I znów pędzimy do palącej słońcem Hiszpanii. Tym razem będziemy tam zajadać jedno z dań narodowych, a mianowicie Tortillę de papas. Tortilla ziemniaczana tak jak już mówiłam jest daniem narodowym Hiszpanii – najbardziej popularnym wśród turystów. Jest to omlet z ziemniakami , którego tradycja sięga kilku wieków i który występuje w jednej z najważniejszych książek kucharskich Hiszpanii – Arte de cocina y pastaleria. Z biegiem lat przepis na Tortillę ewoluował i zaczęto do niej dodawać coraz to inn... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...http://ostra-na-slodko.pl/