Byczki czyli pierogi z ziemniaków faszerowane mięsem 423byczków czyli 4-5 porcji) Ciasto: 1 kg ugotowanych ziemniaków 25 dag mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka (M) 1 płaska łyżeczka soli Farsz: 50 dag mięsa drobiowego z rosołu/udek/pieczonego kurczaka 1-2 cebule kilka łyżek gorącej wody lub bulionu sól, pieprz, vegeta, papryka słodka i ostra, czosnek granulowany 1. Cebule obrać, pokroić w piórka, zeszklić
Kto ugości moich gości?
Pasztet z gęsich wątróbek z żurawiną 244prosty pasztet z dodatkiem żurawiny. Wyszedł naprawdę świetny,lekko słodkawy, robi się go szybko, bardzo polecam! A tutaj podobne wątróbkowe przysmaki Pate (pasta) z wątróbki gesiej Pasta z wątróbki drobiowej Pasta z wątróbki z wędzonymi śliwkami składniki ok 250 g wątróbki gęsiej mleko do zamoczenia wątróbki (opcjonalnie) 1/2 cebuli 2 - 3 ząbki czosnku ok. 50 g miękkiego masła łyżka żurawiny
Stare Gary
Kiełbasa z indyka na sposób tajski 231się rozpędziłam z drobiowymi kiełbasami, że co rusz nowa powstaje. Tym razem kiełbasa z indyka z przyprawami jak z Tajlandii. Wyszła świetna, o bardzo wyrazistym smaku. Użyłam tylko mięsa z piersi, nie dodawałam skóry. Na pewno z dodatkiem skóry i z mieszanego mięsa białego i ciemnego, kiełbasa wyjdzie smaczniejsza, więc jeżeli nie liczycie kalorii najlepiej użyć mięsa zgodnie
Stare Gary
Najlepszy pasztet wielkanocny 1474jest na prawdę bardzo smaczny. Polecam też inny przepis na pasztet. Przepis na pasztet wielkanocny: Składniki na bazę do pasztetu ½ kg łopatki wieprzowej, ½ kg wołowiny ½ kg wątróbki drobiowej ( u mnie z indyka) 1 szt. duża marchew 1 pietruszka, 1 szt. cebula, 1/4 szt. selera, 5 szt. ziele angielskie, 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego 3 szt. liście laurowe, 1 łyżeczka soli
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
wątróbka drobiowa w selerowym musie 244Skalna inspiracja . przepis na dwie porcje 400 gram wątróbki drobiowej 400 gram selera 4 łyżki śmietany kremówki 3 sztuki mini kukurydze 2 mini marchewki kilka wydrylowanych wiśni z kompotu / puszki garść kiełek sałaty pieprz gruboziarnisty, gałka muszkatołowa, sól i pieprz biały do smaku oliwa do smażenia chipsy z wiśni por MUS Z SELERA Seler obieramy i kroimy na mniejsze
na gazie
Kotleciki pieczarkowo-serowe 269Kotleciki drobiowe z pieczarkami i serem żółtym. Ciekawa odmiana dla zwykłych kotletów. Są szybkie, wydajne, a co najważniejsze - pyszne! Ledwo zdążyłam złapać 3 ostatnie żeby im (w biegu) zrobić zdjęcie:) SKŁADNIKI: 1 mały filet z kurczaka (ok 40 dag) 5 dag sera żółtego 10 pieczarek 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej ulubione przyprawy do kurczaka ( u mnie Przyprawa do mięs
Kto ugości moich gości?
