cebula, marynowany kurczak, papryka, pieczarka... na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Grillujemy po 8-9 minut z każdej strony, tak długo aż kurczak nie będzie surowy. Czas na dip Składniki: 3 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu kilka listków świeżej mięty i bazylii dwie krople sosu cajun Miętę i bazylię drobno siekamy. Mieszamy z majonezem, ketchupem i sosem cajun
Mango PapajaBardzo lubię różnego rodzaju dipy. Te akurat zostały zrobione do szaszłyków, ale z powodzeniem można wykorzystać je do wielu różnych dań. Wykonanie jest mało czasochłonne i proste, dlatego raczej nikt nie powinien mieć z nimi problemu. Sos do Big Mac'a(źródło: Kocham gotować)Składniki: 2 łyżki majonezu łyżeczka drobno posiekanej cebuli łyżeczka słodkiej musztardy szczypta suszonego czosnku łyżeczka octu
Pasja SmakuDip jogurtowy do kofty Skladniki :500 ml jogurtu greckiego1 zabek czosnkupieprz, pietruszka pokrojona drobno Laczymy I podajemy z kofta lub innym miesem
Smaki EdytyDip do sałatek. Składniki:2-3 łyżki majonezu2-3 łyzki śmietany lub jogurtu1-2 łyżki suszonego lub świeżego kopru1 łyżka soku z cytrynypieprz, sól Wkonanie:Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą I pieprzem I gotowe
Smaki Edytypokroić na kawałki. Wrzucić je do rozdrabniacza, dodać majonez i jogurt oraz przyprawy i wszystko dobrze zmiksować. Miksować tak długo aż będą widoczne drobniutkie kawałeczki warzyw. W razie konieczności dip jeszcze doprawić. Podawać do wędlin lub jajek
Ewa w kuchnigęsty lub grecki ;) Zabielam nim zupy, zamiast śmietany. Lubię go też zjeść np. z odrobiną miodu i owocami lub domową granolą. Ale absolutnym hitem są u mnie wszelkiego rodzaju dipy na bazie jogurtu. Zawsze z dużą ilością czosnku, który świetnie działa na odporność. Są one nie tylko doskonałym dodatkiem do potraw z grilla, ale sprawdzą się również do sałatek, pieczonego
Kraina Tysiąca Smakówwykorzystać grilla elektrycznego albo po prostu piekarnik lub patelnię. Potrzeba Wam tylko trochę cierpliwości i nic poza tym. Jeśli nie przepadacie za serem pleśniowym możecie również wypróbować dipy z fety: z pieczoną papryką lub ziołowy . Dodajcie do tego jeszcze pieczone ziemniaczki i jesteście w niebie :) Więcej
Okolice PalnikaMięso zostawiamy na chwilę w marynacie. Pestki słonecznika prażymy na patelni. Pomarańcze wyparzamy wrzątkiem i obieramy. Wycinamy kawałki owoców bez skórek zachowując sok, który wycieknie podczas tej czynności. Przygotowujemy dip: miód, oliwę i sok pomarańczowy mieszamy razem. Mięso odsączamy z marynaty i smażymy na patelni na odrobinie oliwy. Podczas smażenia dodajemy masło. Mieszankę sałat umieszczamy na talerzu układając na nich
Kolizje SmakówPost Mięsne kulki z ogórkowym dipem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojedip jest fantastyczny i przeze mnie nazywany zielonym albo błotnym. Taki właśnie kolor uzyskujemy po dodaniu oleju z pestek dyni. Ten smak, pasuje i do sałatek i do kiełbasek czy mięsa z grilla. Po prostu musicie się przekonać, a jeśli uwielbiacie suszone pomidory to na pewno zdobędzie Wasze podniebienie. Składniki :* pół szklanki jogurtu greckiego* 2 suszone pomidory dobrze odsączone
Magiczne Życie MartySkladniki: 4-5 lyzek majonezu 1-2 zabki czosnku ( wycisnietego przez praske)1-2 lyzeczki soku z cytryny2 lyzeczki swiezego lub suszonego koperkupieprz
Smaki EdytyNiezawodny pyszny dodatek do wędlin , szaszłyków, karkóweczki,schabu..PysznySkładniki:200 ml gestego majonezu150 ml smietany 18%2 ogórki konserwowe10 matynowanych pieczareksok z 1/2 cytrynysól morska z
Z Majeczką w kuchniSos na bazie jogurtu, z czosnkiem, to świetny dodatek do pieczonych ziemniaków, frytek czy pizzy. Można nim posmarować tortillę albo maczać sobie w nim kawałki świeżych
Smaczna PyzaZapraszam na moja wersję pysznego orzeźwiajacego sosiku z dodatkiem ogórków. Niezastąpiony dodatek do wielu dań a szczególnie do potraw z grilla.składniki:1 duży kubek jogurtu
Monia miesza i gotujePrzepis na wegański dip czosnkowy - dla Andżeliki :)) Króla brokuła znają wszyscy. Piękny zielony, źródło wapnia i witaminy C; po trosze też innych witamin i minerałów. Najlepiej jeść go na surowo, wtedy maksymalnie wykorzystuje się jego właściwości odżywcze. No ale - nie wszyscy lubią twarde warzywa a ja sama też wolę ciepłe jedzenie, niż zimne. Wydaje się, że ugotowanie brokuła to banał(...)wyłączam ogień, odcedzam makaron ugotowany właśnie w garnku obok (razowy), mieszam z oliwą z oliwek i wykładam na talerze, odcedzam brokuła i wykładam na makaron, całość polewam elegancko dipem czosnkowym, do ozdoby trochę uprażonych nasion słonecznika i ... smacznego! Taki brokuł jest pięknie zielony, gorący i nie surowy :) Ale właśnie, dip. Skąd go wziąć? Ano - zrobić... ze słonecznika
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE