dodatki do mięs - 1254 przepisów (strona:40/84)

Gruszki w occie z goździkami 118

Gruszki w occie to nasz obowiązkowy dodatek do wszelkich świątecznych (i nie tylko) mięs i pasztetów. Słodko-kwaśne gruszki o delikatnym aromacie goździków wspaniale komponują się ze smakiem pieczonego schabu, czy boczku, sprawiając jednocześnie, że trochę zbyt tłuste mięso nie jest mdłe. Świetnie sprawdzają się także jako dodatek do pieczonego drobiu (zwłaszcza kaczki). Wypróbujcie koniecznie ten przepis, a już zawsze

MyCookBook.pl
Współpraca z firmą Skworcu 190

działanie przeciwbólowe i przeciwkaszlow oraz przeciwgorączkowe.   Bez dodatku BIAŁEGO MAKU nie można upiec choćby słynnych rogali świętomarcińskich. Dodaje się go do słodkich bułeczek, chleba.   9. Ziele angielskie 10. Proszek do pieczenia 11. Kolendra stanowi składnik wielu mieszanek przyprawowych. Stosuje się ją przede wszystkim do wzmacniania smaku mięs (wieprzowiny, baraniny, drobiu a także dziczyzny). Jest również składnikiem marynat(...)MORWY BIAŁEJ do wypieku ciast, tart a nawet wyrobu wina.   16 . Przyprawa do serników i mas serowych  17. Przyprawa do Masła to doskonała dodatek do grillowanego pieczywa, pieczonych ziemniaków, ryb lub mięs z grilla. Można nią również posmarować tosty i upiec w tosterze. Dzięki niej można przygotować  w sposób prosty chrupiące, złociste i niezwykle aromatyczne grzanki czosnkowe

Słodkości i nie tylko
PATATAS BRAVAS 192

Smażone w głębokim tłuszczu ziemniaczki,  podawane z lekko pikantnym sosem salsa brava są najpopularniejszą hiszpańską przystawką (tapas).  Świetnie nadają się na przyjęcia lub jako dodatek do potraw z grilla, pieczonych mięs i ryb. Pierwsze obsmażenie, a właściwie gotowanie w oleju, spowoduje utworzenie bariery, która zabezpieczy ziemniaczki przed wchłanianiem tłuszczu do środka.  Po usmażeniu będą miały chrupiącą skórkę(...)razem do 175℃ (największa moc dużego palnika). Wrzucamy ziemniaczki i smażymy do zrumienienia, przez około 5 minut. Przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Podajemy posypane solą morska, z dodatkiem sosu salsa brava i/lub majonezu

cool and minty
Pomidorowy dżem z chili 182

wiem na pewno, że przez następne sezony też będę ładować pomidory do słoików, między innymi właśnie w postaci tego dżemu :) Bardzo wyrazisty w smaku będzie świetnym dodatkiem do kanapek, przekąsek, czy nawet mięs! U nas z największą aprobatą spotyka się połączenie go z twarożkiem - wędzonym lub nie. Słodycz pomidorów, pikanteria papryczek chilli i delikatny słony smak sosu sojowego przenikają się

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sos morelowy 60

Pyszny dodatek do deserów , jak i do mięs.  Składniki 250g świeżych moreli 2 łyżki cukru brązowego 1 łyżka soku z cytryny skórka z ½ cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej   Przygotowanie Morele po umyciu pozbawiłem pestek, pokroiłem na mniejsze cząstki. Przełożyłem do małego rondelka, dodałem cukier, sok oraz 2 gałązki świeżego tymianku. Dusiłem do rozparowania moreli – zmiksowałem blenderem. Przełożyłem

R'n'G Kitchen
Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i papryką 192

doprawiam do smaku octem, cukrem, solą oraz pieprzem. Do przygotowania surówki wykorzystałam ocet spirytusowy, który otrzymałam do testowania od firmy WOM Parczew . Ocet Parczew to doskonały dodatek do surówek, marynat, wytrawnych galaretek, mięs i sosów. Produkt spełnił wszystkie moje oczekiwania, jest wart polecenia i zakupu. Zachęcam do zakupu produktów firmy WOM Parczew , niezbędnych do przygotowania pysznych potraw

Tradycyjna kuchnia Kasi
Warzywa i owoce, duet doskonały 109

Warzywa i owoce dobrze razem smakują nie tylko w cieście. Połączyłam paprykę, pieczarki i pomarańczę. Uzyskałam świetny dodatek do makaronu, ryżu, kaszy i mięs. Kapelusze pieczarek w całości podsmażamy na odrobinie oleju i dusimy w garnku przez 5 minut. W tym czasie kolorową paprykę kroimy w dużą kostkę i dorzucamy, by dusiła się z pieczarkami. Pół pomarańczy obieramy dokładnie, pozbawiamy

Kucharzyca
Sałatka z cukinii na zimę 114

sałatce znajduje się również cebula, 2 papryki (żółta i czerwona) oraz papryczka chilli. Sałatka jest bardzo wyrazista w smaku, ostra, kwaskowata, odrobinę słodka. Idealna jako dodatek do obiadu do wszelkiego rodzaju mięs. Polecam! Składniki: 1 kg cukinii 2 duże cebule 2 papryczki chilli 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 1 łyżeczka gorczycy 3 łyżki cukru 150 ml octu winnego

MyCookBook.pl
SAŁATKA SZPINAKOWA 142

niesamowicie smaczną, o fantastycznym słodko - kwaśnym smaku, dostałam od mojej koleżanki, u ktorej spędziłyśmy piątkowy wieczór na babskich plotkach.  Sałatka wyśmienicie pasuje do różnego rodzaju mięs, choć nam bardzo smakowała jako dodatek do pizzy, może także stanowić samodzielne danie (lunch) nie tylko dla fanów zieleniny i wegetarian.   pół paczki świeżego szpinaku 2 surowe marchewki starte na grubej tarce

Codzienne Gotowanie
Chutney z czerwonych porzeczek 223

przyprawy.  Doprowadzić do wrzenia i gotować do zagęszczenia sosu. Chutney przelewamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy 10min. Przechowujemy w chłodnym, zaciemnionym miejscu. Idealny dodatek do grillowanego sera camembert, pasztetów, mięs, domowych wędlin, serów. Zastępuje żurawinę do mięs

Atlas Smaków
Pieczeń z dzika 183

pieprzem do smaku. Na koniec zabielamy śmietanką i odrobinę odparowujemy, żeby zagęścić sos. Mięso pokroić w grube plastry, polać sosem. Podawać zaraz po upieczeniu. Wyśmienitym dodatkiem do dania jest borówka do mięs :) Źródło z moimi modyfikacjami: kuchniamalwinki linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Sos borówkowy z chrzanem do mięs 114

Idealny sos do mięs- warto zatem wykorzystać tegoroczne borówki do przygotowania takiego specjału :) Składniki: 4 łyżki utartego chrzanu (może być ze słoiczka), 1 szklanka borówek, cukier

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka ziemniaczana wytrawna 229

Sałatki ziemniaczane znane są praktycznie na całym starym kontynencie, a dodatkami mogą być zarówno różne rodzaje mięs, ryb, warzyw, grzybów, orzechów jak również owoców. Sałatki ziemniaczane mogą być podawane na zimno jak również na ciepło (źródło: http://www.wikikuchnia.org) Składniki: 1 kg ziemniaków, 5 łyżek majonezu, ½ szklanki kwaśnej śmietany, 1 szklanka białego wytrawnego wina , sól do smaku, pieprz. Wykonanie: Ziemniaki

Tradycyjna Kuchnia
Crostini z musem z kaczej wątróbki 98

Jest to tradycyjne danie włoskie, którego początki sięgają jeszcze średniowiecza - a crostino po włosku znaczy po prostu "mały tost". Podaje się je z różnymi dodatkami od zwykłej oliwy do mieszanek mięs i warzyw. Crostini z delikatnym musem z kaczej wątróbki i zielonym ogórkiem to coś co dobrze się sprawdzi nie tylko na codzień ale także na wyjątkowe okazje

Milion Smaków
Beurre noisette 155

trzeba bardzo uważać żeby się nie przypaliło. W kuchni francuskiej ma wiele zastosowań, a potrawy z dodatkiem beurre noisette nabierają oryginalnego aromatu i smaku. Jest wyśmienitym dodatkiem do ciast, warzyw, różnego rodzaju mięs, ryb oraz makaronów. Przygotowanie: Masło przekładamy do rondelka z jasnym dnem (żeby było widać czy się nie przypala) i podgrzewamy. Gdy masło się rozpuści, zmniejszamy ogień

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania