rulon ciasta francuskiego 1 kulka mozzarelli kilka plasterków sera żółtego kilka plasterków ulubionej wędliny garść ciemnych oliwek cebulka prażona sos barbecue lub ketchup (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: rulon ciasta francuskiego rozwijamy a następnie kroimy na mniejsze prostokąty. mozzarellę kroimy w kostkę lub paseczki, wędlinę na mniejsze kawałki a oliwki w plasterki. każdy prostokąt ciasta smarujemy sosem BBQ lub ulubionym ketchupem(...)dodatki. gotowe zapiekanki przekładamy na blachę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Zapiekanki pieczemy do momentu aż ładnie się zrumienią. Podajemy z ketchupem lub domowym sosem czosnkowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia The post Ekspresowe zapiekanki z ciasta francuskiego first appeared on Blog Kulinarny
Blog kulinarny S9.PLwprawnie nam idą prace domowe przy napojach... Wróćmy jednak do lodówki. I tego,że nawet z resztek przedwyjazdowych można wyczarować coś smacznego Tego,że dziś sobota,a ja nie wiem czego mam ochotę się wieczorem napić. Składniki dwie-trzy garście makaronu dwie łyżki groszku łyżka kukurydzy garść szpinaku cebulka 2-3plastry wędliny pomidor przecier pomidorowy oliwa przyprawy
Fiolka w kuchniPyszna pasta z pieczonych warzyw. Z upieczonego bakłażana, cukinii i papryki. Sprawdza się nie tylko jako dodatek do chleba. Używałam jej do wędlin, mięsa a nawet
Stare Garytego jakaś porcja wędliny, bagietka i danie na obiad bez gotowania gotowe. Przecież obiad nie oznacza, że musimy dzień w dzień stać przy garach i gotować. Warto złapać trochę oddechu zwłaszcza, kiedy na dworze jest gorąco. Poza tym urlop to nie tylko wolny czas od pracy. Dla mnie to również czas wolny od domowych obowiązków jakim na pewno jest gotowanie
codojedzeniaalbo - w zdrowszej wersji - domowym pesto. Ten tort wykorzystacie na każdą okazję w ciagu roku, posmakuje także dzieciom!:) Poniżej podaję przykładową wersję tortu. Ilość i rodzaj składników zależy tylko od Waszego upodobania. SKŁADNIKI: 16 kromek chleba tostowego łosoś wędzony (ok. 150-200 g) jajka ugotowane na twardo (ok. 4 szt.) szynka gotowana lub inna wędlina (ok. 150 g) garść
Słodko-Słony Świat IlonySprawdzony przepis na ciasto naleśnikowe na wodzie gazowanej, z którego przygotujesz pyszne, cienkie domowe naleśniki na słodko lub na słono. To prosty i szybki przepis krok po kroku na tradycyjne, mięciutkie naleśniki z chrupiącymi brzegami, które zawsze się udają. Jeśli szukasz więc odpowiedzi na pytanie: Jak zrobić idealne ciasto na naleśniki bez miksera i jednocześnie bez grudek? Zapraszamy na nasz(...)chrupiącym brzegiem. Naleśniki na słodko, najczęściej z serem, a latem w sezonie z owocami, z malinami, jabłkami lub truskawkami. Naleśniki na słono z farszem z duszonej cebuli i skrawków wędlin. Natomiast jesienią bardzo często z grzybami. To jest także bardzo dobry przepis na ciasto na naleśniki do krokietów. Jeśli taki jest Ci właśnie potrzebny, wystarczy, że w składnikach pominiesz cukier
Kuchnia Na Wypasiewarzywa świeże, konserwowe, mrożone, wędliny, kiełbasy, mięso, sery wszelakie, różne sosy. Oprócz klasycznego sosu pomidorowego polecam także puree z cukinii, kalafiora, pesto.. Pizzę zna i lubi chyba każdy Najbardziej podstawowe rodzaje ciast zaczynają się od cienkiego z chrupiącymi brzegami (pizza Romana), po grubsze z mocno puszystymi brzegami (pizza Napoletana). Ciasto na pizzę Polecam przygotowanie domowej pizzy. Jeśli nigdy
Zasmakuj KuchniSorbet truskawkowy Lody sorbetowe to wspaniały pomysł na letni deser. Można je przygotować z owoców sezonowych- truskawek, malin lub cytrusów. Domowy sorbet truskawkowy idealnie sprawdzi się
Korniszonkibloga Jacka Przepisy na domowy chleb i ser . Jak wiecie, superfood to żywność naturalna, nieprzetworzona o bogatym składzie odżywczym, zawierająca wyjątkowo cenne dla organizmu człowieka składniki. Ten chleb jest właśnie żywnością superfood, zawiera mnóstwo błonnika, makro i mikroelementów, jest idealny. Mięciutki miękisz, chrupiąca skórka, pyszności, najlepiej smakuje sam, z masłem idealnie a jak lubicie z wędliną będzie znakomity. Polecam gorąco
Moje Małe CzarowaniePyszne bułeczki dziś mam do pokazania. Pieczenie łatwe, znikają szybko bo są pulchne, zdrowe, smakowite, odżywcze. Polecam do szkoły, pracy, na uczelnię. Do takiej buły wystarczy
Moje Małe CzarowanieDziś przedstawiam pyszny bochen chleba, pyszny i zdrowy, na pewno zasmakuje a do tego jest prosty w zrobieniu. Kromkę takiego chleba na śniadanie zjadam z wielką
Moje Małe Czarowaniezdecydowanie wolę ten domowy przepis na sos tatarski , gdzie mogę dostosować ilość wszelkich dodatków pod swoje gusta smakowe :) Możecie dać więcej majonezu lub mniej śmietany (wtedy sos będzie nieco bardziej gęsty) więcej pieczarek lub więcej ziół – wszystko w zależności od Waszych upodobań smakowych. Sos tatarski – z czym podawać? Sos tatarski idealnie pasuje do jajek, wędlin, ryby smażonej
Kulinarne Przebojedodatkiem cytryny lub swój domowy dodać do buraczków wsypać cukier, dodać gęstą śmietanę, wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do słoika schować do lodówki aby smaki się przgryzły, w słoiku może być w lodówce kilka dni - buraczki z chrzanem i śmietaną są smakowitym dodatkiem do wielu potraw mięsnych na zimno czy na ciepło, do jarskich , do wędlin.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędobrej jakości parówką w środku, domowymi sosami i świeżymi warzywami są o niebo zdrowsze niż dostępne na każdym rogu hot-dogi z fast-foodowej budki. Bułeczki, które upiekłam z tego przepisu są pyszne; wyjątkowo mięciutkie, z delikatnym miąższem. Sprawdziły się znakomicie na ciepło, w swojej popisowej/tytułowej roli, oraz jako zwykła bułeczka śniadaniowa z wędliną i serem. Z pewnością takie
6niebo