drobiowe - 5743 przepisów (strona:82/383)

SAŁATKA ZE SŁONECZNIKIEM 144

przepyszna sałatka :) Jak to mówią ,, potrzeba matką wynalazków,, Polecam. SKŁADNIKI: 0,5 brokuła 4 jajka 0,5 czerwonej cebuli puszki kukurydzy puszka groszku z marchewką 30 dag szynki konserwowej drobiowej  3-4 ogórki kiszone 10-15 dag makaronu muszelki 0,5 szklanki łuskanego słonecznika majonez jogurt naturalny musztarda sól, pieprz WYKONANIE: Jajka, makaron, brokuła gotujemy. Ogórki kroimy w kostkę

Pani na deser
SAŁATKA Z GRZANKAMI 245

odrobiny musztardy. Z chleba zrobiłam grzanki i posypałam po wierzchu. Pycha....  :) SKŁADNIKI : ok. połowa sałaty lodowej lub innej 1 pomidor 1 ogórek połowa czerwonej cebuli 2-3 kotlety drobiowe ok.3 łyżki jogurtu naturalnego i majonezu troszkę musztardy sól, pieprz do smaku 2-3 kromki chleba  olej WYKONANIE : Wszystkie warzywa dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze części

Pani na deser
Jednogarnkowy makaron z kiełbasą 225

zapracowanych, gdyż nie wymaga wiele pracy i robi się bardzo szybko. Składniki: 250 g makaronu penne lub innego ulubionego szklanka passaty pomidorowej bądź zmiksowanych pomidorów szklanka bulionu (dałam drobiowy) 2 laski dobrej kiełbasy cebula średnia marchew sól, pieprz, papryka ostra, bazylia, oregano, pieprz ziołowy 100 g sera żółtego Przygotowanie Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy pokrojoną w piórka cebulę

e-PrzepisyKulinarne
Wątróbka cielęca- wariacja na temat klasyki 125

jeść na okrągło i na każdy posiłek, a i wątróbka często gości na moim stole. Jednak cielęcą wątróbkę przygotowywałam pierwszy raz. W konsystencji jest ona podobnie delikatna, co wątróbka drobiowa. Postanowiłam przygotować ją dość klasycznie, z cebulką, ale w lekko odmienionej wersji. Nie byłabym w końcu sobą, gdybym nie dodała czegoś od siebie :D Czytaj więcej

Pichceniomania
Krem z leśnych grzybów z łazankami 110

leśnych (u mnie borowików, mogą być mrożone) 1 średni ziemniak 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 2 listki laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego około 1 l bulionu (u mnie drobiowy) łyżka masła pieprz sól Łazanki: szklanka mąki + trochę do podsypania około 50 – 60 ml mleka jajko sól Grzyby oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. W garnku rozgrzewamy masło i wrzucamy

PatiGotuje
Dyniowo-kokosowe curry z kurczakiem 101

produkt, który każdej potrawie dodaje smaku, struktury, a przy tym wdzięcznie przyjmuje wszystkie bardziej wyraziste akcenty, z którymi ją łączymy. Dlatego świetnie nadaje się jako podstawa potrawki z mięsa drobiowego w towarzystwie aromatycznych przypraw. Czytaj więcej

Pichceniomania
Zupa krem z dynii 168

przeeeepyszną zupę. Skorzystałam z tego  przepisu . Na prawdę polecam wszystkimi małym i dużym łakomczuchom. Składniki: 1 kg dynii 1 marchew 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 szkl bulionu drobiowego sól pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek ewentualnie 4 łyżki śmietany 18% Przygotowanie: Dynie obieramy, usuwamy pestki, kroimy na kawałki. Marchewkę, cebulę i czosnek obieramy i kroimy na mniejsze części

Motylkowa Kuchnia
Do szkoły z Bacówką – Praktycznie i zdrowo 164

jogurtów dostępnych na rynku. A co z drugim śniadaniem w szkole? Dawanie dziecku pieniędzy, aby kupiło sobie coś w szkolnym sklepiku, jest bardzo złym pomysłem. Kanapka z wędliną drobiową czy pastą rybną wraz z liściem sałaty i ulubionym warzywem, do tego owoc i butelka wody mineralnej, to dobra opcja na drugie śniadanie dla małego ucznia. Przekonajmy się, że warto kupować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
łopatka z szynkowara, parzona w całości na kanapki 171

Szynkowar pracuje pełną parą, po wędlinie drobiowej przyszła pora na wieprzowinę. Tym razem postanowiłam spróbować przygotować mięso w całości. Instrukcja szynkowara nie podpowiadała, jak przygotować jeden kawałek mięsa, więc potraktowałam go trochę eksperymentalnie, tak jakbym peklowała mięso do wędzenia. Więcej o peklowaniu możecie przeczytać tu . łopatka w całości z szynkowara na 3 kg szynkowar 1,8 kg łopatki

Eksperyment sobotni
KOKOSOWA ZUPA Z KURCZAKIEM / COCONUT CHICKEN SOUP 93

make a totally differetn soup, which is light and doesn’t remind the broth that is made of. SKŁADNIKI (4 porcje): 1-1,5 l rosołu drobiowego warzywa z rosołu (marchewka, pietruszka) kurczak z rosołu 200 g mrożonki chińskiej 400 ml (1 puszka) mleczka kokosowego light 1-2 cm świeżego imbiru kardamon, pieprz, sól INGREDIENTS (4 portions

Martyna Cooks
Rozmarynowe risotto z gruszką w solonym karmelu! 170

przygotować każdy amator kuchenny, polecam każdemu! SKŁADNIKI: - 350 g ryżu arborio - 2 chlusty białego wina - 4 gałązki rozmarynu - 2 łyżki masła - 3 łyżki oliwy z oliwek - 1/3 buteleczki bulionu drobiowego Krakus - plaster delikatnego podpuszczkowego sera francuskiego - sól, odrobina gałki muszkatołowej - 3 gruszki konferencje - 4 łyżki syropu klonowego - 2 chlusty wermutu lub białego wytrawnego wina Na patelnię dodaj łyżkę masła

SMYKWKUCHNI
Jajka sadzone po staroplolsku 156

podane jaja są niesamowite, warte wypróbowania. Do przygotowania dania potrzebna jest wątróbka drobiowa, która jest przepyszna tak podana i wszystkich którzy nie przepadają za wątróbką zapewniam że tak podana jest rewelacyjna. Zachęcam do spróbowania. Jaja sadzone po staropolsku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pikantna zupa grzybowa z łososiem / Spicy mushroom soup with salmon 162

kostkę 1 gałązka selera naciowego, pokrojona w plasterki 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 papryczka chili, pokrojona w drobną kostkę 1 pomidor, pokrojony w kostkę 1 l bulionu drobiowego lub warzywnego 1/2 szklanki śmietanki 36% listki z kilku gałązek tymianku lub ½ łyżeczki suszonego olej do smażenia sól i pieprz Przygotowanie: W średnim rondelku rozgrzej łyżkę oleju, wrzuć cebulę i podsmaż

karmelowy
Piersi z kurczaka w warzywach a’la ryba po grecku 2255

otoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Odsączyć usmażone kotleciki z nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku. Schować drobiowe kotlety i farsz (osobno) do lodówki. Na drugi dzień podgrzewam lekko farsz i smakuję – ewentualnie doprawiam wtedy do smaku jeszcze solą, pieprzem lub cukrem i sokiem z cytryny

Kulinarne Przeboje
Pasta z watrobki z kaparami i anchois 96

Mój mąż bardzo lubi wątróbkę drobiowa, dlatego oprócz tradycyjnie smażonej na patelni staram się ją robić mu też w formie pasty na kanapki. Tym razem do wątróbki użyłam wina, kaparów i filecików anchois co dodało zmieniło jej smak na bardziej wyrazisty. Polecam, bo pastę robi się szybko i może być bardzo fajnym elementem ekspresowej przekąski dla gości czy kolacji

Bernika - moj kulinarny pamietnik