drobiowe - 5743 przepisów (strona:76/383)

Sałatka Tortellini 353

bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis.   Składniki: 1 opakowanie makaronu Tortellini (nadzienie wg uznania) 20 dag wędliny drobiowej w kawałku 20 dag sera żółtego w kawałku) 1/2 puszki ananasów puszka kukurydzy 2 pory 1 biała cebula 1 małe jabłko 1 mały słoik selera majonez (śmietana) sól, pieprz, vegeta

Za drzwiami kuchni
ZRAZY DROBIOWE 375

drugi dzień świąt, także pewnie będzie tłum ludzi w Waszych domach. Może macie problem z wybraniem menu na obiad, może nie wiecie czym zaskoczyć gości. Mogę Wam pomóc, zrazy drobiowe z pieczarkami i serem pleśniowym typu camembert. Wyśmienity i wyrafinowany smak. Spróbujcie i wcale nie trzeba dużo czasu do przygotować.  Składniki:   duża pierś z kurczaka

pieprzny smaczek
Byczki czyli pierogi z ziemniaków faszerowane mięsem 350

byczków czyli 4-5 porcji) Ciasto: 1 kg ugotowanych ziemniaków 25 dag mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka (M) 1 płaska łyżeczka soli Farsz: 50 dag mięsa drobiowego z rosołu/udek/pieczonego kurczaka 1-2 cebule kilka łyżek gorącej wody lub bulionu sól, pieprz, vegeta, papryka słodka i ostra, czosnek granulowany 1. Cebule obrać, pokroić w piórka, zeszklić

Kto ugości moich gości?
Pasztet z gęsich wątróbek z żurawiną 172

prosty pasztet z dodatkiem żurawiny. Wyszedł naprawdę świetny,lekko słodkawy, robi się go szybko, bardzo polecam! A tutaj podobne wątróbkowe przysmaki Pate (pasta) z wątróbki gesiej Pasta z wątróbki drobiowej Pasta z wątróbki z wędzonymi śliwkami składniki ok 250 g wątróbki gęsiej mleko do zamoczenia wątróbki (opcjonalnie) 1/2 cebuli 2 - 3 ząbki czosnku ok. 50 g miękkiego masła łyżka żurawiny

Stare Gary
Kiełbasa z indyka na sposób tajski 170

się rozpędziłam z drobiowymi kiełbasami, że co rusz nowa powstaje. Tym razem kiełbasa z indyka z przyprawami jak z Tajlandii. Wyszła świetna, o bardzo wyrazistym smaku. Użyłam tylko mięsa z piersi, nie dodawałam skóry. Na pewno z dodatkiem skóry i z mieszanego mięsa białego i ciemnego, kiełbasa wyjdzie smaczniejsza, więc jeżeli nie liczycie kalorii najlepiej użyć mięsa zgodnie

Stare Gary
Najlepszy pasztet wielkanocny 1390

jest na prawdę bardzo smaczny. Polecam też inny przepis na pasztet. Przepis na pasztet wielkanocny: Składniki na bazę do pasztetu ½ kg łopatki wieprzowej, ½ kg wołowiny ½ kg wątróbki drobiowej ( u mnie z indyka) 1 szt. duża marchew 1 pietruszka, 1 szt. cebula, 1/4 szt. selera, 5 szt. ziele angielskie, 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego 3 szt. liście laurowe, 1 łyżeczka soli

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
wątróbka drobiowa w selerowym musie 192

Skalna inspiracja . przepis na dwie porcje 400 gram wątróbki drobiowej 400 gram selera 4 łyżki śmietany kremówki 3 sztuki  mini kukurydze 2 mini marchewki kilka wydrylowanych wiśni z kompotu / puszki garść kiełek sałaty pieprz gruboziarnisty, gałka muszkatołowa, sól i pieprz biały do smaku oliwa do smażenia chipsy z wiśni por MUS Z SELERA Seler obieramy i kroimy na mniejsze

na gazie
Kotleciki pieczarkowo-serowe 218

Kotleciki drobiowe z pieczarkami i serem żółtym. Ciekawa odmiana dla zwykłych kotletów. Są szybkie, wydajne, a co najważniejsze - pyszne! Ledwo zdążyłam złapać 3 ostatnie żeby im (w biegu) zrobić zdjęcie:) SKŁADNIKI: 1 mały filet z kurczaka (ok 40 dag) 5 dag sera żółtego 10 pieczarek 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej ulubione przyprawy do kurczaka ( u mnie Przyprawa do mięs

