drobiowe - 5743 przepisów (strona:87/383)

Pikantne skrzydełka 111

tego przepisu są bardzo pikantne i mają fantastyczną skórkę. Świetnie smakują z ryżem i odparowanym sosem. Polecam dla tych, którzy nie boją się ostrych smaków Pikantne skrzydełka skrzydełka drobiowe bez końcówek sos chili słodko-pikantny Tao Tao ( duży ) pół kostki masła panierka: 1 szkl mąki minikosteczki:czosnek, cebula, papryka słodka, szczypta chili łyżeczka soli pieprz Wszystkie składniki panierki wymieszać dokładnie

Pieguskowa Kuchnia
Zielona zupa z groszku z sałatą i boczkiem 102

mnie wiadomości ale mam nadzieję, że ten pomimo choroby, będzie o niebo lepszy. Zapraszam na zupę :). Zupa z zielonego groszku z sałatą i boczkiem 1,5 litra bulionu drobiowego 200 g wędzonego boczku 1 kg zielonego mrożonego groszku 2 cebule sałata Boczek kroimy na drobne paski, cebulę w piórka i podsmażamy razem aż boczek się zrumieni a cebulka się zeszkli

Pieguskowa Kuchnia
Kurczak z orzechami nerkowca 132

jego smak. Z czystym sumieniem polecam to danie wszystkim zabieganym, gdyż całkowity czas przygotowania wyniósł tyle co ugotowanie ryżu:). Przepis zaczerpnięty stąd-klik Kurczak z orzechami nerkowca 2 piersi drobiowe 4 łyżki oleju 4 ząbki czosnku 1 cebula 3 łyżki słodko-pikantnego sosu chili 1 szkl orzechów nerkowca 2 łyżki sosu sojowego 0,5 łyżeczki cukru 4 łyżki wody ryż

Pieguskowa Kuchnia
GALARETA W „JAJKACH” 146

kształcie jajka na pewno przykuje uwagę na świątecznym stole. Niewątpliwą zaletą jest możliwość dowolnej modyfikacji nadzienia do jajek z galarety. Świetnie będą smakować z ulubioną szynką zamiast mięsa drobiowego. Bazą jest dobrej jakości bulion bo to on nadaje smaku całemu daniu:) GALARETA W „JAJKACH” 10 jajek (wydmuszek) włoszczyzna (marchew, seler, pietruszka,por) 1,5 l wody 1 skrzydło

Pieguskowa Kuchnia
TAMARYNDOWE SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA 150

bazie pasty tamaryndowej smakują doskonale. Tamaryndowiec nadaje im bardzo ciekawego słodko-kwaśnego smaku. Połączenie tak aromatycznych składników sprawia, że to zdecydowanie jedna z moich ulubionych marynat do delikatnego mięsa drobiowego. Zdaję sobie sprawę, że nie w każdym sklepie są dostępne produkty, tak egzotyczne jak pasta tamaryndowa. Naprzeciw temu z pomocą przychodzą nam sklepy internetowe np Kuchnie Świata . Kiedyś nie byłam

Pieguskowa Kuchnia
Klopsy z bobem i cytryną 144

jajko Dodatkowo 350 g bobu 4 gałązki tymianku 6 ząbków czosnku, pokrojonych na plasterki 8 dymek, pokrojonych w kostkę 2,5 łyżki soku z cytryny 0,5 l bulionu drobiowego sól, pieprz olej natka pietruszki, koperek do sosu ryż basmati Wszystkie składniki na pupety włożyć do dużej miski. Dodać 3/4 łyżeczki soli, dużo czarnego pieprzu, najlepiej młotkowanego i wymieszać dobrze

Pieguskowa Kuchnia
Koperkowe roladki 143

razem postawiłam na aromatyczny koperek. Obiad o smaku jak za dawnych lat u mamy.  ROLADKI KOPERKOWE Składniki: 4 udka z kurczaka (bez kości) farsz: 150 g mięsa drobiowego 100 g mięsa wieprzowego np. podgardla, łopatki 2 łyżki posiekanego świeżego koperku 1 ząbek czosnku 1/4 cebuli papryka słodka mielona sos koperkowy: 1 łyżka mąki pszennej 1/2 szklanki śmietany

