dodatki do mięs - 1254 przepisów (strona:32/84)

Pomidorki koktajlowe w zalewie do słoików na zimę 122

słoiczkach. Z podanych składników zagotowujemy zalewę i ją schładzamy. Przestudzona zalewą wypełniamy słoiki i porządnie zakręcamy. Pasteryzujemy 10 minut w 90 stopniach. Tak przygotowane pomidorki to smakowity dodatek do sałatek lub mięs czy serów. Smacznego

Marder&Marder Manufacture
Szaszłyki z brokuła i kalafiora w kukurydzianym cieście 187

stanie się do nich przekonać to... Mam dla Was wyjątkową propozycję na warzywne szaszłyki! Świetnie smakują zarówno jako samodzielna przekąska (np. z dipem jogurtowym), jak i pyszny dodatek do ryb czy mięs. Składniki : ciasto kukurydziane: 100 g mąki kukurydzianej 2 jajka  kilka łyżek wody łyżka oleju sól, pieprz, ostra papryka, czosnek w proszku + 1/2 brokuła + 1/2 kalafiora Przygotowanie: Kalafior

Kuchnia Ellie
Marynowany ser Manchego 179

innym smaku m.in. z dodatkiem migdałów i sezamu). waga 200g, cena 12,99 pln - sos Piri-Piri (195ml, cena 2,99pln) -  u nas w domu niezastąpiony dodatek do wszelkiego typu mięs i marynat - migdały Marcona (waga 175 g, cena 13,99 pln) Oprócz hiszpańskich i portugalskich smakołyków od 1 sierpnia w doskonałej cenie jest też mąka tortowa

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
MŁODE ZIEMNIACZKI ZAPIEKANE Z WARZYWAMI 139

pieczone ziemniaki są doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju mięs, idealne na letni obiad   SKŁADNIKI 1 kg młodych ziemniaków, 1 papryka czerwona, 1 marchew, 2 łyżki cebuli suszonej w płatkach Skworcu 3 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżeczki przyprawy do ziemniaków, ½ łyżeczki słodkiej papryki, ½ łyżeczki soli, pieprz WYKONANIE Ziemniaki kroimy w plastry lub półplastry, posypujemy przyprawami, polewamy oliwą, mieszamy, dodajemy

słodki bratek
Młoda marchewka z groszkiem. 136

     Dziś Kochani zapraszam Was na pyszne, słodkie, zdrowe, młode warzywa z mojego ogródka. Od razu dodam, że zdjęcia są zeszłoroczne, ale przepis jak

Rozpustne gotowanie
Młoda kapusta z borowikami w śmietanie. 188

     W piątek mąż wrócił do domu z połową kosza pięknych, jędrnych prawdziwków. Zważając na to, że w zeszłym roku nie przynieśliśmy z lasu

Rozpustne gotowanie
Sos pieczarkowy 127

pieczarkowy to świetny dodatek to wszelkiego rodzaju mięs i nie tylko. Najczęściej podaję go moim mężczyznom do kotletów schabowych a nawet czasami do kotletów mielonych. Przygotowanie takowego sosu zajmie niespełna 15 minut i najlepiej smakuje na ciepło. Sos pieczarkowy zgodnie z poniższym przepisem charakteryzuje się lekko cierpkim posmakiem dzięki cytrynie – to dzięki niej […] The post Sos pieczarkowy appeared

Magiczny Garnek
Jemeński, płaski chleb z pastą z kolendry 107

składniki odżywcze. Dziś podam przepis na typowy chleb jemeński z pastą z kolendry. Chleb jest bardzo aromatyczny i przepyszny. My zajadaliśmy go tylko samego ale może być dodatkiem do zup czy mięs. Polecam gorąco. Jemeński, płaski chleb z pastą z kolendry. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Bułki do hot dogów. 180

     Nigdy nie kupuję paczkowanych bułek do hot dogów czy hamburgerów. Na te drugie publikowałam przepis jakiś czas temu (znajdziecie go  tutaj ), a

Rozpustne gotowanie
Młoda kapusta z pieczarkami i cebulą. 146

      Uwielbiam młodą kapustę! Nie ważne czy z pieczarkami i cebulą, z pomidorami i kiełbasą, z koperkiem i śmietaną , czy też jako poczciwy 

Rozpustne gotowanie
Sos tatarski - najprostszy 138

dodatkami: ziołami i warzywami marynowanymi w occie. Jest wiele odmian sosu tatarskiego. Polecam sos w wersji minimalistycznej i szybkiej do przygotowania. Jest wyborny i gęsty. To świetny dodatek do wędlin, zimnych mięs, jaj na twardo, kanapek, ryb i grilla. Jest bardzo prosty do przygotowania, dlatego lepiej zrobić go w domu, niż kupować nie wiadowmo co. Skladniki: 200 g majonezu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Skąd pochodzą pączki i faworki? 109

Pączki dawniej jadano z nadzieniem ze słoniny i były jedynie dodatkiem do różnego rodzaju mięs, natomiast faworki powstały przez nieuwagę pewnego cukiernika. Te dwa popularne smakołyki występują na całym świecie w najrozmaitszych odmianach. Francuska kokardka z ciasta pączkowego Faworki to pochodzące z Litwy i Niemiec delikatne w smaku, kruche ciastka kształtem przypominające wstążkę. Ich powstanie - według legendy było przypadkiem. Pewnemu

Moja smaczna kuchnia
Musztardowa kaczka duszona z grzybami i żurawiną 173

przez 10 minut. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Do przygotowania kaczki wykorzystałam musztardę sarepską, którą otrzymałam do testowania od firmy Roleski. Musztarda sarepska to doskonały dodatek do różnego rodzaju mięs, sałatek i marynat. Ma doskonały smak i konsystencję. Produkt jest wart polecenia i zakupu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Parmigiana di melanzane 232

bakłażana przełożone sosem pomidorowym i serem, następnie zapieczone. Sycylijczycy dodają do niej również tuńczyka, natomiast w Apulii kiełbasę. Ja przygotowałam prostą wersję neapolitańską. Zapiekanka może być świetnym dodatkiem do różnego rodzaju mięs i ryb lub stanowić samodzielne danie. Polecam Składniki: 2 większe bakłażany 500 g passaty pomidorowej 2 kulki mozzarelli 100 g parmezanu 1 cebula 2-3 ząbki czosnku

Oryginalny smak
Knedlik, czyli czeski knedel. 274

     Jako, że dorastałam w domu leżącym dwa kilometry od przejścia granicznego z Czechami, to kuchnia czeska jest mi wyjątkowo bliska. Często w niedziele

Rozpustne gotowanie