coś słodkiego wymyśliłam te ciasteczka. Nie wyglądają zbyt pięknie, ale za to są smaczne. Robi się je bardzo szybko i bardzo szybko znikają. Ale najfajniejsze jest to, że do pracy możemy zachęcić swoje dzieci, będą miały fajną zabawę. 450 g mąki pszennej typ 500 250 g margaryny Kasia 2 żółtka 1 jajko 2 łyżki jogurtu greckiego 75 g drobnego cukru
Ewa w kuchniniedziela to przygotowałam naszą ulubioną surówkę z czerwonej kapusty, frytki ( dawno ich nie było ) i właśnie faszerowane piersi z kurczaka w objęciach boczku. Obiadek smaczny i w sumie mało pracy. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniroku przywieźliśmy 30 l kurek a o innych grzybach to już nie wspomnę, bo trzy dni z nimi walczyłam. Tam to są dopiero lasy grzybowe. Przy kurkach jest trochę pracy aby je oczyścić ale ja płuczę je w osolonej wodzie i piasek super się wypłukuje. A potem jaka rozkosz dla podniebienia gdy jemy takie pyszne kureczki. I do tego jedne
Ewa w kuchniswoją wersję taką, która na pewno nam zasmakuje. I jak się okazuje na pewno na Święta będzie też ten miodownik. Tak więc pierwszego pewniaka już mam. Wbrew pozorom mało pracy a ciacho smakuje super. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniwcześniej i zamrozić ? Ja właśnie to co mogę przygotuję wcześniej, gdy byłam młodą mężatką to tak było, że stałam w kuchni i stałam. Z biegiem lat bardzo ułatwiłam sobie pracę i już nie jestem taka zmęczona przygotowaniami do świąt. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnibardzo lekki, ale w środku jest pusty. Można do niego nalać zimnej wody a dzięki temu świetnie nadaje się do wałkowania ciasta bo ciasto mamy cały czas schłodzone podczas pracy z nim. Wałek dodatkowo ma dwa komplety foremek, które po nałożeniu na wałek pozwalają nam na regulację grubości ciasta, czyli możemy wałkować płasko bez foremek,a po nałożeniu ich mamy
Ewa w kuchniudało się, ciasteczka wyszły prawie identyczne. Przepis oczywiście jest mój, tylko pomysł na kształt podpatrzony. A dzieciom jak się podobają takie wymyślne wzorki. Dla nas to troszkę więcej pracy niż wycinanie ciasteczek zwykłą foremką ale warto się postarać bo efekt super jest, prawda ? A gdy przeczytacie przepis to poniżej możecie zobaczyć zdjęcie jak te ciasteczka wykonać. Prawda, że to proste
Ewa w kuchniładne pomidory Lima i zabrałam się za swoją produkcję. Jak się ususzą to nie jest ich wiele ale ten smak, rewelka. Teraz co roku będę robić swoje pomidorki. Mało pracy a ile przyjemności z ich jedzenia. Jak nie macie suszarki do grzybów możecie ususzyć w piekarniku lub jak jest gorąco na słońcu. rozwiń i czytaj przepis : Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnidomowe mięsko ze słoika. Mało pracy a jakie smaczne. Wystarczy zmielić mięso, dodać przyprawy, zapakować w słoiki i do gara. Pasteryzujemy a potem zajadamy. A jeszcze jak mamy domowe bułeczki lub chleb to już rewelacja. A taka konserwa z cyklu wiem co jem to świetny i zdrowy zamiennik wędlin ze sklepu. rozwiń i czytaj przepis : Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnismaku nasiona z jednej laski wanilii 1 łyżka śmietany 18% 200g twarogu półtłustego kruszonka: 50g mąki 20g cukru 25g masła 82% tłuszczu 5 g cynamonu Przygotowanie: Całą pracę rozpoczynamy od sporządzenia zaczynu. Do dość głębokiej miski dodajemy drożdże i cukier. Składniki łączymy np. za pomocą drewnianej łyżki aż do rozpuszczenia drożdzy. Kolejno dodajemy ciepłe mleko, odrobinę soli oraz
Symfonia Smakówdużo białka, cynku, kwasu foliowego, witamin z grupy B i A. Stanowią skarbnicę mikroelementów, takich jak wapń, potas, fosfor czy magnez, niezbędnych do budowy kości, mięśni, mózgu oraz prawidłowej pracy serca i nerek. Szklanka koziego mleka pokrywa aż 33% dziennego zapotrzebowania na wapń oraz 17% dziennego zapotrzebowania na białko. Jedzmy więc kozie produkty na zdrowie! Składniki: 0,5 kg ziemniaków
Smakowity Blog Kulinarnymoździerzu orzechy, marmoladę i pokrojone na drobno rodzynki. Wymieszać i wyrobić na jednolitą masę. Jasną masę rozwałkować na prostokąt o wymiarach 35 x 18 cm (fot.1) . Dla ułatwienia sobie pracy możemy to robić na folii spożywczej. Teraz rozwałkować (także na folii) część masy z makiem na taki sam wymiar. Następnie równo nałożyć ciemne ciasto na jasnym. Zwinąć rozpoczynając
Świat Ciastatygodniami, troszkę było mnie TU mniej, wreszcie udało mi się zrealizować moje marzenie i mam własne cztery kąty. Jestem szczęśliwa i zmęczona jednocześnie. Przeprowadzka i urządzanie mieszkania to ciężka praca, Wydawać by się mogło, że to sama przyjemność ale ten kto przechodził już to, to wie o czym mówię ;-). Od wczoraj wreszcie mam kuchnię o jakiej marzyłam, i mogę znów
SMYKWKUCHNIkilku składników możecie przygotować danie niedrogie, w dużej ilości i z pewnością oryginalne. Z podanego przepisu wyszło, około 50 pierożków. Możecie upieczone zamrozić, po odmrożeniu zabrać do pracy na śniadanie i lunch, a jeśli wolicie ciepłe można spokojnie podgrzać. Pomysł na danie przyszedł po przejrzeniu produktów jakie miałam w domu. Udało się stworzyć danie, które zachwyciło moje kubki smakowe! Pieczone
Moja smaczna kuchniaZastanawiałam się jaki przepis dodać na koniec tygodnia i wyszło mi, że powinno to być coś słodkiego na zakończenie ciężkiego tygodnia pracy i w oczekiwaniu na upragniony przez wszystkich weekend. Żeby jednak nie przesłodzić, proponuję dzisiaj przepis na ciasto cytrynowe, które jest niebywale wilgotne… Oryginalny przepis na ciasto „Lemon Polenta Cake” znalazłam w książce C.Bretherton „Baking
UgotujmyTo.pl