Żurek na domowym zakwasie

Żurek na domowym zakwasie

Żurek na domowym zakwasie

Cudownie kwaśny, bogaty w wędzonkę i białą kiełbasę, podany z jajkami, z doskonale wyczuwalnym aromatem czosnku i majeranku. Sekret udanego żurku tkwi w dobrej jakości zakwasie. Jeśli chcielibyście sami go przygotować, odsyłam Was do poprzedniego postu (klik) . My, nasz wielkanocny żurek gotujemy w Poniedziałek Wielkanocny i wykorzystujemy do niego kiełbasę i wędliny, które zostały nam po śniadaniu wielkanocnym. A jak jest u Was? Na wielkanocnym stole króluje żurek, barszcz biały czy może inna zupa? Składni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowity Blog Kulinarny

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.