Smaczny i soczysty filet z kurczaka często gości na moim stole. Danie bogate w witaminę C jest wspaniałym dodatkiem do naszej codziennej diety, zwłaszcza że mam
zielonacukinkaDzisiaj wielu z was na pewno będzie bawić się na rożnych imprezach andrzejkowych. Ale jeśli mimo andrzejek zostajecie jednak w domu proponuję zrobić sobie niecodzienną kolacje, mianowicie wątróbkę drobiową z owocami i sosem podkręconym czekoladą. Bombowe połączenie. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniksporych gołąbkówDo przygotowania gołąbków będziemy potrzebować:9 dużych liści włoskiej kapusty (+/- kilka sztuk w zależności od wielkości docelowych gołąbków)0,5 kg mięsa mielonego (u mnie drobiowe)100 g białego ryżu1 średnią cebulkęprzyprawy: sól, cukier, czarny mielony pieprz, majeranekolej do smażeniaDo sosu:2 średnie marchewki2 cebule500 g pomidorowej passaty200 g dobrej jakości przecieru pomidorowego (najlepiej domowego)przyprawy: sól, cukier, czarny
Ratunku obiadkości, - w opisie farsz, 1 szklanka olej rzepakowy, 2 sztuki jajka, 3 łyżki mąka pszenna umyte i osuszone kotlety schabowe dość cienko rozbić FARSZ: 10 dag mielonego mięsa drobiowego, 1/2 szklanki ugotowanego ryżu, posiekany pomidor, cebulka, 1 łyżeczka grill barbecue Royal Brand, natka pietruszki, żółtko, jarzynka kucharka = wszystko dobrze wymieszać nałożyć łyżkę farszu na schab i zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami
W Mojej Kuchni Lubięłyżki przyprawa do drobiu, 6 łyżek olej rzepakowy, 1 duży por, 3/4 szklanki pomidory suszone Royal Brand, 1 łyżeczka chilli suszone zmielone, - do smaku maggi, 3 szklanki rosół drobiowy, 1 kubek śmietana słodka, 2 łyżki mąka pszenna w rosole ugotowane porcje kurczaka wyjąć i dobrze wystudzić do rondla wlać olej i do gorącego włożyć porcje kurczaka posypane przyprawą do kurczaka
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: wątróbka drobiowa 1/2 kg, mąka pszenna 4 łyżki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, masło 1/.4 kostki, czarny pieprz mielony Prymat 1 łyżeczka, cebula 4 sztuki, kucharek 1 łyżeczka wątróbkę z indyka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, obsypać w mące na gorącym oleju z masłem wątróbki posypane pieprzem smażyć na rumiano z każdej strony i odkładać na talerz na tym tłuszczu
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: mięso mielone drobiowe 1/2 kg, cebula 1 sztuka, jajka 1 sztuka, bułka tarta 3 łyżki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżka, ząbki czosnku 3 sztuki, olej rzepakowy - ile potrzeba, pieczarki 30 dag, papryka czerwona 1 sztuka, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, surówka - jaką lubisz mielone z drobiu dobrze wyrobić z jajkiem, cebulą posiekaną, bułką odciśniętą z wody, tartą
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: serca drobiowe 70 dag, woda 2 litry, liść laurowy 1 sztuka,ziele angielskie 4 sztuki, koncentrat pomidorowy Pudliszki 4 łyżki, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, koperek 1/2 pęczka serca kurczaka oczyścić i opłukać - zalać wodą do zakrycia serc i zagotować - po zagotowaniu serca wylać na sito i opłukać - zawsze tak robię z gotowanymi podrobami, że wodę
