Przepis na : kolacja
Jakie macie zdanie o wątróbce drobiowej? Lubicie czy raczej omijacie szerokim lukiem? Myślę, ze wątróbka często w naszej kuchni jest traktowana po macoszemu, najczęściej smażona z cebulka i tyle. A tymczasem może być np. świetnym materiałem na pastę do chleba i dla wielbicieli wątróbki będzie to nie lada rarytas. No może nie taki jak z gęsiej wątróbki, ale i tak was zachwyci. Miseczkę, która widzicie na zdjęciu mój mąż spałaszował w ciągu 2 dni, tak mu ta pasta przypadła do gustu i upomina się o kolejną. ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...Witam, bardzo lubię wątróbkę ,najczęściej kupuje indyczą i robię tzn. kawior żydowski , bynajmniej nie bawię się z siekaniem tylko miele na maszynce grubym sitkiem .Najlepiej smakuje usmażona na tłuszczu z drobiu ale z braku takowego daje masło . Twój przepis kolei przypomniał mi pastę z dzieciństwa którą mama robiła wprawdzie nie na bazie wątróbki tylko pochodnej , z pasztetówki / wtedy pasztetówka jeszcze była smaczna/ . Bardzo mi to smakowało . Chętnie wypróbuje twoją wersje . Dziękuje i pozdrawiam Jaga
u nas trudno kupić jakkolwiek inna wątróbkę niż drobiowa a chętnie wym wypróbowała gęsią albo indycza.
Indyczą wątróbkę kupuje w Tesco albo w Auchanie w Krakowie ,podejrzewam że we wszystkich ich oddziałach można kupić. Jak będziesz miała okazje to sprawdź. Gęsia wątróbka jest raczej nie do dostania luzem , raz kupiłam razem z gęsią od osoby która hodowała je na sprzedaż.
Ja wykorzystałam pozostałą po obiedzie upieczoną wątróbkę z cebulą- pasta wyszła wyborna- bardzo polecam. Dziękuję za przepis autorce- Monika