JAJECZNICA Z PARÓWKAMI I POMIDORKAMI

JAJECZNICA Z PARÓWKAMI I POMIDORKAMI

JAJECZNICA Z PARÓWKAMI I POMIDORKAMI

SKŁADNIKI: 2 jajka 1 parówka drobiowa 5 pomidorków koktajlowych 1 łyżeczka masła PRZYGOTOWANIE:  ajka dokładnie rozbijam do miski. Dodaję sól i pieprz do smaku. Mieszam dokładnie. Pomidorki myję i kroję w drobną kostkę. Parówki kroję w plasterki. Na rozgrzaną patelnię dodaję masło. Dodaję parówki, smażę na rumiano. Wylewam jajka. Dodaję pomidorki. Mieszam. Smażę by jajecznica się z cieła. Podaję ze świeżym pieczywem na śniadanie. Smacznego i na zdrowie. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie Patki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.