W Mojej Kuchni Lubiękonsystencji podeszwy i nieprzyjemnym zapachu, co zostało usmażone z dużą ilością cebuli. Okazało się, że niesłusznie - wątróbki mogą być przygotowane smacznie i z fantazją. Dzisiaj zapraszam na wątróbki drobiowe z żurawiną, pomidorami i serem camembert w cieście francuskim. Do przygotowania dania potrzebowałem: 500 gram wątróbek drobiowych (najlepiej gęsich, lecz mogą być kurze), 1 płatu ciasta francuskiego, 200 gram sera camembert(...)ostrej musztardy. Przygotowanie dania rozpocząłem od przygotowania farszu. W tym celu obrałem z łupin i pokroiłem w dość cienkie plastry 3 szalotki oraz drobno posiekałem 3 ząbki czosnku. Wątróbki drobiowe po ich dokładnym umyciu pokroiłem w niewielkie paski o grubości około 1 centymetra. Na patelni rozgrzałem około 2 łyżek oliwy i dodałem szalotkę wraz z czosnkiem. Po ich lekkim zarumienieniu
Wyprawy kulinarneprzygotowanie różnych dań. Z tak wyluzowanego mięsa kurczaka często przygotowuję kotlety panierowane, takie same jak kotlety schabowe. Tym razem posiekałam mięso kurczaka, gdyż postanowiłam zrobić z nich kotleciki drobiowe z cytrynową nutą. Ale jak chcecie to przygotujcie pałki kurczaka zgodnie z instrukcją na opakowaniu, piecze sie je bez problemu, do tego czysto, gdyż do opakowania załączony jest woreczek do pieczenia(...)zapinką. Kotleciki drobiowe z cytrynową nutą są bardzo smaczne, soczyste i faktycznie mają lekki cytrynowy posmak. Do tego przygotowany cytrynowy dip, delikatnie posypany świeżo starta skórką cytryny. Składniki : 3 udka kurczaka, 2 jajka, 1 ząbek czosnku 1 1/2 łyżki przyprawy Pomysł na … Soczystego kurczaka w ziołach z nutą cytryny pieprz do smaku, olej do smażenia, 1 łyżka mąki pszennej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrobiłam kilka dni temu...czasem tak bywa, że brak pomysłu na obiad..ale zawsze coś tam się znajdzie w lodówce czy zamrażarce i coś się wymyśli..Miałam akurat mięso drobiowe gulaszowe, kawałek kapusty..No i obiad gotowy prawie w kilka minut.. pierś z kurczaka lub mięso gulaszowe z kurczaka 1 cebula 2-3 marchewki kawałek kapusty sól, pieprz
Moje domowe kucharzeniemielonkę robiłam już jakiś czas temu...była pyszna...ilość mięsa i przypraw wedle gustu i pojemności szynkowaru.. mięso drobiowe gulaszowe lub pierś z kurczaka przyprawa Natura Smak-John przyprawa Smaczuś peklosól żelatyna Mięso pokroić na kawałki, natrzeć przyprawami , przełożyć do szynkowaru . Zamknąć szynkowar i odstawić do lodówki na 2-3 dni.Następnie szynkowar wstawić do garnka wyłożonego ściereczką, zalać
Moje domowe kucharzenieKiedyś już robiłam takie kotleciki ..tym razem dodałam do mięsa śliwki suszone i smażyłam we frytkownicy .. skórki drobiowe 50 dkg mięsa mielonego śliwki suszone 1 cebula 2-3 łyżeczki przyprawy do kurczaka sól, pieprz przyprawa do mięsa mielonego sól czosnkowa jajka bułka tarta Skórki wyczyścić , posypać przyprawą do drobiu i odstawić do lodówki na 12 godzin.Do mięsa
Moje domowe kucharzenieSkładniki na 3 osoby: 500 g wątróbki drobiowej 70 g mąki 3 cebule Olej do smażenia Sól, pieprz Dodatki: Kapusta kiszona z marchewką Pieczywo Przepis: Wątróbkę obmywamy i dokładnie obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na nią wątróbkę. Smażymy do zarumienienia z każdej strony, a tuż po przełożeniu usmażonej wątróbki na talerz - solimy i pieprzymy. Postępujemy
Emcia Pichcipropozycja na obiad lub przyjęcie. Smaczne i szybkie w wykonaniu a efekt końcowy efektowny dla oka. Te danie często gości na naszym stole. Post Drobiowe roladki z szpinakiem i fetą pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotuje