Racuchy z jabłkami to doskonała propozycja, zarówno na kolację, obiad a nawet na śniadanie. Dzięki zastąpieniu drożdży proszkiem wykonujemy je błyskawicznie, a są równie dobre jak te na drożdżach. Składniki: 1 jajko 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki 3 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 duże jabłko olej do smażenia Jabłko obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Jajko
Słodka Kraina Wypiekówolejem. W Polsce nadal jest niezbyt popularna, a wykorzystywana głównie jako barwnik do masła, sałatek i ryżu. Uwzględnianie jej w codziennej diecie jest najprostszym sposobem, aby cieszyć się dobrym zdrowiem. źródło : tutaj
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!prostu bułkę tartą. W przypadku tej ostatniej wskazane jest, aby przygotowywać ją samemu w domu – taka będzie zdecydowanie najlepszej jakości, poza tym masz pewność, że używasz pieczywa dobrej jakości – możesz na przykład zmielić tylko pełnoziarniste. I jeszcze jedna ważna rzecz – kiedy łączysz warzywne składniki z bułką tartą, musisz poświęcić trochę czasu na mieszanie – nie chodzi tylko o to, aby składniki
Roślinna - blog wegańskicele.... Fajne jest to, że otaczający nas ludzie mogą być dla nas inspiracją do takich zmian :) W Zawierciu, na które wszyscy narzekają także można rozkręcać biznes ! Wystarczy mieć dobry pomysł ! I o takim pomyśle chce Wam teraz napisać :) Lollipop Events https://www.facebook.com/LOLLIPOPEVENTS.ZAWIERCIE?fref=ts - to firma z Zawiercia, która zajmuje się organizowaniem tzw. candy barów. Pierwszy
dlaSmaQSprawdzona receptura rodzinna Przepis na pasztet mam zapożyczony od mojej Rodzicielki, która z kolei pozyskała go od starszego pokolenia. Pasztet wychodzi tak dobry, że receptura jest w naszej rodzinie już bardzo długo. Porcję pasztetu zawsze przygotowuje się u nas dość słuszną. Jemy go zwykle całkiem długo, gdyż nawet po tygodniu w lodówce jest nadal rewelacyjny w smaku. Nadmiar można
Grunt to przepis!Kilka słoików takiej bazy do przygotowania leczo zimową porą koniecznie musi znaleźć się w mojej spiżarni. W razie nagłej konieczności wyczarowania obiadu w kwadrans, wystarczy podsmażyć cebulkę z dobrą kiełbasą (lub kurczakiem), wrzucić zawartość słoika, zagotować i już. Jeśli ktoś nie lubi z mięskiem polecam dodać np. duszone pieczarki:) Pysznie, zdrowo i bez konserwantów:) *** Chyba sobie jeden
Maślane ciasteczkokażdym dniem zastanawiam się, czy fizjoterapia to faktycznie kierunek dla mnie. Jak na razie nie czuję do tego pociągu jak kiedyś. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie wrócę na "dobrą" drogę i wszystko wróci do normy. Oby to było tylko chwilowe załamanie. W końcu jesienna chandra, krótsze dnie, dużo nauki może sprawiać takie wrażenie. Póki co, trzeba spiąć pośladki
Be Fit Be Strongroku, mam mnóstwo! Poza tym zbliża się też Halloween. Wiem, że nie jest to popularne w Polsce święto, ale ja je lubię. Zresztą - każda okazja do świętowania jest dobra, prawda? A pieczenie sernika z pajęczyną czy wycinanie dyni to naprawdę ogromna frajda. Na początek mam jednak coś mniej oczywistego, co jednak świetnie się sprawdzi, jeśli urządzacie przyjęcie dla dorosłych. Dyniowy
Pożeraczka, czyli raz adobrzeczerstwa) + mleko do namoczenia 1 średnia cebula 1 łyżeczka soli 1/2 bułka tarta olej do smażenia * jeśli mamy maszynkę do mielenia mięsa doradzam samemu je przygotować, jeśli nie wybierzcie dobre (już zmielone) mięso w sklepie; można użyć oczywiście innych zestawień/rodzajów mięs Przygotowanie: Bułkę wkładamy np. do głębokiego talerza i zalewamy mlekiem, odstawiamy do namoczenia. Cebulę obieramy i drobno
Słodkie okruszkidyniami przecież przepadam!). Wakacyjne czytelnicze rozleniwienie ustąpiło jak ręką odjął ; najprzyjemniejszy sposób na spędzenie wieczoru to, już po kąpieli, usadowienie się na kanapie, pod ulubionym, fioletowym kocem, z dobrą książką w dłoni. Wczoraj sięgnęłam po dwutomową cegłę - zobaczymy, na jak długo starczy... A w dzień? W dzień udaję, że to jeszcze lato, słoneczne i przyjemne. Bo kto mi zabroni...? Tymczasem
Pożeraczka, czyli raz adobrzesyrop, ¼ szklanki do ustabilizowania ubitych białek – jak w klasycznej bezie. 230g masła Prawdziwego, o przynajmniej 82% zawartości tłuszczu. Żadna Kasia, Rama, Planta czy inne sztuczności. Weźcie naprawdę dobre masło bo od niego zależy ostateczny smak i konsystencja. Masło musi mieć temperaturę pokojową i powinno być pokrojone w mniejsze kawałki. Musi być naprawdę bardzo, bardzo miękkie, takie do rozsmarowania palcem
Karo in the Kitchenurodzinowe menu :) Kilka słów o samym lokalu. Restauracja ta leży na Szlaku Kulinarnym Centrum Gdyni . Inicjatywa ta, to w dużym skrócie: "pomysł promujący zwiedzanie miasta w bliskiej relacji z dobrą kuchnią" . Jak sami o sobie piszą: "Lokale na szlaku to przede wszystkim restauracje o Gdyńskim rodowodzie, podobnie jak sama Gdynia zrodzone z "morza i marzeń". Dla właścicieli stanowią prawdziwą
Grunt to przepis!Dzień dobry, Z tego zlecenia szczególnie ucieszył się mój Mąż, prawdziwy smakosz dań z owoców morza. Ja po raz pierwszy miałam w rękach modne przegrzebki, znane mi dotąd tylko z programów kulinarnych z Gordonem Ramsay'em. Odkryłam również jakimi wdzięcznymi obiektami fotograficznymi są frutti di mare , szczególnie czarne muszle muli i wielobarwne muszle sercówek. Nie miałam dużo czasu, dlatego
Chilli Czosnek i Oliwapokrój, ser i marchewkę- zetrzyj na dużych oczkach. Dodaj sól, liście kolendry i sos. Wymieszaj i podaj. U mnie piękny półmisek od Porcelana Bogucice Taka sałatka właściwie to dobry pomysł na ... zdrową przekąskę
Z Kuchni Do Kuchni