Potrzebujemy: pęczek zielonych szparagów 1 puszka pomidorów krojonych 4 jajka 1 cebula 15 dkg wędliny drobiowej pokrojonej w kostkę garść posiekanego szczypioru łyżka masła liście bazylii do dekoracji sól i pieprz Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końce (same złamią się w odpowiednim miejscu) i obieramy do połowy długości jeżeli posiadamy grube okazy. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło i blanszujemy szparagi
Kolejny blog o gotowaniuczasie, kiedy sezon na bób w pełni. Wspaniale smakuje z młodymi ziemniakami :) 2 filety z kurczaka 3 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki mąki pszennej 2 szklanki bulionu drobiowego 1/3 szklanki kremówki 30% 1 łyżka posiekanego koperku 200 g bobu 2 pomidory sól pieprz kolorowy mielony papryka słodka mielona olej rzepakowy do smażenia Bób ugotować w wodzie z dodatkiem soli
https:KKuchniaMniamProponuję Wam dzisiaj delikatne zieloności na talerzu, które świetnie sprawdzą się jako samodzielny posiłek, lub dodatek do głównego dania, na przykład mięsa drobiowego. Oczywiście takich sałatek jest wiele. Właściwie zmieniony jeden, malutki składnik, zmienia cały smak. Można ją potraktować jako bazę, dowolnie modyfikować i udoskonalać. Sałata, świeży ogórek, słodka papryka i orzechowa nuta i kwaskowy sos- bardzo orzeźwiające połączenie. Czytaj
PichceniomaniaSkładniki: 340 g świeżych zielonych szparagów 2 szalotki 2 ząbki czosnku 200 g ryżu Arborio 1 lampka białego wytrawnego wina około 1 litr wywaru warzywnego albo drobiowego 50 g masła 1 łyżka oliwy sól morska do smaku oraz świeżo zmielony pieprz 3 garści startego parmezanu Wykonanie: Szparagi opłukać, odciąć drewniane końcówki, podzielić
Wino Francja Kuchniabyła w naturalnym jelicie, a nie w sztucznej osłonce. Nie powinna być za chuda, ale nie może być też za tłusta. Dlatego najlepszym wyborem będą kiełbaski wieprzowe, bądź wieprzowo-drobiowe.” – mówi Piotr Laskowski Dyrektor Marketingu i Sprzedaży z JBB. Na grilla nadaje się również kiełbasa biała – jej aromatyczny smak doskonale uwydatnia się podczas grillowania. Jak grillować , by było smacznie
Kuchnia MagdaLenyeleganckich przyjęciach. Zupę krem z białych szparagów można podać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Składniki: pęczek białych szparagów (ok. 40 dkg) 1 biała cebula 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego (ew. bulion warzywny z kostki BIO) 1/2 łyżeczki cukru 1 płaska łyżka masła 2 łyżki śmietany do zup (18%) sól do smaku do podania zupy: oliwa truflowa lub oliwa
Codziennik KuchennySkładniki około 2,5 - 3 litra wywaru drobiowego,lub warzywnego 2 sztuki liść laurowy 3-4 ziarna ziele angielskie 2 1/2 łyżki oleju kokosowego ,lub innego 1 średnie cebula śmietanka jajka duży pęczek szczawiu świeżego 6-8 sztuk liście szałwii kawałek boczku,kiełbasy Wykonanie Umyć ,osuszyć ,pokroić szczaw. Cebulę obrać i pokroić w kostkę . Olej rozgrzać,podsmażyć
w mojej kuchniKotlety drobiowe- delikatne w smaku i zdrowsze niż tradycyjne mielońce wieprzowe, bo z chudej, indyczej piersi. Sycące, a jednocześnie 'nie zapychające', a dodatek startej cukinii podnosi nie tylko walory smakowe, ale również sprawia, że kotlety są bardziej wartościowe oraz soczyste (jak wiadomo- pierś z indyka jest dość 'sucha'). Na pyszny, domowy obiad z ziemniaczkami i surówką (może z młodej
Kraina Miodem Płynącamięsa mielonego (dałam wieprzowo-wołowe) 6-7 pieczarek cebula 2 ząbki czosnku kajzerka bułka tarta jajko sól, pieprz Sos: łyżka mąki łyżka masła 0,5 szklanki bulionu (drobiowy) 2 łyżeczki musztardy (rosyjska) 2 łyżki gęstej śmietany sól, pieprz Przygotowanie Cebulę kroimy w drobną kostkę, pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę z pieczarkami podsmażamy na oleju, następnie odstawiamy
e-PrzepisyKulinarnesmakuje. Składniki: 3 torebki ryżu 1 duża papryka czerwona 2 filety z kurczaka 1 łyżeczka curry 1 puszka zielonego groszku 2 duże marchewki sól pieprz 1/2 szkl. bulionu drobiowego olej do smażenia Ryż gotuję według czasu podanego na opakowaniu w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewam olej, wrzucam bardzo drobno pokrojonego kurczaka. Gdy kurczak jest już usmażony posypuję go curry
MojaQchnia.plpodałam z podprażonymi ziarnami słonecznika, oraz chlebem tostowym – podrumienionym na patelni grillowej i posmarowanym serem kozim. Pysznie było:) 450 g zielonego groszku, mrożonego 1,5-2 l wywaru drobiowego 2-3 ziemniaki 100 ml kwaśnej śmietany 18% gałka muszkatołowa sól, pieprz kilka listków mięty Dodatkowo: kilka kromek chleba tostowego ser kozi ziarna słonecznika – podprażone na suchej patelni Mrożony
Smaki Na TalerzuWątróbka... jedni ją uwielbiają a inni nie znoszą! ta przygotowana w marokańskiej marynacie wychodzi mięciutka i krucha. Wręcz idealna. Polecam! Inspiracje znalazłam tutaj. Składniki; 40 dag wątróbki drobiowej 1 pomidor bez skórki 1 cebula biała 1 cebula czerwona 2 łyżki oliwy z oliwek Marynata; 100 ml wody 50 ml oliwy 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki soku z cytryny
Radość kipiąca uśmiechem.makaronu (lub mniej, jeśli nie potrzebujecie dużej porcji) 25 g liści czosnku niedźwiedziego (około 13-16 sztuk) 5 jajek 300 g szynki (u mnie 200 g wieprzowej i 100g drobiowej) 1 ogórek szklarniowy tzw wąż 3-4 łyżki majonezu sól morska Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy w większą kostkę. Szynkę kroimy w kostkę. Umytego ogórka
Smaki Na Talerzuopakowanie tortelini z mięsem Hilcona papryczka chilli lub pasta TomYum trzy suszone grzyby Mun 1 marchewka cebula dymka ze szczypiorem sos sojowy ciemny sezam- 1 łyżeczka 2 litry rosołu drobiowego lub wołowego 2 łyżeczki oleju arachidowego 2 ząbki czosnku 1 łyżka sosu sojowego 2 małe kapusty bok choy szczypta mielonego imbiru Wykonanie Grzyby namaczamy na noc w szklance zimnej
Kasia i jej kobiecy światsię na moim stole, a już tym bardziej Pączki hiszpańskie Niedługo tłusty czwartek, tak więc przepis na pączki się przyda Są Soczyste kąski z kurczaka Moja rodzina uwielbia takie drobiowe kąski, dlatego ostatnio robię je dość Pierogi smażone Tym razem przepisu nie będzie To bardziej pomysł, niż przepis. Tradycyjne pierogi ruskie ( .related-post{}.related-post .post-list{ }.related-post .post
NiePieprz.pl