Kto ugości moich gości?
wątróbka drobiowa z kaki 203

Słodko. Wytrawnie. przepis na dwie porcje 200 gram wątróbki drobiowej 1 owoc kaki  2 mini marchewki 1 mini kukurydza 2 plastry oberżyny  kawałek świeżego ogórka kilka sztuk solirodu szalotka szczypiorek kawałek pora rzodkiewka sól i pieprz do smaku oliwa do smażenia Wątróbkę czyścimy i smażymy na oliwie około 7-10 minut obracając ją podczas obróbki cieplnej , następnie siekamy

na gazie
Pasztet idealny 177

keksówki: 40 dag łopatki 40 dag karkówki 1 udko z kurczaka, bez skóry i kości podwójna pierś z kurczaka, oczyszczona 40 dag podgardla lub surowego boczku 40 dag wątróbek drobiowych, oczyszczonych 1 czerstwa bułka 1 cebula, pokrojona w ćwiartki 2 marchewki, pokrojone na kawałki 1 pietruszka, pokrojona na kawałki 2 liście laurowe gałka muszkatołowa 4 ziarna ziela angielskiego 4 jajka

My Culinary Art
szybkowar-babka galaretkowa drobiowa z oliwkami zielonymi... 165

galaretki, nakryć talerzem, postawić formę na talerzu i ją zdjąć - pozostały wywar można użyć np. do pomidorowej, krupniku itp.... wywar z szbkowara jest klarowny, aromatyczny, babka z galaretki drobiowej jest pyszna delikatnie skropiona cytryną.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ziemniaczano- kaszane pierogi z farszem mięsnym 155

kalafiora 1 marchew 1 pietruszka opakowanie sera feta 2 łyżki koncentratu pomidorowego szczypta kuminu szczypta białego pieprzu  20 dag sera żółtego 60 dag mięsa wieprzowego 40 dag mięsa drobiowego bulion  4 łyżki bułki tartej Wykonanie: Ser żółty i fetę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z 2 łyżkami przecieru pomidorowego. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć

Krakowskie smaki Ani
drobiowe canneloni w pomidorach po mojemu... 204

Składniki: makaron cannelloni 250 gram, mięso mielone drobiowe 70 dag, cebula 2 sztuki, czosnek granulowany 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, papryczka chilli 2 małe, oregano 2 łyżeczki, majeranek 1 łyżeczka, por 1 duża, oliwa 1/4 szklanki, sos pomidorowy 300 ml, śmietana 12% 1 szklanka, jajka 2 sztuki, mąka pszenna 1/2 szklanki, woda 2 szklanki, przyprawa w płynie 2 łyżki

W Mojej Kuchni Lubię
Potrawka pomidorowa 190

drobiowego mięsa mielonego  puszka pokrojonych pomidorów 1 cebula oregano bazylia pieprz sól Podsmażyć mięso mielone, cebulę. Przełożyć do garnka, podlać wodą, dodać pomidory i przyprawy. Dusić do miękkości. Podawać ze świeżą bazylią lub oregano. Porcja dla 4 osób

Humanistka w kuchni
Kotlety w otrębach 162

Porcja dla 4 osób: 0,5 kg mielonego mięsa drobiowego 2 cebule 1 jajko 10 łyżek otrąb owsianych łyżeczka czosnku w proszku łyżeczka ziół prowansalskich łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz Mięso mieszamy z jajkiem i cebulą pokrojoną w drobną kostkę. Dodajemy przyprawy i mieszamy. Formujemy kotleciki, które obtaczamy ze wszystkich stron w otrębach. Smażymy na rozgrzanej patelni   na niewielkiej

Humanistka w kuchni