wątróbka drobiowa z kaki 268Słodko. Wytrawnie. przepis na dwie porcje 200 gram wątróbki drobiowej 1 owoc kaki 2 mini marchewki 1 mini kukurydza 2 plastry oberżyny kawałek świeżego ogórka kilka sztuk solirodu szalotka szczypiorek kawałek pora rzodkiewka sól i pieprz do smaku oliwa do smażenia Wątróbkę czyścimy i smażymy na oliwie około 7-10 minut obracając ją podczas obróbki cieplnej , następnie siekamy
na gazie
Pasztet idealny 236keksówki: 40 dag łopatki 40 dag karkówki 1 udko z kurczaka, bez skóry i kości podwójna pierś z kurczaka, oczyszczona 40 dag podgardla lub surowego boczku 40 dag wątróbek drobiowych, oczyszczonych 1 czerstwa bułka 1 cebula, pokrojona w ćwiartki 2 marchewki, pokrojone na kawałki 1 pietruszka, pokrojona na kawałki 2 liście laurowe gałka muszkatołowa 4 ziarna ziela angielskiego 4 jajka
My Culinary Art
szybkowar-babka galaretkowa drobiowa z oliwkami zielonymi... 234galaretki, nakryć talerzem, postawić formę na talerzu i ją zdjąć - pozostały wywar można użyć np. do pomidorowej, krupniku itp.... wywar z szbkowara jest klarowny, aromatyczny, babka z galaretki drobiowej jest pyszna delikatnie skropiona cytryną.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię
Ziemniaczano- kaszane pierogi z farszem mięsnym 211kalafiora 1 marchew 1 pietruszka opakowanie sera feta 2 łyżki koncentratu pomidorowego szczypta kuminu szczypta białego pieprzu 20 dag sera żółtego 60 dag mięsa wieprzowego 40 dag mięsa drobiowego bulion 4 łyżki bułki tartej Wykonanie: Ser żółty i fetę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z 2 łyżkami przecieru pomidorowego. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć
Krakowskie smaki Ani
drobiowe canneloni w pomidorach po mojemu... 261Składniki: makaron cannelloni 250 gram, mięso mielone drobiowe 70 dag, cebula 2 sztuki, czosnek granulowany 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, papryczka chilli 2 małe, oregano 2 łyżeczki, majeranek 1 łyżeczka, por 1 duża, oliwa 1/4 szklanki, sos pomidorowy 300 ml, śmietana 12% 1 szklanka, jajka 2 sztuki, mąka pszenna 1/2 szklanki, woda 2 szklanki, przyprawa w płynie 2 łyżki
W Mojej Kuchni Lubię
Potrawka pomidorowa 242drobiowego mięsa mielonego puszka pokrojonych pomidorów 1 cebula oregano bazylia pieprz sól Podsmażyć mięso mielone, cebulę. Przełożyć do garnka, podlać wodą, dodać pomidory i przyprawy. Dusić do miękkości. Podawać ze świeżą bazylią lub oregano. Porcja dla 4 osób
Humanistka w kuchni
Kotlety w otrębach 229Porcja dla 4 osób: 0,5 kg mielonego mięsa drobiowego 2 cebule 1 jajko 10 łyżek otrąb owsianych łyżeczka czosnku w proszku łyżeczka ziół prowansalskich łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz Mięso mieszamy z jajkiem i cebulą pokrojoną w drobną kostkę. Dodajemy przyprawy i mieszamy. Formujemy kotleciki, które obtaczamy ze wszystkich stron w otrębach. Smażymy na rozgrzanej patelni na niewielkiej
Humanistka w kuchni
Wątróbki z curry i octem balsamicznym 225Porcja dla 2 osób 0,5 kg wątróbki drobiowej 3 małe cebule 2 ząbki czosnku ocet balsamiczny sól, pieprz, curry natka pietruszki Umytą wątróbkę kroimy na malutkie cząstki. Do wątróbki dodajemy curry, pieprz, sól i zalewamy octem balsamicznym. Cebulę kroimy w talarki podsmażamy, podlewamy wodą, by zmiękła. Dodajemy wątróbkę, którą smażymy do podrumienienia na dużym ogniu. Następnie zmniejszamy ogień
Humanistka w kuchni
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i fetą (gotowane na parze) 720Pyszne, aromatyczne, zdrowe roladki drobiowe z serem feta, suszonymi pomidorami i bazylią - gotowane na parze. Bardzo proste w wykonaniu, najlepiej podane w towarzystwie warzyw - też ugotowanych na parze. SKŁADNIKI (dla 4 osób) 2 duże piersi kurczaka 140g sera feta kilka suszonych pomidorów z zalewy świeża bazylia sól pieprz suszona bazylia PRZYGOTOWANIE Piersi myjemy, usuwamy tłuszcz i błony. Każdą
Moje Kuchenne Rewelacje