Salsa ze świeżych pachnących pomidorów z dodatkiem słodkiej kukurydzy ...pycha, super dodatek do kanapek, mięs czy ryb. Robi się ja szybko, a smakuję wyśmienicie. Słońce już pięknie otuliło pomidory, co nadało im słodyczy, więc czas ich wykorzystać na wiele sposobów. SKŁADNIKI 1 mała cebula 1 łyżka oliwy (może być olej słonecznikowy) 6 gałązek natki pietruszki
Basia w kuchnijeden z nich. Sałatka, która swoim smakiem może zaskakiwać, zwłaszcza jeżeli chodzi o połączenia. Ja osobiście proponuję, aby spróbować ją jeść nie tylko jako przekąskę, ale również jako dodatek do grillowanych mięs. Karkówka, czy boczek są idealne. Spróbujcie ;) Składniki: 10 średnich truskawek 2 garści rukoli łyżka ziaren słonecznika 10 oliwek czarnych pomidory suszone ok 5 sztuk pół kotki sera feta
ChilliJemymieszam, przekładam do zamykanego pojemnika. Surówka jest niezwykle prosta w przygotowaniu, robię ją bezpośrednio przed wyjściem, tak żeby po drodze się przegryzła. Wszystkim smakuje i jest doskonałym dodatkiem do grillowanych mięs i kiełbas
Kuchnia Prezydentowejsmacznego i bardzo prostego. Coś co dzięki smalczykowi zyskało zupełnie nowe oblicze – pieczone ziemniaki z rozmarynem. Uwielbiam takie ziemniaczki z zsiadłym mlekiem, ale też często są u nas dodatkiem do różnych mięs i ryb. Zazwyczaj robiłam je z rozmarynem, teraz po dodaniu smalczyku z ziołami mają zdecydowanie bogatsze walory smakowe. O pozytywnych wrażeniach jakie wywarła na mnie Smakowita Pajda pisałam
Wiem co jemGrillować około 10 minut, Podawać na ciepło z gałką lodów śmietankowych na wierzchu. Grillowany ananas może być nie tylko składnikiem wspaniałych deserów z grilla. Może być również doskonałym dodatkiem np. do mięs z grilla czy burgerów. Trzy wyjątkowe pomysły na ananasa z grilla is a post from: naRuszcie.pl The post Trzy wyjątkowe pomysły na ananasa z grilla appeared first
naRuszcietatarski to bardzo prosty i popularny dodatek do jaj, mięs na zimno czy ryb. Przepis na sos tatarski można znaleźć już w XVIII wiecznych książkach kucharskich. Od tego czasu powstało wiele wariacji na jego temat, wiec każdy znajdzie jakąś wersje dla siebie. Dzis proponuję wersję z musztardą i marynowanymi grzybkami. Składniki: 3 ogórki konserwowe mały słoiczek grzybków marynowanych 5 łyżek
Kulinarna PatilogiaSurówka , która składa się z dresingu śmietanowo-koperkowego wymieszanego z sałatą, rzodkiewkami, ogórkiem i kukurydzą, stanowi idealny dodatek do grillowanych/pieczonych mięs i warzyw. Serdecznie polecam :). Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło
Przepisy Aleksandrygłowie po otrzymaniu od znajomych kilku kilogramów jabłek. Co tu zrobić, aby ich nie zmarnować? Poszperałam w google i oto powstał chutney z jabłek i żurawiny. To świetny dodatek do różnych mięs i serów, nawet grilowanych warzyw. Przepis znalazłam na blogu gotujębo, jednak zmodyfikowałam go do własnych potrzeb. Składniki: 2 kg jabłek (gatunek dość słodki i twardy) 20 dkg żurawiny
tojestpyszne.blogspot.comoccie owoce. Kiedy trafiłam na przepis Christophera wiedziałam że to coś dla mnie - korzenna octowa zalewa i suszone śliwki! Wyszły znakomicie. Można je jeść jako dodatek do serów, mięs, warzyw. Sprawdzą się na przyjęciu jako korzenna przekąska - bardzo polecam! składniki 300 g suszonych śliwek ( nie wędzonych) 300 ml wody 7 łyżeczek herbaty earl grey
Stare Garyprzepis na bardzo prostą, ale wyrazistą w smaku sałatę, która będzie idealnym dodatkiem do grillowanych/pieczonych mięs i warzyw. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło) CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandrysurowym, nieprzychylnym człowiekowi środowisku nic nie mogło się zmarnować. Wykorzystywano więc wszystkie jadalne części arbuza i dzieki temu możemy delektować się wspaniałym, choć dość pracochłonnym dodatkiem do pieczonych mięs lub deserów. Składniki 6 szklanek pokrojonej w kostkę (ok. 1,5 x 1,5cm) skórki z arbuza (najlepiej, żeby była to wyłacznie biała część z 1-2 milimetrami czerwonego
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapomidorowymi. Idealnie nadają się także do zup oraz do wielu potraw kuchni polskiej i włoskiej. Dobrze sprawdzą się do spaghetti oraz zapiekanek. Wybornie smakują także z dodatkiem różnego rodzaju mięs, ryb oraz duszonych warzyw. * przepis pochodzi z książki Jamie'go Oliver'a 'Każdy może gotować
CookYourselfĆwikła z chrzanem to wspaniały i zdrowy dodatek do wielkanocnych mięs. Można ją szybko przygotować w domu. Składniki: 3-4 średnie buraczki czerwone 2łyżki tartego chrzanu lub 3 łyżki chrzanu ze słoiczka 1-2 łyżki soku z cytryny lub octu jabłkowego/winnego sól i cukier do smaku Buraki umyć, włożyć do zimnej wody i gotować do miękkości na średnim
Czerwień i błękitBłyskawiczny i banalnie prosty w przygotowaniu, sos chrzanowy to świetna propozycja dla zabieganych i ciągle spieszących się gospodyń domowych. Jest doskonałym dodatkiem do różnych mięs i ryb a także gotowanych i ziemniaków. składniki na 2 porcje sosu 2 płaskie łyżki mąki szklanka bulionu 200 g śmietany 18% 2 łyżki utartego chrzanu ( ze słoiczka ) łyżka masła szczypta cukru szczypta soli przepis
Smakowite DaniaMasło chrzanowe czyli pyszne smarowidło do pieczywa. Błyskawiczne i proste w przygotowaniu masło smakowe, podane na świątecznym stole będzie fantastycznym dodatkiem do pieczonych mięs, ryb oraz ugotowanych na twardo jajek i wędlin. Do masła można dodać swoje ulubione zioła. składniki na 180 g masła 150 g masła 2 łyżki tartego chrzanu ze słoiczka łyżka rzeżuchy lub natki pietruszki czarny
Smakowite Dania