Świetny dodatek do mięs, szczególnie do kotletów schabowych :) Taka kapustka super smakuje też z jajkiem sadzonym. Składniki: 1 mała główka kapusty 1 duża cebula woda sól, pieprz odrobina cukru kminek siekany zielony koperek 2 łyżki mąki olej Sposób wykonania: 1. Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka i zalać niecałą szklanką wody. Dusić ok 20 minut. W razie potrzeby uzupełnić wodę
Kuchnia domowa AniIdealny jako dodatek do mięs grillowanych. Składniki: 250 ml. przecieru pomidorowego 2 łyżki miodu 1 łyżka musztardy 100 ml. koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki sosu sojowego 4 goździki 50 ml. wina czerwonego 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 1 papryka czerwona Sól,pieprz Ostra papryka Olej do smażenia Sposób przygotowania: Obraną cebulę, czosnek i oczyszczoną paprykę siekamy w bardzo drobną
Bajeczna Kuchniastir-fry (potrawa przygotowana w specyficzny sposób - smażenie z jednoczesnym, ciągłym mieszaniem) jest niesamowicie świeże, aromatyczne i chrupiące. Idealnie sprawdzi się jako danie główne lub jako dodatek do mięs. Polecam! Składniki : 1 ząbek czosnku drobno posiekany 1 łyżeczka świeżego startego imbiru 1 marchewka pokrojona w zapałki 0,5 szklanki pędów bambusa pokrojonych w zapałki 450g kiełków fasoli
Codzienne Gotowaniewyraźnie winnym miąższem, bogate w sole mineralne i witaminy. Są to owoce deserowe, mające także zastosowanie w przetwórstwie. Jabłka te są dobre do jedzenia na surowo, doskonałe jako dodatek do mięs, zwłaszcza do drobiu, wyśmienite do racuchów, nadają się też na dżemy, moszcz i do jabłecznika. „Ojciec powtarzał: Tych drzew nie ruszajcie. Te jabłonie to historia tej ziemi. To dobre
Codzienna kuchnia niecodziennaDynia marynowana na słodko jest doskonałym dodatkiem do mięs, często podaję ją jako przystawkę. Polecam. Składniki: 1 mała dynia 1 szklanka octu 2,5 szklanki cukru 2 szklanki wody kilka goździków kora cynamonu Sposób przygotowania: Dynie obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w średniej wielkości kostkę. Do większego garnka wlewamy wodę, ocet, dodajemy cukier, goździki i korę cynamonu, zagotowujemy. Na gotującą
Bajeczna KuchniaBrokuły są wyśmienitym dodatkiem do mięs oraz sałatek. Pochodzą z Włoch . Ich wartość odżywcza jest o wiele większa niż kalafiora. Po brokułowe dania z powodzeniem sięgać mogą osoby na diecie. Zielony kalafior ma bowiem naprawdę niewiele kalorii a co więcej wszystkie witaminy w brokule trudno by wymienić. Brokuł zawiera przecież pawie cały ogół możliwych mikroelementów. Udowodniono, że to właśnie
Darcia w kuchnibyć naszą własną kompozycją, sposób robienia jest na ogół taki sam, w zależności od produktów jakie do niego dodajemy. Ma kremową konsystencje, może być podawane samodzielnie lub jako dodatek do mięs. Zwykle do smażenia używa się na Pn Włoch masło, na Pd oliwę, ja wykorzystałam olej kokosowy, głównie dlatego, że zaczęłam go używać od niedawna i zakochałam się
Pause Gotowanie!byś z pierwszego tłoczenia) i podgrzewamy na niewielkim ogniu przez 10-12 minut pilnując aby czosnek się nie przypalił. Studzimy, przelewamy do szklanego pojemnika i używamy jako dodatku do mięs, warzyw, czy pieczywa. Warto zachować czosnek pozostały po smażeniu, i użyć go do zrobienia na przykład pasty
Miód i pieprzprzypaliły. Na koniec dodajemy szklankę wody i 1 opakowanie żelfixu, chilli według uznania. Konfiturę przekładamy do słoiczków i dokładnie zakręcamy. Konfitura z jarzębiny świetnie sprawdza się jako dodatek do mięs czy serów. Polecam
Kuchnia Pani Wiosnyczosnek i 5 smaków. Smażyć 3 minuty. Dodać mieszankę sosu, miodu i oleju - całość dusić ok 3 minut. tak przyrządzoną fasolkę można podać jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięs itp. Smacznego
sierotka maRysia w kuchniPizza Focaccia to rodzaj włoskiej pizzy przypominającej chleb. Można go podawać samodzielnie, ale może być też wyśmienitym dodatkiem do mięs i sałat. Składniki na ciasto: 50g świeżych drożdży szczypta cukru pół łyżeczki ziołowej soli szklanka ciepłej wody / lub mleka Wymieszałam składniki z mąką pszenną i razową. Ilość mąki to około 3 - 4 szklanki. Zagniatałam i wyrabiałam
potrawyregionalnenajczęściej pszenicy.Najpopularniejsza kasza w krajach Dalekiego Wschodu. . Świeża mięta i sok z cytryny nadają sałatce super świeżość i wyrazisty, lekki smak. Można podawać ją jako samodzielne danie lub dodatek do mięs i grilla. Składniki: około szklanki kaszy bulgur bakłażan 2-3 szt. pomidorów świeże listki mięty (około 2 łyżek) sok z jednej cytryny 1 łyżka kaparów 3 łyżki oliwy extra
potrawyregionalneWkładać do wrzącej, lekko osolonej wody i gotować 10 – 12 minut. Pamiętajmy, że knedle trochę urosną. Nie wrzucajmy ich za dużo na raz. Mają luźno pływać. Podawać jako dodatek do mięs, lub z masłem. Ja podałam z masłem, orzechami włoskimi i cukrem. zastawa
królestwo garówPieczone warzywa smakują wyśmienicie same, jako danie wegetariańskie, ale stanowią też idealny dodatek do mięs czy ryb. Podczas pieczenia wysoka temperatura wydobywa z warzyw całą słodycz, intensywny smak i aromat. Jeśli lubicie dania, które robią się same (no może prawie same) to zapiekanka warzywna to idealna propozycja. Ser feta możecie też zastąpić tofu. Do zapiekanki możecie podać dip jogurtowy
Smakowity Blog KulinarnyMoje kolejne wspaniałe odkrycie. Doskonała sałtka nadająca się jako dodatek do mięs lub jako samodzielne danie. paczka mieszanych warzyw liściastych (szpinak, rukola, rukwia wodna) mała pomarańcza marchewka 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki octu balsamicznego pół łyżeczki musztardy francuskiej sól, pieprz Przgotować sos: w miseczce wymieszać miód, ocet, musztardę i odrobinę soku z pomarańczy, doprawić do smaku solą i pieprzem
Codzienne Gotowanie