Bon appetit mon amie
Makaron z kurczakiem, kurkami i serem pleśniowym / Blue cheese, chicken and chanterelle pasta 255

pleśnią 150 g kurek, oczyszczonych 1/2 cukinii, pokrojonej w cienkie półplasterki 1/2 cebuli, pokrojonej w kostkę 3 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki 200 ml śmietanki 36% 1/2 szklanki bulionu drobiowego masło klarowane do smażenia śól i pieprz Przygotowanie: Rozgrzej dużą i głęboką patelnię na dużym ogniu, włóż trochę masła klarowanego, kurczaka, posól i popieprz i podsmaż do zarumienienia z każdej

karmelowy
Polędwiczki w porach 525

Jeśli szukacie szybkiego i sprawdzonego pomysłu na niedzielny obiad- to polecam Wam polędwiczki w porach . Przepis jest niezwykle prosty, wymaga dosłownie kilku składników, a z całą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ryż z kurczakiem i warzywami 109

280g ryżu (nieugotowany) - 250 g piersi z kurczaka - 1 łyżka przyprawy do drobiu - opakowanie warzyw na patelnię -pół łyżeczki curry -pół łyżeczki kurkumy - 5-6 szkl. rosołu lub bulionu drobiowego (lub więcej, tyle ile wchłonie ryż) -szczypta pieprzu - szczypta soli - 3łyżki oleju do smażenia WYKONANIE : Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju, wsypuję surowy ryż, podsmażam ok. 2 minut, po czym wlewam

Dziś Ja gotuje
Kasza kuskus z warzywami i kurczakiem 208

cebula 1 marchewka 1 łodyga selera naciowego 0,5 czerwonej papryki 0,5 żółtej papryki 3 ząbki czosnku 1 cukinia młoda 130 g kaszy kuskus 0,5 litra bulionu drobiowego lub warzywnego Do smaku: sól pieprz  papryka słodka Dodatkowo: 3 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego natka pietruszki Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę doprawić solą pieprzem i czerwoną papryką

Ala piecze i gotuje
Szaszłyki drobiowe z cukinią 178

Dzisiaj mam dla Was aromatyczne szaszłyki drobiowe. Mięso przyprawiłam domową mieszanką gyros i połączyłam z cukinią. Tak przygotowane mięso jest bardzo soczyste. Szaszłyki proponuję podać z sosem czosnkowym lub sosem tzatziki . Składniki: cała podwójna pierś z kurczaka (wyjdzie około 7-8 szaszłyków) 3 malutkie cukinie patyczki do szaszłyków olej rzepakowy sól Składniki marynaty do mięsa: 5 ząbków czosnku przeciśniętych przez

Smak mojego domu
Drobiowe burgery z suszonymi pomidorami OLE! 163

Grillowa letnia uczta pełna kolorów? TAK! Otwórzcie okna, którzy mieszkacie w Łodzi - całe Śródmieście pachnie tymi smakołykami! Serwuje dziś dwie wersje burgerów drobiowych z suszonymi pomidorami marki OLE!  Jeden idealny przepis na mięso - nieskończona ilość wariacji z dodatkami! Znajdźcie swoją ulubioną! Składniki na 4 średnie burgery: mięso mielone z indyka, 500g ⩽ odsączone suszone pomidory z ziołami

Spektrum Smaku
Paella z chorizo i pulpetami drobiowymi (z cukinią) 144

szczypta soli i pieprzu  sok z 1/2 cytryny  natka pietruszki  skórka otarta z 1 cytryny  500 ml bulionu  szczypta majeranku i wędzonej papryki  Drobiowe pulpety pietruszkowe: 500 gram mielonego indyka  2 łyżki posiekanej natki pietruszki  1 ząbek czosnku  4 łyżki owsianych otrąb  szczypta soli, pieprzu i majeranku  olej

Mango Papaja
Placuszki z kus kusu, marchewki i cukinii 155

podniebienie:) Można usmażyć je na płasko, podobnie jak placki ziemniaczane, ale ja zdecydowanie bardziej polecam Wam uformowanie tych placuszków tak, jak na mielone:) 300 g kaszki kus kus bulion drobiowy 2 średniej wielkości cukinie 1 marchewka 1 duża cebula 2 łyżki mąki 2 jajka skórka otarta z 1 cytryny sól, pieprz Dodatkowo: śmietankowy serek kanapkowy kilka pomidorków koktajlowych kilka rzodkiewek

Smaki Na Talerzu