Pâté z wątróbek drobiowych

Pâté z wątróbek drobiowych

Pâté z wątróbek drobiowych

Pâté z drobiowych wątróbek, bardzo smaczny pasztecik bez pieczenia. W moim przepisie użyłam wątróbek z indyka, sprawdziły się doskonale :) Składniki : 500 g wątróbki z indyka 175 g miękkiego masła 2 szalotki 1 łyżeczka świeżego tymianku 3 ząbki czosnku 2 łyżki brandy 1 łyżeczka sosu rybnego 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu Dodatkowo : 100 g masła sklarowanego, roztopionego* świeże gałązki tymianku  Na patelni rozgrzać 30 g masła, dodać wątróbki i smażyć, aż będą złociste, około 5-6... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zabawa smakiem

Autor

YvoneYvone

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

wątróbka drobiowa, sosy, paszteciki, pieczenie, drobiowe, tosty, bez pieczenia, indyk, czosnek, przekąski, pasztet, przekąska, masło czosnek, pasztet z wątróbki drobiowej, sosy do indyka

Inne przepisy z Zabawa smakiem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
bagietka, 11 lipca 2013 14:06:58

Takiego paszteciku jeszcze nie robiłam...

Yvonne, ZabawaSmakiem, 16 lipca 2013 01:57:29

Zachęcam do zrobienia, jest szybki w przygotowaniu, a naprawdę smaczny :)