Szakszuka ze szparagami

Szakszuka ze szparagami

Szakszuka ze szparagami

Potrzebujemy: pęczek zielonych szparagów 1 puszka pomidorów krojonych 4 jajka 1 cebula 15 dkg wędliny drobiowej pokrojonej w kostkę garść posiekanego szczypioru łyżka masła liście bazylii do dekoracji sól i pieprz Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końce (same złamią się w odpowiednim miejscu) i obieramy do połowy długości jeżeli posiadamy grube okazy. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło i blanszujemy szparagi ok. 4-5 min . Następnie odstawiamy na talerz. Na tą samą patelnie wrzucamy posiekaną cebulę oraz wę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolejny blog o gotowaniu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.