SKŁADNIKI: 1 litr bulionu drobiowego (lub rybnego) 2 ząbki czosnku 4 łodygi selera naciowego 1 cebula (pokrojona w pół plasterki) 70 g (puszeczka) koncentratu pomidorowego 1 puszka (400 g) pomidorów konserwowych (całych lub w kostce) 1 listek laurowy 1/4 łyżeczki lub nieco więcej suszonej chili w patkach 4 łyżki oleju lub oliwy 100 ml wódki 50 g miękkiego masła garstka
Sztuka gotowania w/g Samiryselera kawałeczek pora łyżka natki pietruszki łyżeczka warzywka np takiego bez soli 4-5 łyżek kaszy jaglanej 2 łyżki kaszy manny ( lub jedna ) 1/3 kostki rosołowej lub np. bulionu drobiowego od Krakusa sól, pieprz do smaku 1. Warzywa oprócz selera i pora, ścieramy na tarce na grubych oczkach. Wrzucamy na gotującą się wodę i dodajemy od razu warzywko, kostkę rosołową
Gotowanie...to proste !kurczakiem podawana jest ze specjalnymi ciasteczkami (przygotowanymi z ciasta śniadaniowego, na które przepis znajdziecie tutaj). My obcinając kalorie podajemy są samą. Składniki: ok. 1 l bulionu warzywnego lub drobiowego ok. 0,5 kg gotowanego kurczaka podzielnego na mniejsze kawałki (najlepiej wzdłuż włókien) 4 łyżki masła lub oliwy 1 cebula – posiekana o,5l mleka – można zamienić na kremówkę
Pociąg Do Kuchniprostokątne opakowania serka topionego śmietankowego (łączna waga 300 g, u mnie Hochland ); 150 ml słodkiej śmietanki UHT 12 % (w kartoniku, takiej jak do kawy); 1,5 l bulionu drobiowego (u mnie 1,5 l gorącej, przegotowanej wody + 1 łyżka domowej vegety ); 1 średnia cebula; 1 łyżka oleju; 2 ząbki czosnku; 1 czubata łyżeczka słodkiej papryki w proszku; 1/2 łyżeczki
Gospodyni Miejskaniedźwiedzi 2 łyżki włoszczyznę obraną w rozdrabniaczu rozdrobnić, wsypac do garnka, wlać wodę, dodać ziele angielskie i liście laurowe wsypać pokrojone w kostkę ziemniaki, poszatkowaną kapustę białą, kostki rosołowe drobiowe, zagotować gotować do miękkości ziemniaków, pod koniec gotowania dodać kucharka, papryki, pieprz ziołowy, czosnek granulowany na koniec wsypać czosnek niedźwiedzi - zupa jest pyszna, aromatyczna, lekka.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękuchniach Kuby, Jamajki i Karaibów. Dodatki smakowe mogą być różne. Podstawą jest jednak ryż i fasoli, zwykle czarna. Ja podaję wersję wegańską, ale ryż można ugotować na bulionie drobiowym. Tak przygotowany ryż może być samodzielnym daniem albo dodatkiem do dania głównego. Składniki (na 3-4 porcje): 200 ml ryżu kora cynamonu 450 ml wody puszka czarnej fasoli dymka pół
Weekendy w domu i ogrodzieKolejna zupka..prosta i szybka do zrobienia..przepis znaleziony gdzieś w necie. bulion warzywny lub drobiowy 4 ziemniaki biała część pora mała puszka groszku zielonego [ ja dałam groszek mrożony] 3 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz 1 łyżeczka cukru (nie dalam) 2 żółtka około 1 szkl. śmietany koperek Bulion zagotować,dodać ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę, pora pokrojonego
Moje domowe kucharzenieobiad czy kolację. Zapakuj w lunchbox do pracy - drugiego dnia też smakuje super! Szczególnie polecam, jeśli jedzą z Tobą dzieci :) Dzieci (z reguły) lubią dania z mięsem drobiowym, lubią również ziemniaki, a dodatek marchewki sprawia, że całość nabiera lekko słodkiego posmaku oraz wzrasta wartość odżywcza posiłku. Możesz w ten sposób również marchewkę przemycić, jeśli akurat dziecko jej nie lubi
Kolorowy Przepisowniksię mozzarellą. Krokieciki są delikatne i chrupiące. Prezentują się elegancko. Można podawać je do obiadu jak i potrawa na imprezowym stole. ~~SKŁADNIKI~~ Na ok. 10 sztuk: filety drobiowe 3 sztuki jajko 1 sztuka kasza manna 2 łyżki bułka tarta 3 łyżki sól 1/2 łyżeczki pieprz 1/2 łyżeczki cebula 1 sztuka olej do smażenia szpinak mrożony rozdrobniony brykiet Hortex
Kuchnia Paulettesnajważniejsze są zdrowe !! Gdyby ktoś raz spróbował takich pyszności już nigdy by nie chciał jeść wędlin ze sklepu ! Składniki : 1 kg wątróbki z indyka ( może być drobiowa ) 1 kg mięsa wieprzowego ( karkówka, łopatka ) 1 kg słoniny 8 dkg kaszy manny 1,5 g mielonego imbiru 1,5 g mielonej gałki muszkatołowej sól pieprz mleko Sposób wykonania
Przepisy i porady kulinarneSkładniki (na 1 porcję) - łyżeczka oleju (ok. 5 g), - pół cebuli (ok. 35 g), - 1/4 papryki (ok. 38 g), - 3 pomidorki koktajlowe (ok. 60 g), - kabanos drobiowy Konspol (ok. 28 g), - 2 jajka (ok. 100 g), - 2 łyżki szczypiorku (ok. 16 g). Sposób przygotowania 1. Szklimy na oleju drobno pokrojoną cebulę. 2. Do cebuli dodajemy paprykę pokrojoną w paski, pomidorki
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachduża marchew 1 pietruszka 1 mały seler korzeniowy 1 por (biała część) 1 pomidor malinowy 100 g pieczarek 2 ziemniaki 1 cebula 1 łyżka masła 1,5 l rosołu drobiowego 3 łyżki kaszy pęczak 1/4 główki kapusty włoskiej sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso kroimy w 2 cm kostkę. Marchew, pietruszkę
R'n'G Kitchenpartiach wrzucamy szpinak. Podsmażamy, aż listki szpinaku zwiędną i znacząco zmniejszą objętość. Często mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Po ostudzeniu wykładamy na deskę i siekamy. Mięso drobiowe (bez skóry) i wołowe (jeśli używamy) mielimy w maszynce, wykładamy do miski i dokładnie mieszamy z pokrojonym szpinakiem oraz sosem sojowym, solą i pieprzem. SOS : Grzyby wkładamy do garnka, zalewamy
cool and mintyłyżką wykładamy porcje ciasta i formujemy kotleciki. Smażymy z obu stron na złoty (złotoczerwony?) kolor. Wyjmujemy na talerz z ręcznikiem papierowym. Zobacz też mój przepis na Ryżowo-marchewkowe kotleciki drobiowe
Kolorowy PrzepisownikZupa z dodatkiem jajka to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni chińskiej. Tradycyjnie do jej przygotowania używa się drobiowego bulionu lub rosołu, czasami dodatkowo zupę zagęszcza się skrobią kukurydzianą, obowiązkowo podaje ze sporą ilością szczypiorku. Jej przygotowanie jest niezwykle proste, a jedynym sekretem głębokiego i wyrazistego smaku jest tu solidne doprawienie. Świeży imbir, cynamon, nasiona kopru i anyż przeobrażą zwykły
Even Better Food