które zostały nam z obiadu. Maluszki i nie tylko będą nimi zachwyceni. Może je przyrządzić tradycyjnie bez dodatków, ale równie pysznie smakują z ziołami. Możemy zajadać je jako dodatek do mięs albo, po prostu same z różnymi sosami. Do takich kulek możemy zaangażować dzieci, uśmiech maluszków gwarantowany :) SKŁADNIKI : ok. 1 kilogram obranych ziemniaków 1 szklanka mąki pszennej
Basia w kuchnigroszkiem cieszy się w moich domu większym powodzeniem niż sama marchewka na gęsto. Preferuję jej szybką wersję i kupuję mrożone opakowanie marchewki z groszkiem, bo zazwyczaj ten dodatek do mięs wybieram wówczas, gdy nie mam czasu na przygotowywanie surówki lub pomysłu na nią. Przecież czasem trzeba sobie ułatwiać życie... Składniki: 1 opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem 1 łyżka mąki przyprawa
Czerwień i błękitobtoczyć w jajku a następnie w bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano z obu stron. Usmażone układać na ręczniku papierowym. Przed podaniem posypać listkami tymianku. Podawać jako dodatek do mięs lub innych warzyw. zastawa
królestwo garówBlueberry Corner by "jagodzianka" Kolejny świetny dodatek do mięs z grilla, owoców morza, frytek czy nachos. Mi najlepiej smakuje z burrito . Do mojej … Przeczytaj cały artykuł Post Salsa z mango pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerDzisiaj mamy dla Was coś świeżego i bardzo aromatycznego - słodkie i pikantne. Jest idealne jako dodatek do mięs i dań w stylu azjatyckim. Na blogu niebawem znajdziecie kilka sposobów na jej wykorzystanie. Składniki: ok. 700 g miąższu z pomelo, skórka starta z 2 limonek, sok wyciśnięty z 2-3 limonek, świeży imbir - wielkość kciuka, 1/2 -2/3 szklanki wody
Plate of JoyCudowny dodatek do mięs, past lub chrupiącego, grillowanego chlebka. Z grillowany czosnek ma lekko słodki smak i traci całą swoją ostrość. Pyszności. Składniki: główka polskiego czosnku Sposób przygotowania: Ząbki czosnku układamy na ruszcie i powolutku grillujemy. Nasz specjał będzie gotowy, gdy po dotknięciu będzie miękki. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytProsta do zrobienia, pyszna surówka z selera. Świetna jako dodatek do mięs. Daję dużo koperku, wtedy jest najsmaczniejsza! składniki 300 g selera pęczek koperku sok z 1 cytryny sól, pieprz 2 ząbki czosnku 250 g jogurtu greckiego 2 łyżki oliwy przygotowanie Seler obrać zetrzeć na tarce o małych oczkach - ścierałam w robocie. Przełożyć do miski wymieszać
Stare Garyhamburgery, ale równie pożywna i łatwa w przyrządzeniu. Lubiana także w Neapolu, gdzie jest znana pod nazwą panzarotti, natomiast w Palermo jako cazzilli . Doskonała jako fast food oraz dodatek do mięs i sosów. Obieramy ziemniaki, kroimy je w niewielkie sześcienne kawałki. Gotujemy, a następnie odcedzamy. Odcedzone ziemniaki musimy ugnieść, wymieszać z kilkoma łyżeczkami oliwy z oliwek i dwoma jajkami. Dodajemy
Bon Ton Italiatarce o małych otworach. Dodać do niego jajka, mąkę, szczyptę soli. Dokładnie wymieszać. Formować placuszki, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z obu stron. Podawać same lub jako dodatek do mięs..... zastawa
królestwo garówzmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować aż masa zgęstnieje. Przetrzeć przez sito. Dodać śmietanę, dokładnie wymieszać a następnie dodać zimne masło. Wymieszać. Podawać jako dodatek do mięs. *śmietanę można pominąć zastawa
królestwo garówtarce. Do ziemniaków dodać cebulę, jajka, macę, mąkę ziemniaczaną, sól. Dokładnie wyrobić. Uformować około 20 kulek -knedli. Wkładać do wrzącej osolonej wody. Gotować około 20 minut. Podawać jako dodatek do mięs i zup. Ja podałam z gulaszem z gęsich żołądków – z gęsim pipkiem . zastawa
królestwo garówwprowadzić ją do jadłospisu. Tym bardziej, że jest nie tylko zdrowa, ale także smaczna. Kasza jaglana świetnie się komponuje z daniami zarówno słonymi, jak i słodkimi. Jest wspaniałym dodatkiem do mięs, zup, czy też farszów. Kasza jaglana zapiekana w portobello niech będzie tego przykładem. Składniki: - 8 szt. portobello - 200g kaszy jaglanej - 1 jajko - 150g sera żółtego Gouda
mojewypiekiinietylkoDziś przepis na kluski śląskie. Są one rewelacyjnym dodatkiem do mięs, sosów a również podawane samodzielnie polane smalcem i smażonym boczkiem. Składniki: 500 g ziemniaków 1 jajko mąka ziemniaczana (objętość ¼ przeciśniętych przez praskę ziemniaków) Wykonanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, ostudzić i obrać. Ziemniaki przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Ziemniaki przełożyć do miski lub na stolnicę. Odłożyć ¼ ziemniaków
Mama Gotujerazem cząsteczka Francji, Może służyć jako dodatek do mięs Ja jem jako samodzielny posiłek. Czytaj więcej
Pasja tworzenia