dip - 500 przepisów (strona:17/34)

PIEROGI Z SUSZONYMI POMIDORAMI, SEREM PLEŚNIOWYM I... 139

konsumpcją. Polane lekko masełkiem, bo co im więcej trzeba? Choć... teraz, gdy już spoglądając na talerz widzimy ich zdecydowanie mniej, wpadło nam do głowy aby zjeść je z dipem czosnkowym (domowa tradycja - czosnek, czosnek i jeszcze raz czosnek).Prawdziwe 'psy na pierogi' z nas, co zresztą widać. Ostatniego słowa w pierogowych przepisach zdecydowanie nie powiedziałyśmy (i prędko nie powiemy

Wypisz Wymaluj
BANANOWIEC Z KAROBEM I ZIARENKAMI PIECZONY W SŁOIKACH (Bezglutenowy) 194

drugi dzień. Oczywiście można również spożywać go "bez dodatków" lub z czymś na co tylko mamy ochotę. Może to dziwne, ale my jadłyśmy go też... w "wytrawnej wersji" - z dipem czosnkowym i łososiem. Tak - jesteśmy dziwne (obie), nie - nie jesteśmy w ciąży (ani matka, ani córka).Ps. ze szklaneczką gorącego mleka - Rewelacja!!! Dumne i blade, szczęśliwe i najedzone, uśmiechnięte

Wypisz Wymaluj
Wiejskie Quiche 5366

papryką i solą z pieprzem. Zalewamy masą śmietanową ciasto z farszem.Pieczemy przez ok 50-65 minut w temperaturze 175 C bez termoobiegu.Tartę podajemy posypana świeżą pietruszką. Idealnie pasuje dip czosnkowy :)Smacznego

Niezły Młynek
TZATZIKI 189

Grecki dip czyli nasz sosik o wdzięcznej nazwie tzatziki stał się od pewnego czasu popularnym dodatkiem do grillowanych mięs i ryb. Oczywiście można go wykorzystywać także do maczania w nim pokrojonych w słupki warzyw, albo dodać do sałatki np. greckiej.Składniki:1 zielony ogórekop. greckiego jogurtu (jest bardziej gęsty od zwykłego i długo zachowuje swoją konsystencję nawet, kiedy nie trzymamy

Walijskie Pichcenie
Smażone kotleciki z kurczaka 1689

się na wszelakie imprezy, wycieczki, jako przegryzki podczas pikniku czy też po prostu na obiad. Pokrojone w plasterki nadają się do kanapek, świetnie smakują z zimnymi sosami czy też dipami. A co najważniejsze ta wersja kotlecików z kurczaka jest bardzo tania, gdyż do ich przygotowania wykorzystuję wytrybowane z kości i bez skóry mięso z ćwiartek kurczaka. Wystarczy mięso rozbić dokładnie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Hummus, (nie)zwykłe danie na każdą okazję 134

pieczonymi warzywami, a nawet z typowo polskim akcentem jakim są placki ziemniaczane :) Hummus jest doskonały na co dzień (np. jako smarowidło do kanapek), podczas spotkań z przyjaciółmi (m.in. jako dip do warzyw / krakersów) lub na specjalne okazje, jako urozmaicenie i odświeżenie menu :) Klasycznie hummus przed podaniem rozsmarowuje się na płaskim talerzu przy użyciu wypukłej strony łyżki, a wierzch posypuje przyprawami

Taste Of My Day
Makaron z sosem serowym 248

mazdamery, łamiąc ich smak jednym serkiem o smaku śmietankowym. Myślę, że dobrym pomysłem mogą również by serki z ziołami, bądź innymi dodatkami. Wodę możemy zastąpic śmietaną, wtedy uzyskamy gęsty dip :) Składniki: - 400 g dowolnego makaronu - 400 g serka topionego- 1 kostka rosołowa- 400 ml wody- 200 ml śmietany 36%- garśc poszatkowanej natki pietruszki- sól, pieprz do smaku Wstawiamy wodę

