drobiowe - 5743 przepisów (strona:72/383)

Klopsy w pieczarkach w sosie jogurtowym. danie małokaloryczne 144

Bardzo smaczny obiad, można zastąpić jogurt śmietaną. Ja zrobiłam z jogurtem, żeby trochę było mniej kaloryczne. Można zamiast mielonego wieprzowego zastąpić je drobiowym. Klopsy – mięso mielone wrzucić do miski, dodać jajko, bułkę tartą,majeranek, pokrojone drobno nóżki pieczarek, sól, pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Pieczarki umyć obciąć nóżki. Kapelusze doprawić solą i pieprzem, nałożyć mięso mielone go kapeluszy

Kuchnia Pokoleń
Pâté, czyli pasztet z watrobki drobiowej 130

Jakie macie zdanie o wątróbce drobiowej? Lubicie czy raczej omijacie szerokim łukiem? A może lubicie wątrobiane pasztety? Jeśli tak to to danie przypadnie wam do gustu. Zapraszam do przygotowania p âté , czyli francuskiej odmiany pasztetu. Jest to masa delikatna , kremowa, z aromatem wina, idealna do chleba na kolację , czy jako przekąska dla gości . Dla wielbicieli wątróbki będzie to nie lada

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zupa/ krem z białych szparagów 213

pietruszki, gałki muszkatołowej i szparag. Zapraszam! Krem z białych szparagów Składniki: 1 pęk białych szparagów 1 mała pietruszka (korzeń) 4 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 litr bulionu drobiowego pieprz, sól 80 ml śmietanki kremówki 30% grzanki: chleb tostowy, łyżka masła  Przygotowanie: Szparagi i pietruszkę opłukać, odkroić twarde końcówki (ok. 3 cm), łodygi obrać, pokroić

Tagebuch po polsku
Skrzydełka sezamowe 126

Pyszne drobiowe skrzydełka  Składniki 1,5 kg skrzydełek 2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 3/4 łyżeczki soli 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu orientalnego 2 łyżki miodu 1 łyżeczka oleju sezamowego szczypta chilli w proszku 2 łyżki lekko uprażonych ziarenek sezamu posiekany szczypior z 1 dymki   Przygotowanie Rozgrzałem piekarnik do 210 stopni C. Blachę wyłożyłem folią aluminiową

R'n'G Kitchen
Skrzydełka karmelowe 120

Mięso drobiowe na słodko. W przepisie użyliśmy papryczki peperonchinio od Rafex Składniki 1,5 kg skrzydełek kurczaka (bez ostrych końcówek) skórka otarta z limonki starta skórka z cytryny 2 łyżki oliwy 3 pomarańcze 2 łyżeczki gruboziarnistej soli 70 g cukru 125 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 3 łyżki miodu lipowego 1 łyżeczka świeżo startego imbiru 1 papryczka peperonchino

R'n'G Kitchen
Drobiowe roladki z ryżem 104

gustu. Jest dosyć syte i ma wyczuwalne smaki kurkumy i curry ( Mmm... to co uwielbiam).  Danie w 30 min. Najlepsze rozwiązanie gdy nie masz czasu gotować. Drobiowe roladki z ryżem SKŁADNIKI:  400 g pierś z kurczaka (jedna podwójna) 12 g oliwy z oliwek  1 łyżeczka ziół prowansalskich szczypta pieprzu ostra papryka curry kurkuma słodka papryka

Misz-masz by Domi
Klasyczne risotto na białym winie 207

eleganckiej restauracji. Zapraszam więc do przepisu :) Dla 2 osób Czas przygotowania: 20-30 minut Składniki: 200g ryżu arborio 50 ml białego wina półwytrwnego 1 mała cebula 0,5l bulionu drobiowego masło oliwa z oliwek szafran sól himalajska ser parmezan  75-100g Dodatki: świeży szpinak, szczaw krwisty, imbir, trawa cytrynowa, przegrzebek, sos na bazie piwa aipa, sos na bazie

Kuchnia PROzdrowotna
Pizza z kurczakiem gyros 113

Dzisiaj zachęcam Was do przygotowania domowej pizzy z dużą ilością mięsa drobiowego i sera. Jestem pewna, że taka pizza przypadnie do smaku osobom, które uwielbiają mięso przyprawione w mieszance gyros.  Specjalnie nie podałam konkretnej ilości sera, ponieważ dodajcie go według własnego uznania :)  Składniki na pizzę dla 4 osób: spody do pizzy, np. z tego przepisu sos pomidorowy

Ugotować
Kurczak mole 122

Czekoladowy ( ale nie słodki ) sos mole pochodzi z kuchni meksykańskiej. W połączeniu z mięsem drobiowym doskonale się sprawdza.  Składniki 4 piersi kurczaka świeża kolendra Sos: 2 łyżki oliwy 2 cebulki dymki 2 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 100 g rodzynek 2 goździki 3 czubate łyżki kakao chili w proszku mielony kumin   Przygotowanie   Na patelni rozgrzałem oliwę

R'n'G Kitchen
Udka zapiekane pod musztardową pierzynką 156

Mięso wstawić do lodówki na kilka godzin. Białko ubić na sztywną pianę. Pod sam koniec ubijania dodać musztardę oraz otręby. Całość delikatnie wymieszać. W naczyniu żaroodpornym ułożyć kawałki mięsa drobiowego. Wierzch posmarować pianą musztardową. Na sam koniec dodać masło. Piekarnik rozgrzać do 180 °C . Piec bez przykrycia  około 40-50 minut. Piana musi się zarumienić. Podawać od razu

Ugotować
Galareta drobiowa 177

Składniki: 8 dużych skrzydełek z kurczaka; 2 średnie udka z kurczaka; 1,5 litra zimnej wody; Opakowanie żelatyny na 2,5 l płynu (waga 50 g

Gospodyni Miejska
Szybka sałatka z wykorzystaniem mięsa gyros (drobiowego) 192

mniejsze kawałki, przyprawić solą, pieprzem, przyprawą gyros. Całość zalać odrobiną oliwy z oliwek i wymieszać. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie patelnię rozgrzać i usmażyć zamarynowane kawałki mięsa drobiowego. Ostudzić. Warzywa umyć, osuszyć. Sałatę rozerwać na mniejsze kawałki. Z papryki usunąć gniazda nasienne, a następnie paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Pomidorki przekroić na dwie części. Ogórka obrać, przekroić

Ugotować
Kotlety z kurczaka z parmezanem 87

Smaczne i soczyste, z lekką nutą parmezanu.   Składniki 4 filety drobiowe (po 200 g) 20 g parmezanu 2 jajka 5 łyżek mąki bułka tarta olej rzepakowy do smażenia sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filety oczyszczamy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Z obu stron oprószamy solą i pieprzem. Lekko rozbijamy. Parmezan ścieramy

R'n'G Kitchen
Parmeński filet z kurczaka 171

height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Tym bardziej, że już troszkę tego, drobiowego, szaleństwa jest na stronce i nie sądzę ,żebym w najbliższym czasie sobie odpuściła , nowe produkcje " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height

Ogrodnik w podróży
Duszone filety w sosie pieczarkowym 86

Pokrótce...boskie <3   Składniki 4 filety drobiowe (po 200 g) 5 łyżek mąki 1 duża cebula 500 ml bulionu warzywnego 200 g pieczarek 200 ml śmietany 18% (słodkiej) sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filety porcjujemy, oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. W rondlu szklimy cebulę

R'n'G Kitchen