dodatki do mięs - 1254 przepisów (strona:16/84)

Dymka smażona 100

żółtka. Oprószyć każdą cebulkę mąką, obtoczyć w jajku a następnie w bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano z obu stron. Usmażone układać na ręczniku papierowym. Podawać jako dodatek do mięs lub innych warzyw. zastawa

królestwo garów
Domowe ziemniaczane kulki alternatywa dla frytek 9126

które zostały nam z obiadu. Maluszki i nie tylko będą nimi zachwyceni. Może je przyrządzić tradycyjnie bez dodatków, ale równie pysznie smakują z ziołami. Możemy zajadać je jako dodatek do mięs albo, po prostu same z różnymi sosami. Do takich kulek możemy zaangażować dzieci, uśmiech maluszków gwarantowany :) SKŁADNIKI : ok. 1 kilogram obranych ziemniaków  1 szklanka mąki pszennej

Basia w kuchni
Marchewka z groszkiem 76

groszkiem cieszy się w moich domu większym powodzeniem niż sama marchewka na gęsto. Preferuję jej szybką wersję i kupuję mrożone opakowanie marchewki z groszkiem, bo zazwyczaj ten dodatek do mięs wybieram wówczas, gdy nie mam czasu na przygotowywanie surówki lub pomysłu na nią. Przecież czasem trzeba sobie ułatwiać życie... Składniki: 1 opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem 1 łyżka mąki przyprawa

Czerwień i błękit
Pomidory smażone 94

obtoczyć w jajku a następnie w bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano z obu stron. Usmażone układać na ręczniku papierowym. Przed podaniem posypać listkami tymianku. Podawać jako dodatek do mięs lub innych warzyw.   zastawa

królestwo garów
Salsa z mango 103

Blueberry Corner by "jagodzianka" Kolejny świetny dodatek do mięs z grilla, owoców morza, frytek czy nachos. Mi najlepiej smakuje z burrito . Do mojej … Przeczytaj cały artykuł Post Salsa z mango pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
"Marmolada" z pomelo, chili, imbiru i świeżych ziół 128

Dzisiaj mamy dla Was coś świeżego i bardzo aromatycznego - słodkie i pikantne. Jest idealne jako dodatek do mięs i dań w stylu azjatyckim. Na blogu niebawem znajdziecie kilka sposobów na jej wykorzystanie. Składniki: ok. 700 g miąższu z pomelo, skórka starta z 2 limonek, sok wyciśnięty z 2-3 limonek, świeży imbir - wielkość kciuka, 1/2 -2/3 szklanki wody

Plate of Joy
Grillowany czosnek 93

Cudowny dodatek do mięs, past lub chrupiącego, grillowanego chlebka. Z grillowany czosnek ma lekko słodki smak i traci całą swoją ostrość. Pyszności. Składniki: główka polskiego czosnku Sposób przygotowania: Ząbki czosnku układamy na ruszcie i powolutku grillujemy. Nasz specjał będzie gotowy, gdy po dotknięciu będzie miękki. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
surówka z selera 163

Prosta do zrobienia, pyszna surówka z selera. Świetna jako dodatek do mięs. Daję dużo koperku, wtedy jest najsmaczniejsza! składniki 300 g selera pęczek koperku sok z 1 cytryny sól, pieprz 2 ząbki czosnku 250 g jogurtu greckiego 2 łyżki oliwy przygotowanie Seler obrać  zetrzeć na tarce o małych oczkach - ścierałam w robocie. Przełożyć do miski wymieszać

Stare Gary
Przepis na sycylijski przysmak – crocchè 153

hamburgery, ale równie pożywna i łatwa w przyrządzeniu. Lubiana także w Neapolu, gdzie jest znana pod nazwą panzarotti, natomiast w Palermo jako cazzilli . Doskonała jako fast food oraz dodatek do mięs i sosów. Obieramy ziemniaki, kroimy je w niewielkie sześcienne kawałki. Gotujemy, a następnie odcedzamy. Odcedzone ziemniaki musimy ugnieść, wymieszać z kilkoma łyżeczkami oliwy z oliwek i dwoma jajkami. Dodajemy

Bon Ton Italia
Placki z pasternaku 153

tarce o małych otworach. Dodać do niego jajka, mąkę, szczyptę soli. Dokładnie wymieszać. Formować placuszki, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z obu stron. Podawać same lub jako dodatek do mięs.....   zastawa

królestwo garów
Puree z skorzonery / wężymorda 110

zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować aż masa zgęstnieje. Przetrzeć przez sito.    Dodać śmietanę, dokładnie wymieszać a następnie dodać zimne masło. Wymieszać. Podawać jako dodatek do mięs.   *śmietanę można pominąć   zastawa

królestwo garów
Knedle ziemniaczane - knaidlach 119

tarce. Do ziemniaków dodać cebulę, jajka, macę, mąkę ziemniaczaną, sól. Dokładnie wyrobić. Uformować około 20 kulek -knedli. Wkładać do wrzącej osolonej wody. Gotować około 20 minut. Podawać jako dodatek do mięs i zup. Ja podałam z gulaszem z gęsich żołądków – z gęsim pipkiem . zastawa

królestwo garów
Przekąska – Kasza jaglana zapiekana w portobello 145

wprowadzić ją do jadłospisu. Tym bardziej, że jest nie tylko zdrowa, ale także smaczna. Kasza jaglana świetnie się komponuje z daniami zarówno słonymi, jak i słodkimi. Jest wspaniałym dodatkiem do mięs, zup, czy też farszów. Kasza jaglana zapiekana w portobello niech będzie tego przykładem.     Składniki: - 8 szt. portobello - 200g kaszy jaglanej - 1 jajko - 150g sera żółtego Gouda

mojewypiekiinietylko
Kluski śląskie 163

Dziś przepis na kluski śląskie. Są one rewelacyjnym dodatkiem do mięs, sosów a również podawane samodzielnie polane smalcem i smażonym boczkiem. Składniki: 500 g ziemniaków 1 jajko mąka ziemniaczana (objętość ¼ przeciśniętych przez praskę ziemniaków) Wykonanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, ostudzić i obrać. Ziemniaki przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Ziemniaki przełożyć do miski lub na stolnicę. Odłożyć ¼ ziemniaków

Mama Gotuje

Proponowane wyszukiwania