Plac Imbramowski w Krakowie i nowości Plac Imbramowski w Krakowie. Plac Imbramowski to plac targowy w północnej części Krakowa, niedaleko skrzyżowania ulic Opolskiej
Kuchnia na wzgórzuDzisiaj kolejny przepis dla mięsożerców- schab pieczony. Ostatnio polecałam Wam dwa pyszne przepisy na schab pieczony w niskiej temperaturze i schab pieczony z tymiankiem , ale dzisiaj
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPo prostu pyszny,uwielbiamy go i często gości w mojej lodówce.Jest bardzo prosty do zrobienia,kremowy i super smaruje się na pieczywie i tak naprawdę
Swojskie jedzonkoSkładniki 400g pierś z kury zagrodowej 800 g filet z indyka Marynata musztardowa 2 łyżeczki musztardy stołowej 2 łyżeczki musztardy
mojej kuchniSkładniki 400g pierś z kury zagrodowej 800 g filet z indyka Marynata musztardowa 2 łyżeczki musztardy stołowej 2 łyżeczki musztardy
w mojej kuchniKurczak nadziewany jest idealny do podania na ciepło lub zimno. Ja wstępnie go wytrybowałam i nadziałam mięsem mielonym z pieczarkami, następnie owinęłam dratwą i zapiekałam około
Kulinarne Fantazje Marioliobsuszana polędwica Poniższy tekst dedykowany jest do szerokiego grona
Miód i pieprzlodówce, by wykorzystać za kilka godzin np. tak jak ja rano. Ciasto uformować w okrągły placek. Najlepiej palcami. Ja z braku czasu rano użyłam wałka. ok. 100 ml domowego sosu (dałam warzywny z przewagą pomidorów i papryki) mała cebula (wzięłam czerwoną) 5-6 boczniaków 1-2 łyżeczki suszonego oregano kulka mozzarelli Na placku rozprowadzić sos, zostawić margines na brzegu. Posypać(...)temp. 180 stopni C. Pod koniec pieczenia rozłożyć plastry mozzarelli na wierzchu placka. Podawać gorącą. Świetnie sprawdza się jako kanapka do pracy bez konieczności odgrzewania. ------------ Podobne: Wytrawny rogal z wędliną i serami Zapiekanka "nawinie" z dynią Szybka zapiekanka naleśnikowa
Weekendy w domu i ogrodzieKupując w sklepie gotowe wyroby mięsne, często napotykamy się na szereg zbędnych dodatków, wzmacniaczy smaków, czy barwników, jednak jest sposób, aby tego uniknąć. Polecam Wam przygotowanie własnej, domowej pieczeni z piersi z kurczaka. Skład: - pierś z kurczaka - 1 sztuka, - 3 łyżki oliwy, - 1 łyżka miodu, - 2 ząbki czosnku - oregano, - tymianek, - zioła prowansalskie(...)zioła) dokładnie razem wymieszać. Pierś obtoczyć w marynacie i odstawić do lodówki na około 2 godziny. Piec w naczyniu żaroodpornym, około 45 minut w 180 stopniach. Podawać jako wędlinę na kanapki. Smacznego
Fit-aminaSkładniki: śliwki węgierki 2 kg, woda 1,5 litra, ocet 10 % 1 szklanka, cukier 1 szklanka, cynamon 1 łyżka, goździki 1 łyżka użyłam słoiki o poj
W Mojej Kuchni Lubię1 kg ogórków (lub jego wielokrotność). Solanka: 1 litr zimnej wody, 3 kopiate łyżki soli morskiej. Zalewa: 2 i 1/2 szklanki wody, 1 i 1/4 szklanki
