego olej do smażenia sól i pieprz Przygotowanie: W średnim rondelku rozgrzej łyżkę oleju, wrzuć cebulę i podsmaż

karmelowy
Piersi z kurczaka w warzywach a’la ryba po grecku 2270

otoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Odsączyć usmażone kotleciki z nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku. Schować drobiowe kotlety i farsz (osobno) do lodówki. Na drugi dzień podgrzewam lekko farsz i smakuję – ewentualnie doprawiam wtedy do smaku jeszcze solą, pieprzem lub cukrem i sokiem z cytryny

Kulinarne Przeboje
Pasta z watrobki z kaparami i anchois 110

Mój mąż bardzo lubi wątróbkę drobiowa, dlatego oprócz tradycyjnie smażonej na patelni staram się ją robić mu też w formie pasty na kanapki. Tym razem do wątróbki użyłam wina, kaparów i filecików anchois co dodało zmieniło jej smak na bardziej wyrazisty. Polecam, bo pastę robi się szybko i może być bardzo fajnym elementem ekspresowej przekąski dla gości czy kolacji

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zupa grzybowa krem z leśnych grzybów 132

patelni. Do zeszklonej cebuli dodajemy pokrojone grzyby leśne doprawiamy solą, pieprzem i smażymy do momentu aż większość wody odparuje a grzyby będą miękkie. W rondlu przygotowujemy 2 L buliony drobiowego lub warzywnego, dodajemy podsmażone grzyby i obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, następnie wywar gotujemy do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Całość miksujemy blenderem na gładką masę, doprawiamy solą, pieprzem

Księga-Smaku
Włoska zupa krem z pomidorów z dodatkiem pesto 120

zamiast przecieru, świeże pomidory dodatkowo marchew i pesto i miłe smakowite zaskoczenie gotowe.   Włoska zupa krem z pomidorów z dodatkiem pesto Składniki: 1kg świeżych pomidorów 1l bulionu warzywno-drobiowego 1 marchew 1 cebula 1 nać selera naciowego 1,5 łyżki mąki oliwa Sól Pieprz pieprz cayenne lub ostra papryka ½ łyżeczki cukru Mini kilki sera mozzarella Śmietana 18%   Pesto

Księga-Smaku
Klopsiki w meksykańskim sosie z jaśminowym ryżem. 160

macie pomysłu na obiad to polecam Wam takie pyszne i szybkie w wykonaniu danie z sosem meksykańskim, klopsikami drobiowymi i delikatnym w smaku ryżem jaśminowym. Przyznam się szczerze, że do tej pory takie gotowe sosy omijałam w sklepie szerokim łukiem, jakoś nie byłam do nich przekonana, a teraz w ramach  współpracy otrzymałam od  JAMAR właśnie taki

Izabelawkuchni
TORT PRALINOWY 208

Blog Kuchnia MagdaLeny obchodzi swoje 1 urodziny :-) Czas szybko leci....za nami 366 dni i prawie 250 przepisów. A oto 3 najpopularniejsze przepisy tego roku: 1) CYTRYNÓWKA 2) STROGONOW DROBIOWY 3) MUSZTARDOWE KOTLETY Z KURCZAKIEM Z tej okazji mam dla Was przepis mojego autorstwa na Tort Pralinowy o smaku orzechowym. Kakaowe ciasto biszkoptowe przełożone pralinową, orzechową masą i orzechowo-kokosową

Kuchnia MagdaLeny
Kołduny w rosole 169

bulionu 1 łyżka masła 2 garście suszonego majeranku sól i pieprz 4 ząbki czosnku 2 cebule Ciasto; mąka pszenna - 500 g woda ciepła - 1/2 szkl sól Dodatkowo; bulion-koncentrat drobiowy do kołdunów Przygotowanie: Farsz; Mięsa mielone przełożyć do miski, dodać łój z nerki cielęcej. Następnie obrać ząbki czosnku i cebulę, czosnek przecisnąć przez praskę, cebulę pokroić w kostkę, zeszklić

Kuchnia Danusi
LEKKIE PULPETY W SOSIE KURKOWYM 236

tego aromatyczny, śmietanowy sos ... i do tego kurki! ❤💗💚  Dla mnie nie ma nic lepszego 😋  Taki obiad to przysłowiowe "niebo w gębie"!  Składniki: 250 g mięsa drobiowego (u mnie filet z kurczaka) 250 g łopatki 1 cebula garść oczyszczonych kurek 1 jajko 1 marchewka 2 łyżki kaszy manny ziele angielskie liść laurowy majeranek sól pieprz 1 łyżka mąki

Walijskie Pichcenie
Jednogarnkowe danie z ryżem, mięsem mielonym i dynią 129

tyle, żebym w razie czego nie żałowała, ale tutaj faktycznie pasuje doskonale:) 500 g pokrojonej w kostkę dyni (waga po obraniu i usunięciu pestek) 550-600 g drobiowego mięsa mielonego 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 i 1/3 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1/3 łyżeczki papryki mielonej ostrej 1/3 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego (kuminu

Smaki Na Talerzu
Szpinakowe pierogi z farszem z wątróbki drobiowej i sosem koperkowym 117

pierogi są przepyszne! Bardzo ciekawie wyglądają w tej zielonej odsłonie. Smak szpinakowych pierogów idealnie łączy się z nadzieniem z wątróbki drobiowej i sosem koperkowym. Koniecznie musicie kiedyś spróbować, tym bardziej jeżeli kochacie pierogi. A więc zapraszam po przepis! :-) SKŁADNIKI Na pierogi: 200 g mąki pszennej typ 500 130 g mrożonego szpinaku 30 g masła 1 łyżka kwaśnej śmietany

Passions hobbies life
Bazyliowy krem z cukinii z pieczonymi pomidorami i pecorino 177

owczego sera ;) Ta zupa gwarantuje eksplozję smaków, aromatów i włoską przyjemność jedzenia! Bazyliowy krem z cukinii z pieczonymi pomidorami i pecorino Potrzebujesz: 1kg obranej cukinii 400ml bulionu warzywnego lub drobiowego 1 małą cebulę  2-3 ząbki czosnku garść świeżych liści bazylii 1 łyżeczka suszonej bazylii 2 łyżeczki soku z cytryny sól i pieprz Pomidory: 2 duże pomidory olej rzepakowy

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Zupa cygańska 1080

ostro. Zupa cygańska najlepiej smakuje kiedy się przegryzie po ugotowaniu, po ponownym podgrzaniu jest aromatyczna i bardzo wyrazista w smaku. Zupa cygańska Składniki: 1,5 l rosołu, bulionu drobiowego lub ostatecznie 2 kostki warzywne 1 duża czerwona papryka 25 dag boczku wędzonego 1 sztuka ok. 200 g kiełbasy zwyczajnej 1 duża cebula 1 papryczka chili 5 ziemniaków sól i pieprz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię