proste, ale czasem gdy nachodzi mnie ochota na coś z kremem, kilku warstwowego szukam przepisu, który nie będzie wymagał kilku godzinnego stania w kuchni. Przepis na snickers jest idealny, pracy przy tym cieście prawie nie ma, trzeba tylko uzbroić się w cierpliwość i pozwolić masie przez noc zastygnąć dokładnie. Wylizywanie misek i łyżek przy jego robieniu daje nam zapowiedź rozkoszy
Z butelką mleczka w tlenamysłem. Skoro jednak zostałam postawiona przed teraz albo nigdy (a przynajmniej nie w najbliższym czasie) stwierdziłam, że odrobina spontaniczności jeszcze nikogo nie zabiła. Kiedy więc C. poszedł do pracy w sobotę, ja zrobiłam wszystko, co do zrobienia było, i w niedzielę rano wyruszyliśmy w naszą podróż. Dzisiaj już wracamy - z jednej strony trochę za szybko, bo przecież tyle jeszcze
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWitam po weekendzie. Podam Wam tak szybko super przepisz na pyszny obiad. Tak bez zbędnych słów, bo uciekam do pracy a jestem jeszcze w tak zwanym proszku. Składniki: 250 g jarmużu 1 papryka 1 filet drobiowy ok. 500 g pokrojony na duże kawałki łyżka masła 250 g suszonych pomidorów sól, pieprz łyżeczka słodkiej papryki i ziół
pieprzny smaczekNowa praca jest świetna, już nie pamiętam kiedy miałam tyle wolnego czasu i z przyjemnością spędzałam go w kuchni. Dzięki temu powstaje coraz więcej wpisów, co Was powinno cieszyć! Dzisiaj podsumowanie tygodnia w skrócie. Po więcej zdjęć jak zawsze zapraszam na Instagram oraz na FB . Zaczynamy! * mój wygrany lunch box od egustus.pl * najlepsza czekolada * świąteczne ule od mykitchen.pl * śniadanie
Magiczne Życie Martytradycyjnego makowca. Po zrobieniu kruchego ciasta na żółtkach zazwyczaj zostają nam nadmiarowe białka – tutaj zamieniają się one w chrupiącą bezową skorupkę. Jeśli kupimy zmielony mak w torebkach, to pracy przy nim nie będzie dużo – polecam takie ułatwienie. Makowiec ładnie prezentuje się na stole, jest spory (składniki na dużą, prostokątną blaszkę) i spokojnie można przygotować go dzień
Poezja smakusuplementach ale świeżych owocach i warzywach. Takie sałatki zawsze poprawiają mi humor, a przede wszystkim są świetnym śniadanie czy kolacją. Szybkie przygotowanie jest alternatywą na drugie śniadanie w pracy. Składniki: 50 g świeżej roszponki 2 pomidory 200 g sera feta 1 cebula 1 pomarańcza 1 łyżeczka oregano , bazylii ok 2 łyżek oleju z pestek dyni Sól i pieprz
Niezły Młynekjuż od lat 70tych. Spotkali się w Neal Street Restaurant w Londynie, Carluccio był jej managerem, a potem właścicielem, zaś Contaldo został szefem kuchni. Co ciekawe, to właśnie od pracy w tej restauracji w latach 90tych zaczynał sławny Jamie Oliver . Gennaro stał się jego mentorem i przekazał mu swoją wiedzę na temat kuchni włoskiej. Połączyła ich także przyjaźń, która trwa
Chilli Czosnek i Oliwawszystko w formie charakterystycznego długiego pieroga/piroga. Całość daje tej potrawie niezwykle oryginalnego i wyjątkowego smaku, który osobiście UWIELBIAM. Polecam zrobić pierogi szwedzkie w domu. Mimo, że wymagają trochę pracy - na prawdę warto. Pierogi Szwedzkie -Składniki: Ciasto: 500 g mąki tortowej 2 łyżki miodu 260 ml wody 30 g drożdży łyżeczka soli Farsz: 500 g pieczarek 2 cebule
Słodka StronaKlasyczne kluseczki przygotowywane z twarogu, mąki i jaj. Dlaczego leniwe, dlaczego pierogi? Można się jedynie domyślać, że wiele pracy z nimi nie ma, nie trzeba je sklejać jak tradycyjne pierogi, stąd leniwe. Jednak nie liczy się nazwa, a smak - więc zachęcam do zrobienia tych niezwykle popularnych w polskich domach kluseczek, które są idealnym pomysłem na szybki obiad. Leniwe Pierogi
Słodka Stronaprzygodę na blogu zaczynam z pleśniakiem. na ciasto namówiła mnie moja siostra, która jest fanką tego własnie ciasta. A że miałam w domu słoik dżemu to zabrałam się do pracy. Wyszedł naprawdę zjawiskowo, tylko dobrałam złą formę. Okazała się za mała, następnym razem nie popełnię tego błędu, tak więc radzę ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm. Tak więc
Moje pyszne gotowaniewięc tak jak już pisałam, po babeczkowych wypiekach, został mi słoik kaimaku. W drodze powrotnej z pracy kupiłam wafle. Postanowiłam zrobić przekładane andruty. Jednak kiedy dotarłam do domu okazało się, że ze słoika ubyło prawie pół kaimaku. Mama z ciocią zjadły go razem z bułką (muszę przyznać, że fajny i smaczny pomysł:)). Zgarnęłam jednak z lodówki dżem jagodowy
Moje pyszne gotowaniemasła. (Gwarantowało to że ciasto będzie lekkie i pulchne). 4.)Następnie robiono zaczyn drożdżowy. 5.)W końcu przyszedł czas na wyrobienie ciasta, co potrafiło trwać nawet do pół godziny. (Praca nad takim wypiekiem potrafiła, trwać cały dzień). 6.) Ciasto nakładano do formy, nakrywano ściereczką i czekano, aż urośnie. (Wtedy praktycznie, nikt w domu się nie poruszał i mówiono szeptem
Moje pyszne gotowaniemamy niedziele, te wolne dni strasznie szybko lecą, za szybko :). I znowu wczesna pobudka i marsz do pracy, ehhh, ale co zrobić. Pogoda wstrętna, poda jakiś deszcz, a cały piękny śnieżek póki co znikną. A szkoda. Wczoraj byłam na 18 mojego siostrzeńca, który już od dawna nie mógł się jej doczekać, po dwóch latach mu tej radochy z legala minie
Moje pyszne gotowanieweekendzie, ale co zrobić. Trzeba dzisiaj jeszcze poleniuchować, żeby mieć siłę i zapał na cały tydzień do pracy. A dzisiaj szybka notka z pysznym przepisem na ciacho drożdżowe. Ale zamiast tradycyjnych okrągłych bułeczek, przedstawiam mini chałeczki. Miłej zabawy :) Składniki: 3 szklanki + 2 łyżki mąki 50 g drożdży szklanka ciepłego mleka 2 żółtka 1/2 szklanki brązowego cukru 50 masła stopione
Moje pyszne gotowanieznów dłuższa nieobecność, ale już się przyzwyczaiłam do mojego internetu, w kocu trzeba przywyknąć :). No i po tłustym czwartku. Zjadłam dwa pączki jeden w pracy (pracuje w małej cukierni, był taki sobie. Nie lubię kupnych pączków), a drugi swój własny. Tak się bałam, że nie wyjdą, a wyszły pyszne. na dniach wrzucę posta. Może trochę spóźnionego, ale na pewno się
Moje pyszne gotowanie