do pracy - 13340 przepisów (strona:615/890)

Lekka sałatka "zielony dobieraniec" 238

Dzisiaj zapraszam na sałatkę, która nazywam "zielony dobieraniec".  To jest moja ulubiona sałatka. Nie wymaga zbyt wiele pracy. Jest bardzo smaczna i przede wszystkim zdrowa. Idealnie nadaje się na letnie przekąski, gdyż może postać w lodówce kilka dni bez obaw, że się "zestarzeje". Produkty układamy warstwami, najlepiej w przeźroczystej misce. Wtedy piękne wygląda na stole. Nie zalewamy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kurczak duszony w papryce 444

Podczas upałów najchętniej jemy lekkie potrawy. Jednak nie da się nie jeść nic "konkretniejszego". Mężczyzna po całym dniu pracy nie zawsze zadowoli się kilkoma ziemniaczkami, jajkiem sadzonym i michą sałaty ;) Czasami (mimo wysokich temperatur za oknem) trzeba przygotować mu najzwyczajniejsze w świecie mięcho ;) Kurczak pieczony z papryką to jedno z moich ulubionych dań. Mięso jest soczyste, aromatyczne i bardzo delikatne

Codzienna kuchnia niecodzienna
Spotkanie Blogujących Babeczek - relacja 139

źródło:  fanpage Kufer Dekoracji Z Panią Martą wymieniłyśmy sporo maili na tematy nie tylko związane ze spotkaniem. To niezwykle sympatyczna osoba, pełna pasji i zaangażowania w swoja pracę. Od razu widać, że to co robi, jest całym jej życiem. W tych pięknych przedmiotach jakie wytwarza odnajdujemy kawałek jej samej. Pachnąca lawendą doniczka ze zdjęcia powyżej trafiła

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pojemniki próżniowe Vacuum marki Dafi - recenzja 137

kratka zapobiega stykaniu się produktu z dnem pojemnika, a przez to zapewnia dokładne  usunięcie powietrza. System Vacuum jest idealnym rozwiązaniem na zapakowanie jedzenia na podróż czy do pracy, gdyż pojemniki same w sobie są lekkie , a pompka niewielka i można ją zapakować choćby do torebki. Tym samym nie ma obaw, że jak otworzymy pudełko, to potem będzie kłopot

Codzienna kuchnia niecodzienna
Wytrawny keks z oliwkami, bazylią i suszonymi pomidorami 168

bazą do wielu kombinacji smakowych. Wiem, że zagości u mnie na dłużej, bo wykorzystać je można nie tylko na słony podwieczorek czy jako klasyczny chlebek na kanapkę do pracy. Można też go podać do zupy-krem, to będzie smaczna i sycąca alternatywa dla zwyczajnej pajdy chleba czy bułki. Dobór dodatków to zabawa smakami. Zachęcam Was do eksperymentowania

Codzienna kuchnia niecodzienna
Cukinia w zalewie musztardowej 161

taki sposób. Celowo kroiłam ją na duże kawałki, aby móc wykorzystać w różnoraki sposób, posiekaną drobno do sałatki lub samodzielny dodatek do obiadu. Polecam, smak jest ciekawy, a praca praktycznie niewielka.  Składniki zalewy: 6 szklanek wody ,  1 i 1/2 szklanki cukru ,  1 i 1/2 szklanki octu ,  3 łyżki oleju ,  2 łyżki soli

Codzienna kuchnia niecodzienna
Wytrawne drożdżówki z serem, cebulą i ziołami 254

wychodzi sporo takich drożdżówek. Można je przechowywać jak tradycyjne pieczywo przez kilka dni - o ile tyle przetrwają ;) Polecam je zamiast tradycyjnej kanapki do szkoły czy pracy. Wspaniale komponują się z zupami krem jako dodatek. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kurczak duszony w sosie słodko - kwaśnym 1177

Trzeba cieszyć się każdym dniem, bo każdy ma w sobie coś fajnego.  2. Jak lubisz spędzać wolny czas? Wolny czas spędzam najchętniej z mężem, ale z racji jego pracy, zdarza się to niezbyt często. Jedziemy wtedy do naszego ukochanego Gdańska :) Jeśli jestem sama, wtedy czytam internetowe wydania czasopism, książki (pozdrawiam panie z moje biblioteki), przeglądam książki kucharskie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Brokułowa sałatka z grillowanym kurczakiem i serem feta 376

pracochłonne, to na pewno będę  robić ją częściej. Można ją śmiało podać jako samodzielne danie na kolację, albo zapakować do pudełeczka i zabrać ze sobą do pracy. Składniki: 2 małe brokuły lub 1 większy , 2 piersi z kurczaka , puszka kukurydzy , ser feta , 3-4 łyżki majonezu , 1 mały  jogurt naturalny , sól , pieprz cayenne lub ostra papryka

Codzienna kuchnia niecodzienna
Świąteczne ule, czyli orzechowe ciasteczka z kremem o smaku amaretto 217

Boże Narodzenie to czas, kiedy staramy się, aby wszystko było wyjątkowe i inne. Jest to idealny czas na przygotowanie przysmaków oryginalniejszych, piękniejszych i wymagających od nas trochę więcej pracy :) Chcę Wam dziś pokazać ule -nadziewane ciasteczka, które pojawiły się jakiś czas temu w formach przypominających pszczele domki. Pewnie dlatego przyjęła się nazwa

Codzienna kuchnia niecodzienna
Programy kulinarne: Przepis dnia 182

Kawa czy Herbata”. Swoją pasję do gotowania odziedziczył po ojcu – wieloletnim szefie kuchni. Kucharze oprócz pokazania przepisów, podadzą również wiele rad i trików, którymi można ułatwić sobie pracę w kuchni. Program jest emitowany na kanale TVP1

WojnaNaSmaki.pl
Pierogi - moja miłość 154

straconym. Uwielbiam je kleić, jest to dla mnie forma relaksu, wyciszenia i chociaż nie wychodzi mi to tak sprawnie jak mojej mamie czy babci, bardzo chętnie zabieram się do pracy. Zanim nauczyłam się wykonywać super elastyczne oraz rozpływające się w ustach ciasto wypróbowałam kilkanaście przepisów. Podaję Wam dwa, moim zdaniem, najlepsze przepisy.  Farsz to indywidualna sprawa, dla mnie najlepszy

NA MOIM TALERZU
Pulpeciki w sosie pomidorowym// Makaroniada 177

rodziny. Nas jest dwoje :) Nie, nie jemy aż tak dużo na jeden obiad. Wygląda to tak, że po wspólnym obiedzie pakuję danie do specjalnego pojemnika dla mojego smakosza do pracy (3 porcja), resztę chowam do lodówki. Mimo tego, że smakosz kolejnego dnia na kolację z wielką radością zajadał się pulpecikami z chlebem i ogórkiem kiszonym, zostało jeszcze pięć pulpecików

NA MOIM TALERZU
Szybko i jeszcze szybciej ! 133

zięki tej maszynce pomaga kleić pierogi mój smakosz i ja mogł am pozwolić sobie na ich z ro bienie w 9 miesiącu cią ży , ułatwia i przyspiesza sprawę! Moją pracę przyspiesza jeszcze fakt, że nie zagniatam już sama ciasta używam malaksera - ciasto wychodzi wspaniałe mięciutkie koniec udręki z zagniataniem, polecam spróbować- po prostu "wrzucić" mąkę, dol ewać po woli gorącej

NA MOIM TALERZU
Jestem! 91

pół na pół z mąki luksusowej i brązowej) dodałam dwie łyżki cukru (można więcej), szczyptę soli,wyrośnięte drożdże i 2/3 szkl. ciepłej wody wszystko wrzuciłam do malaksera i reszte pracy zrobił za mnie, pod koniec mieszania dodałam olej. (Można oczywiście ugnieść ciasto ręcznie - powinno być dosyć miękkie).  Rozwałkowałam, szklanką wykroiłam krążki, które smażyłam na patelni z małą ilością oleju

NA MOIM TALERZU

Proponowane wyszukiwania