domowe wędliny - 3445 przepisów (strona:170/230)

Bułeczki drożdżowe z konfiturą z czerwonej cebuli 144

porównaniu z tradycyjnym ciastem na maśle. Nadzienie stanowi domowa konfitura z czerwonej cebuli przygotowana na czerwonym winie wytrawnym, z dodatkiem brązowego cukru, octu balsamicznego oraz tymianku. Taka konfitura jest zarazem słodka, słona, jak i kwaśna - stąd jej wyjątkowy smak. To świetny dodatek nie tylko do bułeczek drożdżowych, ale również mięs, wędlin, serów, a także dań z grilla, hamburgerów, hot-dogów

Kuchnia MagdaLeny
Bułeczki drożdżowe z konfiturą z czerwonej cebuli 144

porównaniu z tradycyjnym ciastem na maśle. Nadzienie stanowi domowa konfitura z czerwonej cebuli przygotowana na czerwonym winie wytrawnym, z dodatkiem brązowego cukru, octu balsamicznego oraz tymianku. Taka konfitura jest zarazem słodka, słona, jak i kwaśna - stąd jej wyjątkowy smak. To świetny dodatek nie tylko do bułeczek drożdżowych, ale również mięs, wędlin, serów, a także dań z grilla, hamburgerów, hot-dogów

Kuchnia MagdaLeny
Czereśnie marynowane w miodzie z winem i przyprawami 84

Czereśnie w marynacie to idealny dodatek do pasztetów, pieczonych mięs lub wędlin. Tajemnica smacznych marynowanych czereśni kryje się przede wszystkim w zalewie. Przygotowujemy ją zagotowując wodę

Tajemnice Smaku
Dynia słodko - kwaśna na zimę 151

Hej! Każdego roku przygotowuję na zimę kilka słoików dyni. Jeśli dynia jest w wersji słodko - kwaśnej, to potem mam doskonały dodatek do mięsa i wędlin. Dzisiejsza

Tylko pysznie
Pasztet drobiowy z bazylią i karmelizowanym jabłkiem 215

 Przepis na ten pasztet już dawno czekał na opublikowanie,  ale gdzieś w stercie zdjęć i przepisów, całkiem o nim zapominam. A teraz jak najbardziej

Delicious Titbits
Bułeczki z ziołami 145

pracy czy do szkoły. Na śniadanie z wędliną ale i z dżemem smakują wybornie. Warto piec bułki bo i fajnie i szybko a potem pożywnie, pieczecie? Ja i tak zbyt mało ale piekę i delektujemy się pysznym pieczywem. Te polecam bo szybko i smacznie. Przepis z książki Małgorzaty Puzio "Domowy wypiek chleba " Bułeczki z ziołami. ROZWIŃ I CZYTAJ

Moje Małe Czarowanie
Pieczeń z mięsa mielonego z warzywami 704

pieczeni. Przygotowuję ją z przeznaczeniem na kanapki, zamiast wędliny. Przynajmniej połowa znika jeszcze ciepła zaraz po upieczeniu a to najlepszy dowód na to, że jest pyszna. :-) Dodatek warzyw sprawia, że nie jest sucha jak to z pieczeniami bywa. Za tym by ją przygotować przemawiają także względy ekonomiczne. Kilogramowy kawałek takiej domowej pieczeni to koszt 11zł a za tę cenę możemy

Szefowa kuchni
Rolada z indyka 374

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Rolada z piersi z indyka nadziewana szpinakiem z serem feta i suszonymi pomidorami. Można podawać ją na 

Marta Gotuje
Ciuch ciuch koła w ruch (czyli pizza w kształcie pociągu) 160

związku z tym postanowiliśmy urządzić sobie małe domowe święto. Uczciliśmy je trochę nietypową pizzą, która znikneła w kilka chwil :) Składniki: Ciasto na pizze szklanka mąki pszennej 10g drożdzy rozpuszczonych w ok 100ml ciepłej wody łyżeczka soli 2 łyżki oliwy Farsz: Pomidorki koktajlowe Kawałek papryki Cienki kabanos Kilka plastrów okrągłej wędliny Jeden plaster drobiowej wędliny Ketchup łagodny Żółty ser (jako dodatki

