Podróże kształcą (tych, którzy szukają wiedzy:) ). Z moich wypraw staram się przywieźć kulinarne perełki zapakowane w słoiczki, buteleczki, pudełeczka lub chociażby przepisy na karteczkach. Niezwykłe połączenia zwykłych składników, tworzące smakowite potrawy lub dodatki, odmieniające codzienne jedzenie. Dla mnie mistrzami tej sztuki łączenia są Włosi. Z kilku składników potrafią wyczarować smakowitości, które szturmem zdobywają kubki smakowe miłośników jedzenia na całym Świecie. Żeby ich spróbować wystarc... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...