Kulinarne zapędy Kokosa
Hummus 155

zbyt gęsty, rozcieńczamy go wodą. Jeśli mamy ochotę na nieco pikanterii, można dodać chilli. Podajemy z pitą lub dowolnym pieczywem i ulubionymi dodatkami, może też z powodzeniem posłużyć za dip do warzyw.Smacznego

Kulinarne zapędy Kokosa
Wytrawne gofry z szynką parmeńską, grillowaną gruszką, jajkiem poszetowym i świeżą szałwią! 183

jajko "w koszulce". 6. Na sam wierzch plaster szynki parmeńskiej 7. Całość posyp dodatkowo listkami bazylii.. 8. Serek możesz dodatkowo przełożyć do miseczki, rozmieszać łyżeczką i podać jako dip do gofrów ;-) A tak danie prezentuje się w pełnej krasie! ;-) Tadammmm! Pięknie i smacznie, tak lubię najbardziej!!! Przepis zgłaszam do konkursu, 3majcie kciuki Kochani! Pięknego Dnia!!! Cmoook

SMYKWKUCHNI
bób podsmażany po prowansalsku... 160

tymianek, cząber, lawenda - zastosowanie: do zup, sosów i zapiekanek, do potraw gotowanych, pieczonych, duszonych, do różnych sałatek i surówek, sól idealna do różnego rodzaju serów i twarogów, jaj i dipów - opakowanie szklane: 200 gram

W Mojej Kuchni Lubię
dip i sosy sałatkowe... 137

otrzymałam od Doradca Smaku i Prymat-u dipy i sosy sałatkowe z zaproszeniem do ich wypróbowania i wzięcia udziału w II etapie konkursu od 2 -16 września 2013 rokujury wyłoni 14 najciekawszych przepisówdo wygrania są 3 nagrody:1- jedna nagroda Bosch robot kuchenny Styline MUM56Z4o2- 3 nagrody Bosch blender MSM661503- dziesięć nagród patelnia ceramiczna

W Mojej Kuchni Lubię
Hummus 102

oliwek szczypta soli sok z połowy dużej cytryny 80 ml zimnej wody mielona papryka do posypania przed podaniem Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na gładki krem. Podajemy jako dip do warzyw lub jako dodatek do pieczywa. Smacznego

Mienta blog
Ślimaki z ciasta filo z dynią i szpinakiem 228

Wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 30 min, aż staną się rumiane, a ciasto chrupiące. Upieczone ślimaki chwilę przestudź i podawaj. Dobrze komponują się z sosem pomidorowym lub dipem z pieczonych pomidorów. Przepis dodaję do Festiwalu Dyni zorganizowanym na blogu Bei: *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być

Chilli Czosnek i Oliwa
Kolejna pasta do chleba! Htipiti, pasta z pieczonej papryki i fety. 258

różne pasty zamiast klasycznych dodatków do chleba.Na moim blogu znajdziecie kilka przepisów na różne chlebowe smarowidła. Szczególnie polecam Wam hummus z południowych Włoch, turecką pastę z bakłażana i dip z buraków za'atarem. Uwielbiam pasty robić, uwielbiam je jeść, ale niestety nie lubię ich fotografować, bo z punktu widzenia fotografa to po prostu bezkształtna masa o często bliżej nieokreślonym kolorze

Chilli Czosnek i Oliwa
Barbari 129

małe płaskie chlebki pochodzą z Iranu. Mogą mieć różną wielkość. Można na przykład upiec dwa duże krążki, połamać je na kawałki i podać do dipów. Składniki na 6 sztuk: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka soli 15 g świeżych drożdży 2/3 szklanki ciepłej wody olej do posmarowania Sezam lub kminek do posypania wierzchu, jeśli lubimy :) Piękne marmurowe i granitowe patery

Apetyczna babeczka