czas. W weekend koncert Męskiego Grania, w tym tygodniu wizyta w Ogrodzie by złożyć podanie o powrót z wychowawczego, dziwnie pojawiać się tam po 4 latach niebytu... Wracam na dobre 7go września, na szczęście już po emocjach związanych z rozpoczęciem drugiej klasy Córci i Synciowego przedszkolnego roku. Z racji tego, że od września żywić się będziemy z Córcia głównie
Dzieje kuchennej Wiewiórycukier.Przelewamy gorący sok przez sitko,wlewamy do butelek lub słoiczków.Odwracamy do góry dnem,odstawiamy do zamknięcia.Wlewając gorący sok juz go potem wbutelkach nie wekuję.Pozostały miąższ jestst dobry na kompot lub jako dodatek np do białego sera.Mozna go tez zawekowac
Z Majeczką w kuchniładnie pożegnać, gdyż dopiero w poniedziałek 31.08 znów Was uraczę jakimś smakołykiem, to aż 1,5 tygodnia, więc muszę osłodzić tę rozłąkę jakąś słodkością, więc może ciasto? Tak, to dobry pomysł. Skoro nasze owoce leśne powoli się kończą, coraz mniej ich na straganach, w warzywniakach, trzeba z nich korzystać póki jeszcze są! Owszem, już o tej porze maliny powoli tracą
Be Fit Be Strongpowrocie może ich już nie być.. To jest straszne! Termin tego obozu jest ni w pięć ni w dziewięć :( Wczoraj całą trójeczką byliśmy na corocznym spotkaniu z naszymi dobrymi znajomymi z Katowic, których poznałyśmy z mamą x lat temu w Grecji. To piękne, że mimo tylu kilometrów cały czas utrzymujemy kontakt! A dziś przepis na kolejną prostą zupkę
Be Fit Be Strongpodróży Szpiglasowy Wierch ;-))) Po lewej stronie Czarny Staw, w dole Morskie Oko, rzadko w ten sposób fotografowane ;-))) Piknie! Na Szpiglasowej ;-))) Schodzimy w dół ;-)))) Mega widoki, polecam każdemu z dobrą kondycją
SMYKWKUCHNIDzień dobry, Dziś mam dla Was przepis na wegetariańskie burgery, w których kotleta zastąpiłam pysznym bakłażanem przygotowanym w panierce z orzechów włoskich i parmezanu. Złociste plastry, miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz, smakują świetnie w towarzystwie bułeczki, świeżych warzyw i niezawodnego sosu tzatziki , na który przepis podałam Wam w sobotę. Bakłażany, dzięki swojej mięsistej konsystencji, świetnie zastępują mięso
Chilli Czosnek i Oliwaobaw miałam w głowie. Jednak tak źle nie było ;) Ciasto bezglutenowe różni się od pszennego - muszę przyznać. Ale jeśli wiemy jak sie z nim obchodzić można zrobić na prawdę dobre pierogi ;) Z własnych obserwacji już trochę wywnioskowałam więc tą wiedzą podzielę się z Wami: -nieuzywane w danej chwili ciasto trzeba szczelnie owinąć folią spożywczą -nie powinno się podsypywać mąką, ponieważ
chili & sugarMyślę, że należy Wam się kilka słów wyjaśnienia. Po pierwsze i NAJWAŻNIEJSZE diety nie zmieniają podejścia do odżywiania! Nie uczą nas, dlaczego dany produkt jest zły, a inny dobry. Nie uczą jak czytać etykiety, jak wybierać te najlepsze i najbardziej odżywcze pokarmy, jak dbać o ciągłe dostarczanie organizmowi najlepszego paliwa. Wyrobienie zdrowych nawyków to podstawa, bez tego daleko
Powiedz dietom nieWyszło pysznie. Składniki: 2 szklanki mleka łyżka miodu ( kto lubi bardziej słodkie można dać 2 łyżki) 6 nektarynek sok z połowy cytryny Sposób przygotowania: Z podanych składników wyszedł mi dobry litr koktajlu. Nektarynki umyć, obrać ze skórek, przepołowić, wyciągnąć pestki. Zmiksować wszystko w malakserze, schłodzić. Można dodać kostki lodu do szklanki. Smacznego
na moim stole...landrynki. Niemieccy producenci uwielbiają nadziewać swoje produkty - słodkie soki, kokosowe nadzienia, rozpływający się w ustach karmel - to synonimy jakości i urozmaicenia. Jednak miłośnicy bardziej klasycznych, prostych smaków także mam dobre nowiny - niemieckie słodkości słyną również z prostych i pysznych produktów, jak zwykła biała lub ciemna czekolada. Co sprawia, że w Polsce i wielu innych krajach niemieckie słodycze zdobywają coraz
Cynamonowe szczęścieostatnim przepisie na proziaki , ktore były tak dobre, że zjadałam kilka sztuk na cieplo, nabrałam ochoty na inne tego rodzaju pieczywo z patelni. Szukałam i znalazłam przepis u Malwiny z bloga Filozofia smaku . Miałam pod ręką maślankę, więc zamiast jogurtu greckiego, jak w przepisie Malwiny, wykorzystałam to co mam. Zamiast sody dodałam proszek do pieczenia. Od siebie dodałam słodką
Moja smaczna kuchniapysznie i szybko i orzeźwiająco. Czego chcieć więcej. Ja oprócz tego nie chcę niczego dziś :) Nawet nie wiem, czy jest sens pisać przepis na tak oczywisty napój. Hmm, dobra napiszę kilka słów, tak żeby kogoś natchnąć, na bardzo smaczne połączenie. Składniki: truskawki arbuz Wykonanie: Ile czego i jak? Ile macie tyle wrzućcie do blendera. Albo jak lubicie, albo pół
Blondynka Gotujebyć bezglutenowy. Trochę miałam obawy, bo postanowiłam nie szukać idealnego przepisu, tylko w moim ulubionym biszkopcie mąkę pszenną postanowiłam zastąpić maką bezglutenową i powiem wam, że to był bardzo dobry pomysł. biszkopt 0,5 szkl maki bezglutenowej 6 jajek 0,5 szkl
Polska ZupaPrzemogłam się, i doczytałam ostatnie strony. Mam cos takiego, że bardzo trudno rozstać mi się z dobrą powieścią, nie chce żeby się skończyła, więc często zostawiam kilka ostatnich stron, jakbym miała nadzieję, że następnym razem gdy otworze książkę będzie cos dopisane. Zupełnie jak Ruth, jedna z bohaterek książki. Niesamowita powieść, w której przeplatają się ze sobą dwie narracje: nastolatki
greenscarfwiecie uwielbiam łososia pod każdą postacią. W upalne dni na śniadanie,dobra pasta do kanapki to skarb. Lubię pasty, oczywiście te, które sama przygotuję - nie ze sklepowej półki. Proponuję dziś serową pastę z łososiem. SKŁADNIKI: 100 g wędzonego łososia atlantyckiego 250 g serka śmietankowego 2 łyżki drobno posiekanego koperku lub szczypiorku 1/4 łyżeczki skórki startej z cytryny 1 łyżeczka soku
Kuchnia Beaty