[Głosów:1 Średnia:5/5] składniki: 1 placek tortilli sos pomidorowy (np. passata lub koncentrat pomidorowy wymieszany z oregano i odrobiną oleju) kawałek papryki, kawałek
Domowy Smak JedzeniaKapusta kiszona, jak wszystkie kiszonki, to naturalne źródło witamin, które zapewnią nam odporność i dobre samopoczucie w zimowych miesiącach. Jak się okazuje, przygotowanie domowej kiszonej kapusty
KorniszonkiZapomnijcie o sklepowych wędlinach z mnóstwem soli i wątpliwych dodatków! Najlepszy dla malucha jest upieczony w domu schab. Mięso jest tak pyszne, że i wy z
Dieta bez mlekaCudownie kwaśny, bogaty w wędzonkę i białą kiełbasę, podany z jajkami, z doskonale wyczuwalnym aromatem czosnku i majeranku. Sekret udanego żurku tkwi w dobrej jakości zakwasie
Smakowity Blog Kulinarnymasłem, z dżemem, serem żółtym albo wędliną. Wykonanie tych bułek wraz z pieczeniem zajmuje tylko około pół godziny i nie nastręcza żadnych trudności. Ten przepis powinien wyjść każdemu, gdyż jest bardzo prosty. Prościej chyba już się nie da. Jak widać nie potrzeba drożdży, które ostatnio ciężko gdziekolwiek dostać, aby przygotować puszyste i mięciutkie domowe pieczywo. Zapraszam do skorzystania z przepisu
e-PrzepisyKulinarneDomowy pasztet z kurczaka z żurawiną. Nie mam zaufania do tych sklepowych, ponieważ nie wiadomo co się w nich znajduje. Dlatego od czasu do czasu przygotowuję go w domu na kanapki, a później część zamrażam, żeby mieć na później. Taki pasztet jest świetnym dodatkiem na kanapki zamiast wędliny
Marta GotujePrzepis na ten chleb pochodzi z książki Jima Laheya "My Bread" . Chleb jest przepyszny, zajadam go bez dodatków ale....idealnie pasuje do słodkich kanapek
Moje Małe CzarowaniePyszne, szybkie, pulchne i szybko znikające bułki dla wszystkich smakoszy dobrego pieczywa. Bułki robi się naprawdę szybko i są znakomite na śniadanie z miodem, dżemem czy
Moje Małe Czarowaniesię krajowa mortadela , ratująca jadłospis domowy w kryzysowych chwilach. Prawdę mówiąc, preferowałam takie "podrabiane" kotlety od tych mielonych czy schabowych nawet. Ot, takie spaczenie smakowe dzieciństwa :) Poniższe trudno nawet nazwać przepisem, bardziej jest to pomysł na obiad i to taki z lekka kryzysowy. Wątpliwe są też wartości odżywcze takiego posiłku, bo mortadela do wędlin wysokiej jakości raczej nie należy
Grunt to przepis!polecam pyszną zupę fasolową z wędliną i warzywami. Zupa jest bardzo syta. To doskonała propozycja na obiad jednogarnkowy. SKŁADNIKI: 300g wędzonych żeberek wieprzowych, 300g fasoli Jaś, 2 litry wody, 200g kiełbasy podwawelskiej, 200g boczku wędzonego, 1 marchewka, 1 pietruszka, 1 cebula, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżeczka kminku, 1/2 łyżki domowej przyprawy warzywnej, 1/2 łyżki papryki
Tradycyjna kuchnia KasiTaka zapiekanka w sumie to już jest na blogu..ale ta jest z wolnowaru...Wolnowar w mojej kuchni spisuje się idealnie...jestem naprawdę zadowolona...nie muszę
Moje domowe kucharzenieszynką, sałatą, pomidorem i szczypiorkiem *z domowej oriszowo-pszennej tortilli III. Ziemniaczano-serowe knedle ze śliwkami i cynamonem podane ze śmietaną i cukrem trzcinowym(no i jeszcze większą ilością cynamonu) IV. Miseczka kalafiora (brak zdjęcia) V. 1/2 melona (brak zdjęcia) VI. Sałatka ( brokuły, makaron, wędzony łosoś, kukurydza) VII. Maca czosnkowa z sałatą, wędliną i pomidorem (brak zdjęcia) Pomiędzy tym wpadł
More food, love and dreamsDomowy fast food :)) Kaloryczny (jak większość) ale nie sposób się oprzeć ... chrupiąca bułka-paluch, pachnąca delikatnie masłem czosnkowym, przełożona drobiową szynką i rozpływającym się serem ... Komu, komu? :))) Składniki na 2 osoby: 2 bułki typu p aluch łyżeczka masła czosnkowego (masło +przeciśnięty przez praskę czosnek) kilka plasterków drobiowej wędliny kilka plasterków sera żółtego Wykonanie: Bułkę nacinamy, nie przekrawając
Walijskie PichcenieBigos staropolski z winem fot. Moja Książka Kucharska Bigos staropolski z winem. NAJLEPSZY PRZEPIS na bigos tradycyjny. Tradycyjny, najlepszy domowy bigos z kiszonej i słodkiej kapusty, z mięsem wieprzowym, wołowym i drobiowym, suszonymi grzybami i śliwkami. Wędzony boczek, kiełbasa i szynka, fantastyczne zioła, czerwone wino...cudowna eksplozja smaków! Najlepszy, mówię Wam…zapisujcie przepis, innego bigosu już nie zrobicie. Tak Wiem, mega(...)ziele angielskie, jagody jałowca oraz kminek i dusimy na małym ogniu przez 1 godzinę. Krok 8. Słoninę oczyszczamy, kroimy w drobną kostkę i smażymy z pozostałą cebulą. Krok 9. Wędliny oraz boczek kroimy w plasterki. Krok 10. Do garnka z kapustą wrzucamy pokrojone w plasterki wędliny, podsmażoną słoninę wraz z cebulą oraz ugotowane mięsa , dusimy, pod przykryciem, na małym ogniu
Moja Książka KucharskaPomysł na szybkie i pyszne śniadanie, dla tych któym znudziły się tradycyjne kanapki;) Składniki: 4 jajka, pół papryki, kilka plasterków wędliny, 1/4 cebuli, masło. 1. Na
Kuchnia Pełna Pasji