Kolizje Smaków
Knekkebrød - chleb chrupki z krainy Wikingów 284

soli, oraz wypiekany w domowych piecach. Dzisiaj zawiera mnóstwo nasion i ziaren, a produkowany jest również przemysłowo. Pierwotnie był ważnym składnikiem diety Wikingów, ze względu na swą trwałość i lekkość. Dzisaj jest bardzo popularny w Filnlandii, Szwecji i Norwegii, w szkołach, internatach i wojsku, jako dodatek do posiłków. Zwykle podaje się z plasterkiem sera, wędliną, masłem, pastą rybną lub ikrą(...)Dzieje kuchennej Wiewióry Eksplozja smaku Fabryka kulinarnych inspiracji Grahamka, weka i kajzerka Healthy Craving Konwalie w kuchni Kuchnia Gucia Kuchennymi drzwiami Kulinarne przygody Gatity Leśny Zakątek Magnolia - rozmaryn Moje domowe kucharzenie Moje małe czarowanie Nieład mAlutki Nie tylko na słodko Ogrody Babilonu Red and Pale Ruskie raz! Smakowe kubki Smakowity chleb Stare gary W poszukiwaniu SlowLife W sezonie Z miłości

Grahamka, weka i kajzerka
Moda na chemiczne produkty czyli wędliny z szynkowara bez peklowania 137

składzie z tyłu opakowania. Jak można obecnie unikać takich produktów? Jeśli stać nas na żywność BIO, to warto z nich korzystać, a o ile to możliwe, kupować wędliny i nie tylko u rzeźnika, gdyż mają tam lepszej jakości mięsa, przeważnie bez substancji szkodliwych. W dzisiejszych czasach bardzo ciężko dostać produkty całkowicie bez chemii, ponieważ jest nawet dodawana do owoców(...)jeść takie naturalne produkty, należałoby mieć swój własny ogródek,np. do jabłek, truskawek, marchewek itd, czy też miejsce do wędzenia mięs we własnym zakresie. Czy jest jednak inny domowy sposób na przyrządzanie mięs? Okazuje się, że tak, mimo, że niewiele osób o tym wie. Wyrób domowy mięs By zrobić mięso bez dodatkowych substancji konserwujących i szkodliwych, należy posiadać własny sprzęt

sierotka maRysia w kuchni
Mielonka Tyrolska 106

niepowtarzalny posmak, niemożliwy do osiągnięcia domowymi sposobami. Jak czasami czytacie moje wpisy to wiecie, że zawsze omijam gotowe mieszanki i dziwne specyfiki - ale nie w przypadku tej mielonki, tutaj aromat spełnił swoje zadanie. Jeśli obawiacie się takich dodatków to wystarczy peklosól, pieprz i czosnek, lub Wasze inne ulubione przyprawy - wyjdzie również pyszna, domowa mielonka. Polecam serdecznie :) Składniki: 1 kg mięsa(...)otworzyć, zdjąć płytkę dociskową. Następnie chłodzić w temperaturze pokojowej, dopiero później wstawić do lodówki na około 12 h (daję na noc) aby mięso stężało i ładnie się kroiło. Wyciągnąć wędlinę pociągając za woreczek/folię. Bez woreczka też nie ma problemu z wyciąganiem - wystarczy tylko praskę zanurzyć w gorącej wodzie na chwilkę, przewrócić do górny dnem, stuknąć i wędlina wypadnie

Kocham..lubię..gotuję..
Bułeczki orkiszowe z czarnuszką 144

Uwielbiam domowe pieczywo, pachnie w całym domu i mamy pewność , że pieczywo jest naprawdę świeże, a przede wszystkim wiem z czego jest zrobione. Te śniadaniowe  bułeczki są puszyste, mięciutkie i pięknie pachną czarnuszką. Będą idealne na rozpoczęcie dnia, można je podać z ulubionym dżemem, wędliną lub serem, a ja lubię jeszcze ciepłe posmarowane margaryną Śniadaniową Klasyczną. śniadaniowa nie zawiera

Krylowa Kuchnia
Wegański, bezglutenowy zestaw przekąskowy, pasta z pestek dyni i pasta orzechowa z krakersami z siemienia lnianego 190

W pastach, hummusach- czyli jednym słowem smarowidłach jestem wręcz zakochana, ponieważ oprócz niezaprzeczalnych walorów zdrowotnych, (jako zastępstwo dla szeregu niezdrowych wędlin i serów) są przede wszystkim

Nie Bo Piekło
Domowe masło ze śmietanki kremówki 188

Domowe masło ze śmietanki kremówki Nie jesteśmy skazani na masło ze sklepu - z różnymi dodatkami, ulepszaczami i wzmacniaczami smaku oraz koloru. Pyszne masło może zrobić sobie

Korniszonki

Proponowane wyszukiwania