Upieczone buraczki z sosem chrzanowym są dobrym dodatkiem do mięs, ryb i wszelkich dań obiadowych. Składniki: -czerwone buraczki -200 ml śmietany słodkiej 30% -2 łyżki tartego chrzanu -sól -pieprz -sok z cytryny -cukier -łyżeczka mąki pszennej -100 ml wody Buraczki zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 st. C przez
Maminek kulinarnylodówki na 2-3 h w celu przemacerowania się smaków. Przed podaniem udekorować jajkiem , ćwiartkami pomidorka, plasterkami ogórka i listkami pietruszki. Podawać samą z pieczywem, lub jako dodatek do mięs czy wędlin. Smacznego
Gosia gotujepokrojona w cienkie makaronowe nitki znakomicie w sałatkach się sprawdza. Można to zrobić nożem, jednak najwygodniej "temperówką" do warzyw. Efekt i ładny i szybki. Taka surówka jest znakomitym dodatkiem do mięs, można ją tez zjeść po protu z białym pieczywem. Polecam! składniki 2 czerwone cykorie 1 cukinia garść koperku 1 cebula czerwona 2 - 3 pomidorki cherry
Stare GaryJeden z popularniejszych sosów jednak wersji oczywiście jest wiele. W każdym razie ten domowy smakuje najlepiej. Wspaniały dodatek do mięs pieczonych i grillowanych, ale także np. do pizzy. Uwielbiam czosnek za wyrazisty smak :) Składniki: 150 ml gęstego jogurtu naturalnego łyżka majonezu łyżka śmietany pół łyżeczki octu winnego 2 ząbki czosnku pół łyżeczki cukru sól, pieprz łyżeczka posiekanego koperku Przygotowanie
Symfonia smakowaKażdy chyba lubi smak jabłuszek… chipsy jabłkowe są niezwykle smaczne i zdrowe, a moja córka je uwielbia. Jabłka można wykorzystywać do ciast, deserów, ale również jest idealnym dodatkiem do mięs, ale również pełnić element dekoracyjny. Ja uwielbiam jabłka na surowo, pamiętajmy, żeby nie obierać skórki, bo w niej znajduję się błonnik i antyoksydanty. A to można zrobić dla urody
dom-agi.plSuper jest zatrzymać smak majowych warzyw. Ja uwielbiam po prostu szparagi, jako dodatek do mięs, ale również KREM ZE SZPARAGÓW. Dlatego zamrażam to warzywo i przypominam sobie jego smak jesienią i zimą w formie kremu- polecam. Składniki na 2 porcje: pęczek białych szparagów (ew. ze słoiczka), lub zamrożone 1 szkl. bulionu 1 szkl. kremówki łyżka masła 2 żółtka mała cebula
Kuchnia Beatyminut Zjadać ciepłe :) Jeśli nie macie takich jednoosobowych naczyń to możecie zrobić w jednym dużym, a potem danie przełożyć na zwykły, głęboki talerz. Danie to może być dodatkiem do mięs albo można potratować je jako danie drugie. Moje dziecko zjadło ze smakiem :) Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comprzełożyć do małych, czystych słoików, zakręcić pokrywkami i pasteryzować 15 minut w kąpieli wodnej ( 85 C ). Konfitura ta doskonale nadaje się do nadziewania rogalików czy naleśników. Stanowi także dodatek do mięs na zimno. Smacznego
Przepisy i porady kulinarneniemieckiej.Jest to kuchnia bardzo sezonowa.Zimowa - bardzo pożywna i kaloryczna,wiele w niej różnorodnych dań mięsnych. Niemcy słyną z wyrobu pysznych kiełbas i tu króluje niepodzielnie cały rok Currywurst.Ulubionym dodatkiem do mięs są kluski,nudle oraz przepyszne spätzle. To II edycja akcji "Kuchnia niemiecka".Chętnie włączę do akcji przepisy z pogranicza Austrii i Szwajcarii,gdyż kuchnie te wzajemnie się przenikają. Czekam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!cytryny i octem balsamicznym. Po 2 - 3 min wyłączyć ogień. Włożyć do czystych słoiczków, zakręcić i odwr óci ć do góry nogami, do ostygnięcia. Konfitura jest smacznym dodatkiem do mięs, kaszanki, serów, kiełbasek . Można ją podawać na ciepło i na zimno. Z fetą po prostu to eksplozja smaków :-) Gdzie ś w połowie , wystraszyłam się, że mi nie wyjdzie
Gaździnka warzyumyte i osuszone całe listki mlecza, pokrzywy, szpinaku i podagrycznika, delikatnie wymieszać, dusić 10-15 minut, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podawać jako dodatek do mięs lub wegetariańską przekąskę
w mojej kuchnirazem, lub tylko część - zależnie od gustu) i gotujemy dosyć długo, do zgęstnienia. Mieszamy, bo sie przypala. W butelkach zawekowanych mozna trzymac całą zimę... -. Sos ten jest znakomitym dodatkiem do mięs, zwłaszcza baraniny,i do szaszłyków. Polecam, pychota
w mojej kuchniZnowu kupiłam pak choi. Podsmażona z sosem ostrygowym jest świetnym dodatkiem do mięs czy ryb. Taką kapustę przyrządzimy w przysłowiowe 5 minut. A jest naprawdę smaczna! Inspiracja był przepis z tej strony składniki ok 500g Baby Pak Choi ( 3 szt), przecięte wzdłuż na połowę 1 łyżka oleju roślinnego 2 ½ cm korzeń imbiru, obrany
Stare Garyprzyżądzona cukinia idealnie nadaje się na przytawkę lub jako dodatek do mięs. Tym farszem możemy nadziać również pieczarki, też są pyszne. Składniki: 4 cukinie 200 g fety 0,5 papryki słodkiej (czerwonej) 70 g suszonych pomidorów (ok. 10 sztuk) szczypiorek pieprz Wykonanie: Wydrążamy środek cukinii specjalną łyżeczką do drążenia kulek lub urządzeniem do wycinania gniazd nasiennych z jabłek. Paprykę
IMPRESJA SMAKUSałatka bardzo prosta i szybka w wykonaniu. Kwaskowaty posmak jabłka i ostrość pora sprawia, że idealnie pasuje jako dodatek do mięs. Składniki: 1 duże kwaśne jabłko 2 średniej wielkości pory 2 łyżki majonezu 400 ml jogurtu greckiego sól, pieprz Wykonanie: Jabłko obieramy, następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach Por kroimy w półkrążki (białe części i niewielką ilość jasno zielonej
IMPRESJA SMAKU