dodatki do mięs - 1254 przepisów (strona:47/84)

Koktajl marchwiowo - buraczano - ogórkowy 150

Górnickiej . A teraz o buraku z tej samej książki : " BURAK pobudza apetyt , jest odświeżający i łatwostrawny .Utarty burak gotowany , zmieszany z tartym chrzanem z dodatkiem kminku czyli ćwikła , poprawia pracę wątroby , odkwasza , ułatwia trawienie różnych mięs . Burak zawiera środki hormonalne i stymulatory biogenne podobne do estrogenów . Jest zasadotwórczy . Działanie odkwaszające buraka na organizm jest niezależne od tego w jakiej spożywamy

Proste Potrawy
Tarty buraczek czerwony 180

leczeniu naturalistycznym jest stosowany na anemie, demineralizację organizmu, nerwicę, grypę, nowotwory, przeciw zapaleniu nerwów i wątroby. Utarty burak gotowany z tartym chrzanem z dodatkiem kminku czyli ĆWIKŁA, poprawia prace wątroby, odkwasza, ułatwia trawienie różnych mięs. Burak zawiera środki hormonalne i stymulatory biogenne podobne do estrogenów. Jest zasadotwórczy. Działanie odkwaszające na organizm jest niezależne od tego , w jakiej spożywamy

Proste Potrawy
Surówka z młodej kapusty 398

witamin. Latem we wszystkich smażalniach towarzyszy rybom, ale nic nie stoi na przeszkodzie (a nawet wskazane jest) żeby podawać ją także do mięs na grillu lub pieczonych. Może mieć wiele wariantów. Dzisiaj przedstawiam Wam lekką wersję z dodatkiem młodej marchewki, cebulki i sporą dawką zieleniny. Polecam :) Składniki: 1 główka młodej kapusty 1/2 łyżeczki soli 1-2 łyżeczki miodu

Pełny talerz
Smażony ryż z rybą po peruwiańsku – chaufa de pescado 187

humoru taki ryż może być bardzo prostym albo bardzo wyszukanym daniem. Zwykle jednak składa się ono z resztek ryżu, mięs lub ryb i warzyw, które są pod ręką. Smażony ryż z rybą po peruwiańsku – lub z innymi dodatkami – jest bardzo kolorowy i przepyszny. Jednak podstawą chaufa czyli smażonego ryżu z rybą po peruwiańsku (lub innym dodatkiem

Pociąg Do Kuchni
Współpraca z Barmar :) 203

Bowiem znajdują się one w specjalnych zalewach, dzięki którym ich trwałość jest dłuższa i czas ich obróbki jest praktycznie równy zeru :) Zalewy nie są nafaszerowane konserwantami ani innymi chemicznymi dodatkami! Można wybrać pomiędzy zalewą naturalną, octową bądź olejową oraz warzywami świeżymi. Barmar oferuje swoim klientom żywność sterylizowaną, co daje nam bardzo długi okres przydatności do spożycia(...)skłamie (oczywiście nie licząc słodkich potraw :)). Warzywa Barmar możesz dodać do wszystkiego i zrobić z nich cudowne potrawy :) Są doskonałe do mięs, lazanii, pizzy, sosów, zup, naleśników, devolay, makaronów, zapiekanek, tostów, jako przekąska, dodatek do obiadu, sałatek, surówek i do wiele, wiele innych potraw. Wystarczy tylko Twoja wyobraźnia, pomysł, a miejsce na warzywka zawsze się znajdzie :) Polecam Wam bardzo serdecznie

Zdrowie na języku :P
Udziec indyczy z brzoskwiniami 282

Bardzo smaczne mięso, zamarynowane w marynacie z dodatkiem tymianku i miodu. Chociaż udziec z indyka jest jednym z najchudszych mięs, to po upieczeniu nie jest suche, a wręcz soczyste i aromatyczne. Dodatkowego, owocowego smaku dodają świeże brzoskwinie. Mięso krojone na gorąco. 1 duży udziec z indyka ( z kością) 2 brzoskwinie MARYNATA: 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka octu jabłkowego

https:KKuchniaMniam
Twarożek z czarnuszką 115

silne właściwości antyzapalne, antyoksydacyjne i antynowotworowe. Możemy ją wsypać do młynka - pieprzniczki i używać jako zdrowy zamiennik pieprzu. Doskonale smakuje jako dodatek do pieczonego w  domu chleba, dodaje się ja rwónież do duszonych mięs. Twarożek  z czarnuszką Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 250 g dobrego białego sera 2-3 łyżki naturalnego jogurtu 6 rzodkiewek 1 łyżeczka

Kulinarne przygody Gatity
Chrzan jabłkowo-pomarańczowy. 184

zapalenie zatok. Czyżby? Na pewno ma wiele dobroczynnych działań i dobrze wspomaga apetyt i trawienie - to dlatego tak często występuje w towarzystwie tłustych mięs i wędlin ;) Składniki: korzeń chrzanu (lub dobry chrzan ze słoiczka - bez dodatków) 1 kwaśne jabłko 1 cytryna  1/2 pomarańczy sól i cukier Wykonanie: Chrzan obrać i zetrzeć na drobnej tarce do uzyskania 10 łyżek. Jabłko

zadanie-gotowanie
Słodka waniliowa tarta z gruszkami 152

Gruszki są moimi ulubionymi owocami. Smakują samotnie i w najróżniejszych kombinacjach smakowych. Często dodaję je do pieczonych mięs, których smak ciekawie podkreślają. Tym razem gruszek użyłam do przygotowania tarty. Dodatek wanilii okazał się trafiony, a tarta zniknęła w mig. Jest to ciasto dość słodkie, więc będzie idealne dla największych łasuchów :) Składniki: kruche ciasto: 15 dkg masła, 15 dkg mąki pszennej

Codzienna kuchnia niecodzienna
nalewka z żurawiny przepis Wuja 150

dostępnych. Przez długie lata, nie zbierałem jagód żurawiny, nie widząc w nich szczególnego zastosowania w mojej kuchni. To prawda że żurawina, jest świetnym dodatkiem do pieczywa, czy tez można z niej zrobić wspaniały sos do mięs.  Ale takie argumenty, to zbyt mało, bym z entuzjazmem zawlókł się na torfowiska i zbierał te drobne owoce.  Od pewnego jednak czasu

Miód i pieprz
Kapary z nasturcji po polsku 158

Kapary z nasturcji po polsku Nie powiem ,że uwielbiam kapary , raczej nie bardzo , ale jako dodatek do niektórych dań są niezbędne . Można oczywiście kupić gotowe , ale

Ogrodnik w podróży
Zielona sałatka z sosem czosnkowym 1024

Pyszna, lekka sałatka z zielonych składników z dodatkiem sera sałatkowego. Świetnie smakuje sama, ale może być też pysznym dodatkiem do mięska do obiadu a także świetnie pasuje do kiełbaski i mięs z grilla. składniki: 1 średnia główka sałaty masłowej lub strzępiastej 2-3 średnie długie ogórki mały pęczek koperku 2 młode małe cebulki 200 g sera sałatkowego w kawałku

Monia miesza i gotuje
Mini bułeczki z ziarenkami 169

użyłam mieszanki ziaren "Słoneczne Pola" z  ZIARENKOWA . W skład mieszanki wchodzą ziarna słonecznika, sezamu i siemienia lnianego. Ziarenka te mogą stanowić doskonały dodatek do wielu potraw, w szczególności do: sałatek, zup, deserów, pieczywa czy mięs. Ziarna są bogate w wiele cennych witamin, niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Więcej informacji o produkcie znajdziecie  tutaj . Serdecznie zapraszam do sklepu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sos owocowo-korzenny ( dodatek do wielu deserów ) 204

owocowo-korzenny, to wyśmienity dodatek do wielu deserów i dań nie tylko na słodko. Sprawdzi się jako dodatek do gofrów, słodkich drożdżowych bułek, do naleśników. Doskonały także do pieczonych mięs. Wedle upodobań, można go dowolnie modyfikować, dodając ulubione owoce/bakalie oraz przyprawy. Dziś sam przepis na sos, a co do sosu - to już niebawem. Składniki: 250 g mrożonych wiśni

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania