cebulą rozłożyć na cieście posypać startym serem mozzarella, piekarnik elektryczny nagrzany na 220C, grzanie góra/dół, piec pizzę około 30-35 minut, kroić ciut przestudzoną - na szybki obiad dobra pizza............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiętylko dlatego, że osoba z WZJG u mnie w domu, nie toleruje pomidorków. Pasztet kochają również dzieci! Jest prosty i świąteczny nawet, stąd podaje ten przepis jak najszybciej. Dobry, lekki, leczniczy. WZJG to paskudna choroba, nie wiem do czego ją przyrównać. Potrafi wywrócić całą kuchnie do góry nogami. Do dzieła zatem pasztet jest rewelacyjny, będzie Wam trudno opanować się
Z Kuchni Do Kuchniabsolutnie najlepsze moje brownie, do tego robi się je błyskawicznie, a jeżeli dodacie dodatkowo do niego opakowanie przyprawy korzennej do pierników i śmiało może zastąpić piernik na święta! Będzie dobre tydzień po warunkiem odpowiedniego przechowywania, czyli przykryć je najlepiej folą aluminiową aby nie wyschło, przez pierwsze 2-3 dni można trzymać nawet na blacie kuchennym a nie w lodówce. Składniki
greenscarfskórką pomarańczową. S. to ulubiony przysmak przyrządzany na święta w każdej polskiej rodzinie. Susz owocowy - mieszanka różnych suszonych owoców (jabłka, śliwki, morele, gruszki) używana w kuchni w okresie zimowym. Dobry s.o. powinien być elastyczny (nie łamiący się), o jasnym zabarwieniu (jabłka, gruszki), nie przypalony. Strucla - słodkie pieczywo drożdżowe w kształcie podłużnej bułki, zwykle nadziewane makiem, marmoladą, masą orzechową i lukrowane
Tradycyjna Kuchniajuż się poprawiam i dziele się nim z Wami. Jest to typowa warstwowa sałatka, która wyróżnia się brakiem jakichkolwiek przypraw. Jedyne na co trzeba zwrócić uwagę, to składniki naprawdę dobrej jakości, ponieważ to one odpowiadają za smak całości. Masło zamrozić. Jajka ugotować na twardo, białka oddzielić od żółtek. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach. Cebulę posiekać
Świat Domowej Kuchnipush({}); Nie każdy lubi podroby. Ja uwielbiam ☺ Wymyśliłam taki zamiennik dla flaczków. Bardzo przyzwoicie smakuje. Dla tych, którzy nie lubią zapachu i smaku tradycyjnych flaków może to być dobra alternatywa. Na nadchodzące święta potrawa idealna 👌 Można przygotować dwa dni wcześniej i wtedy jest najlepsza, później wystarczy tylko podgrzać. Polecam ! Składniki: -1 kg żołądków drobiowych -1 ćwiartka
Kulinarne przemysleniaOrzeźwiająca, delikatna surówka z fenkuła. Bardzo dobry dodatek do obiadu lub do wszelkich wędlin. Mało składników a efekt naprawdę smaczny. Kiedy za oknem panuje ponurość, taka kolorowa, lekko anyżkowa surówka, może nam poprawić humor. Polecam! A tu inne sałatki i surówki z fenkułem: - Fenkuł i czerwone pomarańcze - sałatka - Sałatka z fenkułem, łososiem i truskawkami - Turecka sałatka
Stare Garyzdecydowanie za mało jemy ryb w naszym domu. A takich dobrych to już w ogóle... Dlatego gdy ostatnio kupiłam pstrąga tęczowego, musiałam go potraktować specjalnie, a nie jak zazwyczaj- w bułce tartej.Co prawda nie sądziłam, że ma tyle ości, ale łatwo się je usuwa pęsetą i nie ma konieczności szukania ich między zębami w trakcie jedzenia :) Składniki: 2 filety pstrąga
Kuchnia w czekoladzierukolą. Bardzo lubię takie obiady, które nie wymagają od nas zbyt dużo czasu i wysiłku, które robi się szybko, sprawnie, a jak spróbujemy mamy efekt WOW, jakie to dobre. Tak to zdecydowanie moje ulubione szybkie obiadki! Obiad w 15 minut SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB: - 2 porcje makaronu żytniego - 1 filet z kurczaka - 10-12 pomidorków papryczkowych lub koktajlowych
SMYKWKUCHNIbicie serca, a C. przyciągnął do kuchni. Usiedliśmy przy stole, i wgapieni w szybkę, czekaliśmy niecierpliwie. Pierwsze sztuki poparzyły nam palce i języki, ale było warto. Jakie one są dobre! Intensywne, kruchutkie, no po prostu idealne! Musicie je upiec. No naprawdę musicie ! Kawowe pepperkakor Składniki: (na około 110 sztuk) 150 g melasy 115 g masła 100 g cukru
Pożeraczka, czyli raz adobrzepatelnię pierogi i mamy rozgrzewające jedzenie w oka mgnieniu. Pierogi z kapustą i grzybami to też obowiązkowa pozycja na wigilijnym stole. Zachęcam do ich samodzielnego zrobienia, bo ciężko kupić dobre pierogi z kapustą i grzybami. Nie wiem, czy wynika to z dość wysokiej ceny grzybów suszonych czy z wyniesionych z domu smaków. Zawsze w kupnych pierogach mi czegoś brakuje
Mieszam w Garnkucukru i chemii. Przygotowanie skórki jest bardzo proste. Nie ma potrzeby mozolnego ścinania białego albedo, ponieważ szkoda się go pozbywać. Ma właściwości odchudzające, świetnie wpływa na trawienie, to dobre źródło pektyn i antyoksydantów i witaminy P. Goryczkę łatwo usuniesz poprzez moczenie i odlanie pierwszej wody z gotowania. Najważniejszy jest oczywiście zakup pomarańczy z upraw ekologicznych, nie poraktowanych chemią! Skórki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Marynowane śledzie z papryką i rozmarynem ze zdjęcia zrobiłam w zeszłym roku na Wigilię, ale nie było czasu aby wstawić przepis i zdjęcia na blogu. Tak dobrych marynowanych śledzi nie zrobiłam jeszcze nigdy, a pracy przy nich nie było w zasadzie wcale. Wystarczyło tylko pokroić na paski odmoczone w wodzie solone śledzie, a marynowaną paprykę i cebulę pokroić w kostkę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępomarańczami. Prawdziwa rozkosz dla podniebienia. 2 białka z niewielkich jajek 100 g drobnego cukru ( nie cukru pudru) szczypta soli 250 g mascarpone łyżka konfitury pomarańczowej łyżeczka cynamonu łyżeczka dobrej kawy rozpuszczalnej pomarańcza łyżeczka miodu cynamonowego Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Gdy będą już prawie sztywne zwiększamy obroty miksera na maxa i powoli dosypujemy
Mienta bloguzyskałem 110 pierogów. (Pierogi można zamrażać, później wyciągamy czekamy aż rozmarzną obsmażamy z boczkiem i cebulką. Smacznego!) Odważamy 0,5kg ugotowanych ziemniaków. Odważamy 0,5kg sera białego (wybrać ser dobrej jakości od niego zależy smak pierogów) Ziemniaki mielimy na przemian z serem maszynką, duże oczko. Po zmieleniu do całości dodajemy zeszkloną cebulkę ze skwarkami doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie
Sprawdzone przepisy kulinarne