dobrego - 1500 przepisów (strona:37/100)

Buleczki, Marchewkowe Slimaczki i Uciekajacych dni pare, Slodki Czwartek odc.88 238

czas. W weekend koncert Męskiego Grania, w tym tygodniu wizyta w Ogrodzie by złożyć podanie o powrót z wychowawczego, dziwnie pojawiać się tam po 4 latach niebytu... Wracam na dobre 7go września, na szczęście już po emocjach  związanych z rozpoczęciem drugiej klasy Córci i Synciowego przedszkolnego roku. Z racji tego, że od września żywić się będziemy z Córcia głównie

Dzieje kuchennej Wiewióry
DOMOWY SOK MALINOWY 213

cukier.Przelewamy gorący sok przez sitko,wlewamy do butelek lub słoiczków.Odwracamy do góry dnem,odstawiamy do zamknięcia.Wlewając gorący sok juz go potem wbutelkach nie wekuję.Pozostały miąższ jestst dobry na kompot lub jako dodatek np do białego sera.Mozna go tez zawekowac

Z Majeczką w kuchni
Otrębowa tarta z czekoladowym budyniem jaglanym i owocami leśnymi 306

ładnie pożegnać, gdyż dopiero w poniedziałek 31.08 znów Was uraczę jakimś smakołykiem, to aż 1,5 tygodnia, więc muszę osłodzić tę rozłąkę jakąś słodkością, więc może ciasto? Tak, to dobry pomysł. Skoro nasze owoce leśne powoli się kończą, coraz mniej ich na straganach, w warzywniakach, trzeba z nich korzystać póki jeszcze są! Owszem, już o tej porze maliny powoli tracą

Be Fit Be Strong
Zupa krem z kurek z koperkiem (wegańska) 262

powrocie może ich już nie być.. To jest straszne! Termin tego obozu jest ni w pięć ni w dziewięć :( Wczoraj całą trójeczką byliśmy na corocznym spotkaniu z naszymi dobrymi znajomymi z Katowic, których poznałyśmy z mamą x lat temu w Grecji. To piękne, że mimo tylu kilometrów cały czas utrzymujemy kontakt!  A dziś przepis na kolejną prostą zupkę

Be Fit Be Strong
Szpiglasowy Wierch 2172m npm, Szpiglasowa Przełęcz 110

podróży Szpiglasowy Wierch ;-))) Po lewej stronie Czarny Staw, w dole Morskie Oko, rzadko w ten sposób fotografowane ;-))) Piknie! Na Szpiglasowej ;-))) Schodzimy w dół ;-)))) Mega widoki, polecam każdemu z dobrą kondycją

SMYKWKUCHNI
Burgery z bakłażanem w orzechowej panierce i tzatziki 212

Dzień dobry, Dziś mam dla Was przepis na wegetariańskie burgery, w których kotleta zastąpiłam pysznym bakłażanem przygotowanym w panierce z orzechów włoskich i parmezanu. Złociste plastry, miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz, smakują świetnie w towarzystwie bułeczki, świeżych warzyw i niezawodnego  sosu tzatziki , na który przepis podałam Wam w sobotę. Bakłażany, dzięki swojej mięsistej konsystencji, świetnie zastępują mięso

Chilli Czosnek i Oliwa
bezglutenowe i wegańskie pierogi z jagodami 260

obaw miałam w głowie. Jednak tak źle nie było ;) Ciasto bezglutenowe różni się od pszennego - muszę przyznać. Ale jeśli wiemy jak sie z nim obchodzić można zrobić na prawdę dobre pierogi ;) Z własnych obserwacji już trochę wywnioskowałam więc tą wiedzą podzielę się z Wami: -nieuzywane w danej chwili ciasto trzeba szczelnie owinąć folią spożywczą -nie powinno się podsypywać mąką, ponieważ

chili & sugar
Dlaczego diety cud to zło? 211

Myślę, że należy Wam się kilka słów wyjaśnienia.  Po pierwsze i NAJWAŻNIEJSZE diety nie zmieniają podejścia do odżywiania! Nie uczą nas, dlaczego dany produkt jest zły, a inny dobry. Nie uczą jak czytać etykiety, jak wybierać te najlepsze i najbardziej odżywcze pokarmy, jak dbać o ciągłe dostarczanie organizmowi najlepszego paliwa. Wyrobienie zdrowych nawyków to podstawa, bez tego daleko

Powiedz dietom nie
Koktajl nektarynkowo- miodowy 183

Wyszło pysznie. Składniki: 2 szklanki mleka łyżka miodu ( kto lubi bardziej słodkie można dać 2 łyżki) 6 nektarynek sok z połowy cytryny Sposób przygotowania: Z podanych składników wyszedł mi dobry litr koktajlu. Nektarynki umyć, obrać ze skórek, przepołowić, wyciągnąć pestki. Zmiksować wszystko w malakserze, schłodzić. Można dodać kostki lodu do szklanki. Smacznego

na moim stole...
Niemieckie słodycze - jakość i niezapomniany smak 200

landrynki. Niemieccy producenci uwielbiają nadziewać swoje produkty - słodkie soki, kokosowe nadzienia, rozpływający się w ustach karmel - to synonimy jakości i urozmaicenia. Jednak miłośnicy bardziej klasycznych, prostych smaków także mam dobre nowiny - niemieckie słodkości słyną również z prostych i pysznych produktów, jak zwykła biała lub ciemna czekolada. Co sprawia, że w Polsce i wielu innych krajach niemieckie słodycze zdobywają coraz

Cynamonowe szczęście
Flatbread z patelni 157

ostatnim przepisie na proziaki , ktore były tak dobre, że zjadałam kilka sztuk na cieplo, nabrałam ochoty na inne tego rodzaju pieczywo z patelni. Szukałam i znalazłam przepis u Malwiny z bloga Filozofia smaku .  Miałam pod ręką maślankę, więc zamiast jogurtu greckiego, jak w przepisie Malwiny, wykorzystałam to co mam. Zamiast sody dodałam proszek do pieczenia. Od siebie dodałam słodką

Moja smaczna kuchnia
Smoothie Truskawkowo - Arbuzowe 159

pysznie i szybko i orzeźwiająco. Czego chcieć więcej. Ja oprócz tego nie chcę niczego dziś :) Nawet nie wiem, czy jest sens pisać przepis na tak oczywisty napój. Hmm, dobra napiszę kilka słów, tak żeby kogoś natchnąć, na bardzo smaczne połączenie. Składniki: truskawki arbuz Wykonanie: Ile czego i jak? Ile macie tyle wrzućcie do blendera. Albo jak lubicie, albo pół

Blondynka Gotuje
Bezglutenowy tort z bitą śmietaną i owocami leśnymi 197

być bezglutenowy. Trochę miałam obawy, bo postanowiłam nie szukać idealnego przepisu, tylko w moim ulubionym biszkopcie mąkę pszenną postanowiłam zastąpić maką bezglutenową i powiem wam, że to był bardzo dobry pomysł. biszkopt 0,5 szkl maki bezglutenowej 6 jajek 0,5 szkl

Polska Zupa
„W poszukiwaniu istoty czasu” Ruth Ozeki 160

Przemogłam się, i doczytałam ostatnie strony. Mam cos takiego, że bardzo trudno rozstać mi się z dobrą powieścią, nie chce żeby się skończyła, więc często zostawiam kilka ostatnich stron, jakbym miała nadzieję, że następnym razem gdy otworze książkę będzie cos dopisane. Zupełnie jak Ruth, jedna z bohaterek książki.   Niesamowita powieść, w której przeplatają się ze sobą dwie narracje: nastolatki

greenscarf
Pasta serowa z łososiem. 191

wiecie uwielbiam łososia pod każdą postacią. W upalne dni na śniadanie,dobra pasta do kanapki to skarb. Lubię pasty, oczywiście te, które sama przygotuję - nie ze sklepowej półki. Proponuję dziś serową pastę z łososiem. SKŁADNIKI: 100 g wędzonego łososia atlantyckiego 250 g serka śmietankowego 2 łyżki drobno posiekanego koperku lub szczypiorku 1/4 łyżeczki skórki startej z cytryny 1 łyżeczka soku

Kuchnia Beaty