Pasta z wątróbki drobiowej

Pasta z wątróbki drobiowej

Pasta z wątróbki drobiowej

Przepis na : kolacja

Jakie macie zdanie o wątróbce drobiowej? Lubicie czy raczej omijacie szerokim lukiem? Myślę, ze wątróbka często w naszej kuchni jest traktowana po macoszemu, najczęściej smażona z cebulka i tyle. A tymczasem może być np. świetnym materiałem na pastę do chleba i dla wielbicieli wątróbki będzie to nie lada rarytas. No może nie taki jak z gęsiej wątróbki, ale i tak was zachwyci. Miseczkę, która widzicie na zdjęciu mój mąż spałaszował w ciągu 2 dni, tak mu ta pasta przypadła do gustu i upomina się o kolejną. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Izaa, 16 listopada 2013 09:28:47

fajny pomysł ;) w takiej wersji wątróbki nie znałam

jagapc, 16 listopada 2013 18:16:48

Witam, bardzo lubię wątróbkę ,najczęściej kupuje indyczą i robię tzn. kawior żydowski , bynajmniej nie bawię się z siekaniem tylko miele na maszynce grubym sitkiem .Najlepiej smakuje usmażona na tłuszczu z drobiu ale z braku takowego daje masło . Twój przepis kolei przypomniał mi pastę z dzieciństwa którą mama robiła wprawdzie nie na bazie wątróbki tylko pochodnej , z pasztetówki / wtedy pasztetówka jeszcze była smaczna/ . Bardzo mi to smakowało . Chętnie wypróbuje twoją wersje . Dziękuje i pozdrawiam Jaga

Justyna Bąk, 16 listopada 2013 19:32:16

ciekawy pomysł:)

Bernadeta, 19 listopada 2013 20:23:33

polecam warto wypróbować.

Bernadeta, 19 listopada 2013 20:24:04

ja tez zrobiłam pierwszy raz i nie żałuję.

Bernadeta, 19 listopada 2013 20:25:58

u nas trudno kupić jakkolwiek inna wątróbkę niż drobiowa a chętnie wym wypróbowała gęsią albo indycza.

jagapc, 21 listopada 2013 17:23:51

Indyczą wątróbkę kupuje w Tesco albo w Auchanie w Krakowie ,podejrzewam że we wszystkich ich oddziałach można kupić. Jak będziesz miała okazje to sprawdź. Gęsia wątróbka jest raczej nie do dostania luzem , raz kupiłam razem z gęsią od osoby która hodowała je na sprzedaż.

Bernadeta, 21 listopada 2013 19:12:26

z indycza sie spotykam ale gesia nie a szkoda.

Anonymous, 27 marca 2014 21:02:28

Ja wykorzystałam pozostałą po obiedzie upieczoną wątróbkę z cebulą- pasta wyszła wyborna- bardzo polecam. Dziękuję za przepis autorce- Monika

Bernadeta, 31 marca 2014 23:03:11

bardzo mi milo ciesze się ze wykorzystałaś pomysł.