dobrego - 1500 przepisów (strona:37/100)

Orkiszowy Dobrodziej – zawsze Ci się upiecze 141

Dobry wieczór Kochani. Piękna niedziela powoli mija. Podgryzam Dobrodzieja Orkiszowego i nie mogę się oderwać. Upiekłam 100 % naturalny , bezstresowy chleb z gotowej mieszanki od  Naturalnie Zdrowe I wiem już, że ten właśnie chleb będzie u mnie gościł na wigilijnym stole. Jeśli napiszę, że jest pyszny- to niewiele o nim powiem. Chleb jest wilgotny, idealnie dobrane składniki sprawiły, że można

Z Kuchni Do Kuchni
Wódka żurawinowa. Żurawinowo-pomarańczowa z wanilią 185

czystych butelek i przechowujemy w ciemnym miejscu nawet do pół roku. Oczywiście pod warunkiem, że wcześniej nie zniknie. Ale na to nie ma raczej szans ;) SKŁADNIKI 0,7l dobrej wódki 450g przemrożonej żurawiny skórka ścięta lub starta z jednej większej pomarańczy (wielkości około 350g) sok wyciśnięty z jednej pomarańczy 1 laska wanilii 200g cukru

Karo in the Kitchen
Współpraca z Targroch :) 139

łuszczony, orzech brazylijski, orzech laskowy, orzech nerkowca, migdały kalifornijskie, chipsy bananowe, migdał blanszowany, rodzynka thompson Do składu nie mam żadnych zastrzeżeń. Tak samo jak do smaku. Orzechy są bardzo dobre, chrupiące. Słodkie rodzynki i banany dodają trochę słodyczy i ciekawie dopełniają smak orzechów. Piszcie co Wam się spodobało najbardziej, co chcielibyście spróbować. Jakie są Wasze pierwsze opinie o sklepie Targroch

Zdrowie na języku :P
Miękkie pierniczki z marchewką i nutą pomarańczy. 268

ugotowanej do miękkości marchewki 1 szklanka miodu 3/4 szklanki cukru 1/2 kostki masła skórka otarta z dwóch średnich wyparzonych pomarańczy sok z jednej średniej pomarańczy 3-4 łyżeczki dobrej przyprawy piernikowej 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko 4 - 4,5 szklanki mąki  Wykonanie : Marchewkę zblendować na purre  Miód , cukier , masło i przyprawę podgrzać, aż cukier się rozpuści

Malinowa Kawiarenka
Postne półkruche paszteciki z kapustą, pieczarkami i suszonymi grzybami 623

płaska łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli 1 jajko do posmarowania roztrzepane z łyżką zimnej wody lub mleka czarnuszka, sezam lub kminek do posypania SKŁADNIKI NADZIENIA 550g dobrej kapusty kiszonej 350g pieczarek (waga po oczyszczeniu) 20g suszonych podgrzybków 20g suszonych prawdziwków 2 duże szalotki albo 1 spora biała cebula ½ łyżeczki mielonego kminku do gotowania +do przyprawienia 3-4 ziarna ziela

Karo in the Kitchen
Cakepops - reniferki 153

całkowitego zastygnięcia. Uśmiechy namalowa łam czekoladowym pisakiem, ale można to zrobić za pomocą roztopionej czekolady. Również oczy można wykona ć z czekolady lub z gotowych cukrowych cukierków . Życzę dobrej zabawy przy ozdabianiu! Z przepisu otrzymamy ok. 15-20 szt. ciasteczkowych lizaków, w zależności od tego jakiej wielkości kulki utoczymy. Przepis zaczerpnęłam z serwisu www.kotlet.tv , z malutkimi zmianami

Mania Wypiekania
Chatka z piernika 125

dzieci. Karolina ciągle pyta kiedy będzie ją mogła zjeść, a Asia najchętniej rozłożyłaby ją na części pierwsze. Do przygotowania mojej tegorocznej chatki użyłam piernikowego ciasta bez dodatku kakao - to dobra wiadomość dla tych, którzy są  na nie są uczuleni. Niestety popełniłam jeden malusi błąd - nie zaplanowałam drzwi do mojego domku i kiedy świeczki się nam wypalą będzie trzeba zdjąć

Kulinarne Inspiracje
Sernik gotowany na cieście miodowym 758

poniższego przepisu jest bardzo świąteczny, łączy w sobie charakterystyczne dla ciast bożonarodzeniowych smaki: miód, orzechy włoskie i skórkę pomarańczową.  Do zrobienia sernika koniecznie należy użyć dobrej jakości twarogu, ja wykorzystałam twaróg z wiaderka Piątnica i to był strzał w dziesiątkę. Sernik z twarogu mielonego w domu, nie byłby chyba tak kremowy jak ten. Sernik przygotowałam w tortownicy o średnicy

Smakołyki Bereniki
Oliwa Band of Chefs 115

wyczuwamy gorzkie migdały i delikatne pikantno - słodkie akcenty na końcu. Ma ładny złoto żółty kolor z zielonymi refleksami. Przetestowałam ją w wielu zastosowaniach i uważam, że jest to bardzo dobra oliwa do codziennego, wszechstronnego zastosowania w kuchni. zastawa

królestwo garów
Łosoś z sosem porowym i kawiorem 181

środkowej części – to wyjątkowo „wredne” warzywo w tym sensie, że między liśćmi lubi zebrać się sporo zanieczyszczeń. A „kolacja we dwoje” z piaskiem szczękającym między zębami, to raczej niezbyt dobry pomysł. No i wreszcie bulion – najlepiej warzywny i najlepiej samodzielnie zawczasu ugotowany, choć można użyć i tego z kostki. To wprawdzie zbieg okoliczności, że w ostatnim wpisie publikowaliśmy właśnie przepis

Kulinarna Pokusa
Korzenne pierniczki wg. przepisu pani Haliny 158

upiec idealne pierniczki??? Oto jest pytanie:) Mam nadzieję,że nasze z przepisu pani Haliny będą Wam się podobać:) Dobrej zabawy przy dekorowaniu:) Składniki: 10 dkg cukru drobnego Diamant,  30 dkg maki,  pół szklanki miodu,  łyżeczka przyprawy korzennej, łyżka masła, pół łyżeczki proszku do pieczenia,  2 jajka.  Lukier:  10 dkg cukru pudru Diamant z aromatem

Anioły w kuchni
Placuszki z dynią 119

Placuszki z dynią to dobry pomysł na śniadanie lub podwieczorek. Są mięciutki, puszyste, bardzo syte i mają ładny pomarańczowy kolor. Można podawać z cukrem pudrem, konfiturą lub dowolną polewą. Składniki: (ok. 12 sztuk) 200 g puree z dyni  (przepis na puree z dyni) 50 g jogurtu naturalnego lub kefiru 2 jajka 2 łyżki oleju  3 łyżki cukru

talerz przyjemności
Szybkie śniadanie - jajecznica ze szpinakiem 191

lodówki, dzięki czemu zyskamy kilka dodatkowych minut rano :) Szpinak może oczywiście być rozdrobniony, ale wtedy nie wygląda to zbyt fajnie :P Olej kokosowy polecam, bo jest megazdrowy i dobry dla osób odchudzających się, ale jeśli chcecie, wiadomo - tłuszcz jest dowolny. Czosnku oczywiście użyć można świeżego, wtedy drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę dodajemy tuż przed wrzuceniem szpinaku, pilnując

Kulinarne zapędy Kokosa
Polecane blogowanie - listopad 2015 144

odważyłabym się pokazać Wam moich starych fotek ;) Wśród moich zdjęć były także nowsze zdjęcia, między innymi te z See Bloggers, a na nich Ewa, która kojarzy mi się z dobrym orientalnym jedzeniem. Właśnie przymierzam się do zrobienia falafeli (falafelów? falafli?) z kolendrą i chili . Nie mam wątpliwości, że wyjdą przepysznie :)  Nadchodzące święta sprawiają, że chcemy udekorować nasze

Codzienna kuchnia niecodzienna
Warsztaty z Inką – relacja 167

programy są fajne bo sam szef jest przesympatyczny i posiada ogromną wiedzę. Samo spotkanie zostało zorganizowane w ramach promocję nowego rodzaju kawy Inka w wersji bezglutenowej, co jest dobrą wiadomością dla wszystkich osób na diecie bezglutenowej czy chorych na celiakię. Inka Bezglutenowa to innowacyjny i jedyny w swoim rodzaju napój zbożowy na rynku, gdyż w procesie jego produkcji gluten, jako

karmelowy

Proponowane wyszukiwania