Świat Domowej Kuchnifarsz: zamiast serka dać żółty ser i kilka plastrów szynki, dorzucić warzywa marynowane (np. paprykę, ogórka) i lekko podpiec je w piekarniku. Smacznym dodatkiem do podania roladek będą także domowe sosy: aioli, pomidorowy, czosnkowy, salsa meksykańska, quacamole. Roladki z tortilli SKŁADNIKI: 4 placki tortilli 200 g serka kremowego typu Philadelphia lub puszystego naturalnego np. Twój Smak lub Łaciaty 4 suszone(...)PRZYGOTOWANIE: Placki tortilli rozkładam na blacie i smaruję dokładnie serkiem (po jednej dużej łyżce na placek), przypraw. Jeśli lubisz, możesz w tej chwili rozłożyć na plackach po 3 plastry wędliny. Porada. Do przepisu wykorzystałam zwykłe roladki pszenne, możesz użyć dowolnych z ziarnami, a nawet grillowanych, które dodatkowo będą się ładnie prezentowały. Na posmarowane serkiem roladki wykładam liście sałaty
Zasmakuj Kuchnijest jeszcze większa. W Polsce marnuje się blisko 9 mln ton żywności (Eurostat) w tym: produkcja odpowiedzialna jest za marnowanie blisko 6,6 mln ton odpadów żywnościowych, gospodarstwa domowe ponad 2 mln ton, inne źródła czyli sektor dystrybucji to 0,35 mln ton czyli 350 000 ton żywności. Powyższe dane sytuują Polskę na 5 pozycji państw marnujących(...)skala marnowania żywności jest większa wśród konsumentów, natomiast w Polsce dane Eurostatu wskazują na branżę spożywczą jako główne źródło marnowania. W Polsce najczęściej marnuje się pieczywo - 62%, owoce - 47%, wędliny - 46%, warzywa - 35%, ziemniaki - 24%, jogurty - 21%, sery - 16%, mięso - 10%, mleko - 9%, fast food - 6%. A marnowanie żywności to także marnowanie wody i energii! Zwracajmy dużą uwagę
Naturalna KuchniaSzybki przepis na idealny sos musztardowy na zimno, znakomity do mięs, wędlin, pasztetów, sałatek i jajek. Jak zrobić pyszny sos musztardowy na świąteczny wielkanocny stół? Przepis na sos musztardowy jest bardzo prosty, wystarczy wymieszać kilka składników i doprawić do smaku. Sosu na zimno nie może zabraknąć na żadnym stole, na którym będą serwowane klasyczne potrawy, jajka, pasztet, biała kiełbasa(...)tysiąca wysp i oczywiście majonez. Każdy z tych sosów możemy szybko sami wykonać w domu. Jeżeli używamy do sosu musztardowego majonezu, to najlepiej domowej roboty. Jak zrobić kremowy majonez przeczytasz w artykule pt. '' Jak zrobić domowy majonez ''. Dziś jednak skupiamy się na sosie musztardowym. Jak zrobić sos musztardowy na zimno? Z czym podawać sos musztardowy? Zapraszam
Dieta moja pasjaU dziec z tego przepisu jest niezwykle aromatyczny, wyrazisty i soczysty. Dodatkowym plusem jest to że nie wymaga dużo pracy, można powiedzieć że robi się sam
Kuchnia Pełna Pasjijest prosty i szybki, a taki sos jak się ktoś postara przygotowuje w 2 minuty. Link do filmu z przepisem Przepis na SOS musztardowo-chrzanowy - Prosty, szybki SOS DOMOWY - 287 Składniki: 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki chrzanu 1 łyżka majonezu 2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego ok. 1 łyżka soku z cytryny sól Przygotowanie: Wszystkie(...)będzie bardziej ostry lub łagodny. Musztarda ma też wpływ na kolor sosu, może on być jasny lub ciemniejszy. Taki sos idealnie pasuje do jajek na twardo, wędlin, mięs pieczonych, czy też do ryby. Smacznego :) Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: www.youtube.com/c/DietaRozdzielna Za Subskrybuj 😀❗ i daj łapkę w górę
Dieta Rozdzielna i Zdrowie