pieca. Ciasto filo z wierzchu jest lekko chrupkie, w środku miękkie. Po przestygnięciu potrawa nic nie traci na smaku, idealnie wiec się nada na przykład do pracy, kiedy nie ma możliwości odgrzać dania. Polecam Wam börek. Daje olbrzymie możliwości kombinacji smaków i składników. Ja na pewno będę robić go często
Codzienna kuchnia niecodziennawinegret , – sałatki z intensywnie pachnącymi składnikami typu czosnek, cebula, sery dojrzewające, wędzone ryby i z dodatkiem marynowanych warzyw przygotowuję na bieżąco i staram się ich nie zabierać do pracy tylko zjeść w domu. The post Sałatka słoikowa appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięoczekiwanych gości. Przed przygotowaniem tego pysznego i bardzo lubianego dania proponuję zaopatrzyć sie w makaron typu lasagne a najlepiej taki, który nie wymaga wstępnego gotowania. Zaoszczędzi to nam pracy, a efekty będą takie same. SKŁADNIKI opakowanie makaronu lasagne 600 g mięsa mielonego cebula papryczka chili pół szklanki wytrawnego wina 700 ml przecieru pomidorowego 1/2 l mleka łyżka masła łyżka mąki
zielonacukinkaGruszki zmiksować blenderem na gładką masę, wlać 200 ml ciepłego syropu, dokładnie wymieszać. Ostudzić, a następnie schłodzić w lodówce. Schłodzoną masę przelać do maszyny do lodów, a gry skończy pracę, przełożyć do pojemniczka i zamrozić. Smacznego! A teraz chyba pójdę poczytać
Pożeraczka, czyli raz adobrzemożna się wymknąć na 5 minut (bo tyle nam zajmie "złożenie" sałatki) i... czarować. I proszę, jak szybko i przyjemnie można z łatwością zachwycić. Bo przecież mimo, że mało praco-, czaso-, pieniędzo- chłonna to rozczarować nie może. SKŁADNIKI: - fasola czerwona, puszka, - fasola biała, puszka, - kukurydza, puszka, - groszek zielony, puszka, - jajka, 4 kurze / 8 przepiórczych, - cebula czerwona, 1 duża - cebula biała
Wypisz Wymalujtygodnie bez gotowania i liczenia kalorii. Było słonecznie, leniwie do bólu i bez niespodzianek, czyli tak jak rodzina Monka lubi najbardziej. Ale koniec lenistwa, od jutra ruszamy do pracy - tej w kuchni oczywiście, bo do tej "na umowę" dopiero od środy. Czytaj więcej
bistro mamaPomysł na ciasto podpatrzony w połowie u koleżanki z pracy, a w połowie na weselu . Słodko-kwaskowe, idealne na upały, najlepsze prosto z lodówki. Oprócz walorów smakowych jest jeszcze jeden plus - w postaci efektu kolorystycznego. Ciasto składa się z 4 wartstw, z czego pierwszą (ciasto kruche) z powodzeniem można ominąć. Amatorom tego ciasta polecam wersję z musem brzoskwiniowym, przepis znajduje
bistro mamamój dzisiejszy obiad i jedna z tych zachcianek, które jak już wbiją mi się do głowy, to odliczam minuty do końca pracy :) Czytaj więcej
bistro mamaRzadko robię pierogi, ponieważ wymagają trochę więcej czasu. Gdybym chciała zrobić pierogi po pracy, to chyba nie starczyłoby mi ani sił, ani zapału. Idealnym dniem na lepienie pierogów jest po prostu sobota :) Czytaj więcej
bistro mamaMoja pierwsza poważna strucla z makiem. Nigdy wcześniej nie robiłam i bałam się tej pracy jak diabeł święconej wody. Skorzystałam z pomysłu na struclę z TEGO PRZEPISU Piszę "skorzystałam", ponieważ: podwoiłam porcję na ciasto krucho-drożdżowe (piekłam dwie strucle) pierwszy raz kupiłam MAK MIELONY , który sprawdził się rewelacyjnie i już mam nadzieję, że będzie w sprzedaży w przyszłym
bistro mamamoja jedyna praca w kuchni na te Święta. No dobra, jeszcze obiad jakiś zrobię ;) Zdrowych i spokojnych Świąt Wam życzę! Czytaj więcej
bistro mamaMuffinki wytrawne robiłam po raz pierwszy i na pewno nie ostatni. Banalnie proste w wykonaniu, mogą zastąpić codzienne śniadaniowe pieczywo, można je zabrać do pracy, dać dziecku do szkoły, albo do koszyka na piknik :) Czytaj więcej
bistro mamaOstatnie dni na takie rarytasy :) W tym roku mogę powiedzieć, że naprawdę czuję się nasycona tym cudownym warzywem. A wszystko dlatego, że nie chodzę do pracy, w związku z czym mam więcej czasu i w ramach spacerów z wózkiem - często zaglądam na targ/plac/rynek (niepotrzebne skreślić). Czytaj więcej
bistro mamażyciu każdego człowieka pracującego przychodzi kryzys związany ze śniadaniami :) Co zabrać do pracy kiedy c hleb z szynką i żółtym serem się znudzi, czasami jogurt lub serek to za mało a sałatka przyniesiona z domu to bardzo rzadki rarytas :) W przerwie od bułek i chleba proponuję wykorzystać tortille. Tym razem z łososiem i białym serkiem. Ale w ten pyszny pszenny
bistro mamaoryginale na wierzchu były brzoskwinie zalane galaretką. Takie ciasto przyniosła do pracy Jola z okazji swoich urodzin. Wszystkim oczy wychodziły z orbit, a ślinianki nie nadążały pracować :) Jednak zawsze znajdzie się ktoś, kto nie do końca będzie zadowolony. Tak oto Jola została zagadnięta czy aby na pewno cukier w tym cieście dobrze się rozpuścił ;) A to wcale nie cukier
bistro mama