Dzisiaj mam propozycję na ziemniaki z grilla. Tak przygotowane ziemniaczki smakują jak frytki domowej roboty. Są idealnym dodatkiem do mięs z grilla. W szczególności do skrzydełek lub pałek z kurczaka . Jeśli zadbamy o podanie lekkiej, wiosenno - letniej sałatki, zwykły grill zamieni się w grillową ucztę. Składniki: młode, małe ziemniaki - 6 sztuk to porcja dla 1 osoby olej rzepakowy sól
Smak mojego domuDzień dobry :) Dziś mam dla Was smaczny dodatek do mięs lub np krakersów. Ostatnio uczestniczyłam w otwarciu Gabinetu Corium w Siewierzu i specjalnie dla nich przygotowałam drobne przekąski a w nich między innymi krakersy pastą z suszonych pomidorów. Wypróbujcie koniecznie ! - słoiczek suszonych pomidorów - 2 duże ząbki czosnku - połówka cytryny - pieprz, sól dla smaku Suszone pomidory odsączamy
dlaSmaQSmakuje wyśmienicie na pizzy, hot dogach, sałatkach, suchych przekąskach, jako dodatek do mięs czy warzyw. Można go użyć jako sos do gołąbków, makaronu, czy też do domowych zapiekanek. Jest uniwersalny, szybko się wykonuje i smakuje bardzo dobrze. Chyba każdy go lubi:) Polecam i życzę smacznego:) Składniki: 2 duże i dojrzałe pomidory pół szklanki passaty 1 duża cebula 1 ząbek czosnku
Zasmakuj Kuchnitatarski jest przepysznym dodatkiem do mięs, przekąsek czy nawet kanapek. Ten domowy jest po prostu wspaniały, warto przygotować go na nadchodzące grillowanie. Składniki: 200g majonezu 3 łyżki śmietany 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka chrzanu 2 jajka ugotowane na twardo 1 mała cebula pół szklanki marynowanych pieczarek 4 ostre ogórki piri piri 1 łyżeczka cukru Majonez mieszamy ze śmietaną, ugotowanym żółtkami
Gotowanie i blogowanieWykonanie: Do ugotowanej ciecierzycy dodać posiekane suszone pomidory, świeżą bazylię, oliwki oraz przyprawy. Skropić oliwą i sokiem z cytryny. Sprawdza się jako przekąska, przystawka, jak również dodatek do mięs
Wino Francja Kuchniadania obiadowego czy to grilla. Tak powstał pomysł na te warzywa. Warzywa pieczone z sosem, nie wymagają dużego nakładu pracy a ich smak miło zaskakuje. Sprawdzą się jako dodatek do mięs. Ponieważ można modyfikować ich skład, można dodać do nich podgotowane wcześniej ziemniaki i zupełnie pominąć je w czasie przygotowywania obiadu, a jedynie podać do obiadu taki miks warzywny
Mieszam w Garnkuskusili się na "zakazany owoc", jabłko dzisiaj jest traktowane jako afrodyzjak. A w kuchni wykorzystujemy je na wiele sposobów: pieczemy pyszne szarlotki, dodajemy do deserów, niekiedy stają się dodatkami do mięs. Lubimy je. A w tym roku, przez niebezpieczne zamieszanie polityczne blisko naszej wschodniej granicy, będziemy ich mieć pod dostatkiem. Ze względu na embargo, polskie jabłka zostaną w Polsce
W mojej kuchniminut. Chlebek naan jest smaczny, chrupiący na brzegach, a w środku miękki. Jego największą zaletą jest ogrom możliwości i przepisów jakie przed nami otwiera. Zastosujemy go jako dodatek do mięs, sałatek, zup, sosów, dipów lub wykorzystamy jako pizze lub naleśnika. Przyprawiając go np. czosnkiem lub curry, nadamy mu dodatkowego charakteru. Mam na niego tysiące pomysłów, a i tak najczęściej znika
PaleoLifeĆwikła z chrzanem stanowi doskonały dodatek do mięs lub wędlin. Składniki: 1 kilogram buraków czerwonych 2-3 korzenie chrzanu Sól, cukier Sok z cytryny Sposób przygotowania: Buraki myjemy nie obierając ich przekładamy do garnka zalewamy wodą, gotujemy do miękkości. Ostudzone obieramy, ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach, przekładamy na sitko i odsączamy z nadmiaru soku. Chrzan obieramy, ścieramy
Bajeczna KuchniaŚwietna surówka obiadowa jako dodatek do mięs czy ryb. Składniki: pół główki czerwonej kapusty lub jedna mała jabłko cytryna sól Kapustę obieramy z wierzchnich liści, kroimy na ćwiartki i ścieramy na tarce do warzyw. Na drobniejszej tarce ścieramy obrane ze skórki jabłuszko. Sałatkę doprawiamy solą i sokiem z cytryny. Smacznego
prawdziwe jedzenieŻurawina pojawia się późną jesienią i jest z nami do świąt, często będąc ich nieodłącznym dodatkiem. Kojarzy się głównie jako dodatek do mięs,galaretek albo soków, ja wykorzystałam ją w nietypowym przepisie, złamałam nią słodycz śmietankowych wafli. Świeża żurawina jest dość kwaśna, ale połączenie jej ze słodkim kremem śmietankowym wychodzi idealnie. Jeszcze lepiej będzie jeśli użyjemy żurawiny mrożonej (pozbędziemy
Bon appetit mon amielubią smak cebuli :) To doskonały, prosty dodatek do mięs i kanapek. Składniki : czerwona cebula - około 40 dag 2 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżeczki cukru trzcinowego około 100 ml czerwonego wytrawnego wina 20 ml octu balsamicznego, ja dodałam
Proste PotrawyKasza jaglana to źródło białka i węglowodanów. Idealna w diecie bezglutenowej, jest również świetnym składnikiem śniadań, deserów, czy dodatkiem do mięs. Gruszkowiec nie jest typowym deserem, ponieważ można go z przyjemnością zjeść na śniadanie, czy kolację. Nie jest zbytnio słodki ( do kaszy nie dodałam cukru), ale ma delikatny posmak miodu. Opcją dla smakoszy słodkości jest dodatkowe dosłodzenie miodem. Spróbujcie
ChilliJemyPyszne i ostre ziemniaczki. Smakują wspaniale same jak i również jako dodatek do mięs czy innych warzyw. Składniki: 1kg ziemniaków w mundurkach 50ml oliwy 2 łyżeczki koncentratu curry od Proeco 1 łyżeczka musztardy piripiri od Proeco 2 łyżki ziół prowansalskich szczypta kruszonego chilli Ziemniaki dokładnie myjemy, kroimy na cztery części i gotujemy. Powinny być al dente. Odcedzamy i płuczemy
Gotowanie i blogowaniezjedli, ale tak naprawdę nie wiecie co. Ta sałatka jest idealna na takie właśnie chwile:-) Ostatnio dostałam przepis na mega łatwą w wykonaniu sałatkę, idealną na kolację, jako dodatek do mięs lub po prostu na jakąś domówkę. Autorką tego przepisu jest Monika F. Dziękuję za super prostą i smaczną sałatkę:-) Składniki: 1/2 op. świeżego szpinaku 2 - 3 garście słonecznika (prażonego
IMPRESJA SMAKU